Weekendens bedste vine

Kampen mellem den klassiske og nye verden udstilles i denne uges vintest hvor vi tester 19 vine.

Denne uges vintest udstiller i den grad den fight der er mellem de klassiske områder som Bordeaux og de nye vinlande som f.eks. Chile. Druerne der benyttes er de samme, men hvor klimaet er mere stabilt i Chile er det jordbunden og mange års vinerfaring der tæller til Bordeauxs fordel. Normalt er problemet i Bordeaux prisen i forhold til kvaliteten, men i denne uge er rollerne byttet om og det er en Bordeaux der kåres som bedste køb og en Chilener som bedste vin. Det er ikke ofte det sker i en vintest.Chablisienne La Pierrelee Chablis 2011, Frankrig. 5 stjerner. GODT KØB

Man må tage hatten af for den kvalitet man får for pengene i denne vin. Ikke kun i år men år efter år. Citrus, fersken, mineralitet og flint i duft og smag. Knivskarp balance med en flot syre. Lang stenet eftersmag. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos philipsonwine.dk til 1080 kr. for tolv stykFattoria del Cerro Vino Nobile de Montalcino 2010, Italien. 4 stjerner.

Peber, brombær, sorte kirsebær, mynte og lakrids. En flot balanceret vin med sprøde tanniner og et meget krydret udtryk. Til mørkt kød.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Erik Sørensen Vin til 720 kr. for seks stykAndrea Faccio Ajan Barbera d’Asti 2010, Italien. 4 stjerner.

Krydret og elegant Barbera med masser af kirsebær, krydderier, peber og vanilje i smagen. En saftig og klassisk Barbera med en medium lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos jyskvin.dk til 534 kr. for seks stykCastello di Meleto Chianti Classico 2010, Italien. 4 stjerner.

Slot fra 1265 fra Gaiole i Toscana. En enkel men også flot balanceret vin med rimelig bløde tanniner. Kirsebær, brombær og krydderier. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk på tilbud til 594 kr. for seks stykAsenjo & Manso Silvanus 2009, Spanien. 5 stjerner.

Vin fra Ribera del Duero på Tempranillo og med 12 mdr. fad. I smagen brombær, blyant, kærnemælk, violer og vanilje. Fyldig og saftig vin med en flot struktur. Pæn syre pakker den voldsomme frugt ind.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-wine.dk på tilbud til 750 kr. for seks stykTator Primitivo 2010, Italien. 4 stjerner.

Fra Salento i det sydligste Italien ved hælen kommer denne vin på Primitivo druen. En yderst krydret vin med kirsebær, brombær, krydderurter, chokolade, mynte og vanilje i smagen. En frugtig vin til at nyde nu til krydret mad. En del sødme i eftersmagen hvilket gør vinen velegnet til lidt federe mad.

Alkoholprocent: 15

Set hos Superbest på tilbud til 100 kr.Luna Lunera Tempranillo 2012, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

En yderst frugtig vin som er lavet uden for de traditionelle distrikter i det nordlige Spanien. Kort fadlagring hvilket fornemmes ved at frugten nærmest vælter ud af glasset. Jordbær og kirsebær især. En vin velegnet til ikke for krydret mad. Meget vin for pengene.

Alkoholprocent: 14

Set hos vinogvin.dk til 65 kr.Villa Annaberta Canaja Gold 2007, Italien. 4 stjerner.

Vin på Corvina og Rondinella som er delvist tørrede før presning og herefter har ligget på fade i 24 mdr. Dette giver en meget fyldig vin med tydelig smag af kirsebær og masser af krydderier. En let sødme i eftersmagen hvor også alkoholen desværre dominerer en del.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 69 kr.Le Bordeaux de Bernard Magrez 2010, Frankrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Vin på primært Merlot og lidt Cabernet Sauvignon fra Bordeaux fra den fantastiske 2010 årgang. En saftig vin med solbær, peber, urter i smagen. Klassisk Bordeaux i stilen flot balanceret og til udsalgsprisen rigtig godt.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 300 kr. for seks stykChateau La Couranconne Plan de Dieu 2011, Frankrig. 5 stjerner.

Yderst krydret vin på Grenache, Syrah og Mouvedre. Det klassiske blend i Rhone. Lavendel, rosmarin og timian slås med brombær og kirsebær i smagen. Velegnet vin til den krydrede mad. God syre og friskhed binder vinen flot sammen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Holte Vinlager til 570 kr. for seks stykGrifone Sangiovese 2011, Italien. 3 stjerner.

Vin fra Puglien. Det er noget varmere dernede og det fornemmes i vinen som er lidt svulmende i stilen med en hel del restsødme i smagen. Fyldig vin til kraftigere mad men især syren savnes.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos EuroSpar til 129 kr. for tre stykApaltagua Envero Carmenere 2011, Chile. 4 stjerner.

Grøn peber og urter