Weekendens bedste vinkøb

Vi har anmeldt 21 vine i denne uge. Se hvilken vin som vandt og hvilke gode køb der er værd at gå efter her

Det er spændende at se vine fra en række nyere vinområder dukke op herhjemme. Ugens vinder kommer bl.a. fra Sardinien. En ø hvor man har lavet vin gennem hundreder af år, men hvor kun en brøkdel lander på hylderne her i Danmark. I øvrigt minder Sardinien mere om Spanien end Italien vinmæssigt. Det er blandt andet Cannonau (Grenache) og Carignan som udgør en stor del af de røde druer.

Ugens bedste køb gik til en sydafrikansk vin men tæt efterfulgt af en Barbera fra Piemonte og en tysk Riesling.Rocca Brindisi Riserva 2011, Italien. 3 stjerner.

En noget brændt duft og man fornemmer det er en vin dyrket et meget varmt sted. I dette tilfælde det sydlige Italien. Meget fyldig men også noget tung vin med smag af blommer, brombær, vanilje og krydderier. Savner lidt i syren og vinen fremstår derfor lidt tung.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Kiwi & Spar til 55 kr.Indomita Merlot 2012, Chile. 3 stjerner.

En meget grøn tone i duften, hvilket ofte ses i vinene fra Chile. Smag af solbær, eukalyptus, tobak og krydderier. Rimelig fylde og balance, men den grønne tone er for dominerende.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Fakta til 39 kr.30 Mile Cabernet Sauvignon 2010, Australien. 3 stjerner.

En fyldig og ganske frugtig vin med masser af solbær, brombær og et strejf vanilje. Lidt kort eftersmag og savner måske lidt mere kompleksitet.

Alkoholprocent: 14

Set hos Superbest til 110 kr. for to stykPenfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2011, Australien. 4 stjerner.

En fyldig vin i det traditionelle australske blend af Shiraz og Cabernet Sauvignon. Frugtig og velbalanceret vin med smag af brombær, solbær, krydderier og vanilje. En vin velegnet til oksekød.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinspecialisten til 75 kr.Nederburg Foundation Shiraz Pinotage 2012, Sydafrika. 4 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Nederburg er kendt for både de billigere men også dyre vine og generelt er kvaliteten god fra dette klassiske hus. Dette traditionelle sydafrikanske blend med Pinotage har smag af skovbær, brombær, toast og krydderier. Savner lidt mere koncentration og en vin til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Netto til 45 kr.Urban uco Malbec 2012, Argentina. 3 stjerner.

En rimelig fyldig Malbec med smag af blommer, mørk chokolade, tobak og vanilje. Savner lidt mere syre og vinen fremstår derfor lidt kluntet og tung.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 80 kr.Domaine Boucabeille Monte Nero 2010, Frankrig. 5 stjerner.

Vin fra det sydlige Roussillon på primært Grenache med Syrah og Mouvedre. En krydret vin med brombær, rosmarin, timian, peber og vanilje. Saftig og flot balanceret. En vin til det krydrede køkken.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk til 159 kr.Yealands Pinot Gris 2012, New Zealand. 4 stjerner.

En blomstret vin i duften og fersken, røde æbler og pærer i smagen. Flot syre og en frisk vin som vil stå godt til hvid krydret fisk.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Holte vinlager til 720 kr. for seks stykMontessu Isola dei Nuraghi 2011, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Vin fra Sardinien på primært Carignan med en række andre primært international druer. I smagen peber, lakrids, violer og sorte kirsebær. Velintegrerede rimelig bløde tanniner og en vin til kraftig mad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos philipsonwine.dk til 1320 kr. for tolv stykCeller Pinol Sacra Natura 2009, Spanien. 4 stjerner.

Vin fra distriktet Terra Alta lidt syd for Barcelona på Carinena, Garnacha, Syrah som de primære druer. Brombær i duften og i smagen blåbær, mineraler, vanilje og krydderier. Lidt tørre tanniner.

Alkoholprocent: 14

Set hos vinoble.dk på tilbud til 129 kr.Montefalco Sagrantino 2008, Italien. 4 stjerner.

Vin fra det sydligere Italien på Sagrantino druen. Masser af kirsebær, kirsebærsten, tobak og læder i smagen. En tør bitter vin hvor man fornemmer alderen. En kraftig og stærk vin hvor den høje alkohol fornemmes.

Alkoholprocent: 15

Set hos Irma på tilbud til 99,50 kr.Hagelsberg Chardonnay 2012, Sydafrika. 3 stjerner.

Citrus i duften. I smagen fersken, citrus, æbler og vanilje. Ikke helt balanceret med syren og fadet. Kort og spids eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos Superbest på tilbud til 149 kr. for tre stykGaston Pere Chablis 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Citrus og flint i duften og i smagen grønne æbler, lime og mineraler. En ganske flot balanceret og stringent Chablis. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Fakta til 75 kr.Cesari Sangiovese Riserva 2010, Italien. 4 stjerner.

Duft af sorte frugter. I smagen blomme, brombær, peber og krydderier. En saftig frugtig vin med velintegrerede tanniner med en let tørhed i eftersmagen.

Alkoholprocent: 13

Set hos kogs.dk på tilbud til 99 kr.Franzosi Privilegio 2011, Italien. 5 stjerner.

Duft af kirsebær og i smagen en yderst fyldig vin med sorte kirsebær og krydderier. Vin fra Gardasøen på Groppello, Sangeovese, Marzemino og Barbera. Husets topvin og en flot men også lidt atypisk Veneto vin. Flot balance og rimelig lang lagringspotetiale.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos winestore.dk til 209 kr.Allendorf Riesling Charta 2011, Tyskland. 5 stjerner. GODT KØB

En klassisk tør Riesling med smag af citrus og grønne æbler. Rank og lang syre. En velbalanceret flot vin til en ganske fornuftig pris. Let sødme i afslutningen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos tyskvinklub.dk til 95 kr.Cerdo Rojo 2012, Spanien. 4 stjerner.

Vin på Garnacha og Tempranillo fra Catalunya. Duft af røde bær og i stilen en saftig ung frugtig vin med peber, krydderier og kirsebær. En rimelig ukompliceret vin som bare passer til det meste mad. Lidt kort eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinmonopolet.dk til 720 kr. for tolv stykAndrea Faccio La Quercia Barbera d’Asti 2011, Italien. 5 stjerner. GODT KØB

En meget fyldig Barbera med kirsebær, røg, violer, krydderier og vanilje. Lavet på druer fra ældre stokke og det fornemmes i koncentrationen. Saftig vin med en flotlang eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos jyskvin.dk til 594 kr. for seks stykKiara Cabernet Sauvignon 2009, Californien. 4 stjerner.

En eksplosion af solbær i næsen. I smagen fortsætter solbær med kirsebær, muskatnød, kaffe, peber og krydderier. En yderst saftig og lækker vin velbalanceret og med en rimelig frugtig lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14,7

Set hos lundens.dk til 1416 kr. for tolv stykCuvaison Pinot Noir 2012, Californien. 4 stjerner.

Elegant og meget oversøisk Pinot i stilen med hindbær, jordbær, krydderier og en let sødlig eftersmag. Man fornemmer en del fad og en vin til at nyde nu og de næste år.

Alkoholprocent: 14

Set hos lundens.dk til 245 kr.Protos Finca El Grajo Viejo 2010, Spanien. 5 stjerner.

Vin på Tempranillo fra 70 år gamle stokke i Ribera del Duero. Brombær, kirsebær, lakrids, peber, krydderier og vanilje. En flot meget fyldig og koncentreret vin. Lidt tør eftersmag og kan med fordel gemmes nogle år.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos amilie-vinimport.dk til 495 kr.Argiolas Ungrera 2011, Italien. 5 stjerner.

Argiolas er kendt for sine høje kvalitet, ikke mindst i forhold til pris. Denne vin er på primært Cannonau, som er navnet på Grenache druen på Sardinien. En krydret og fyldig vin med brombær, lakrids, violer og krydderier. Saftig og lettere rustik i stilen men til udsalgsprisen er dette virkelig et godt køb.

Alkoholprocent: 14

Set hos vindanmark.com på tilbud til 69 kr.

0 kommentarer
Vis kommentarer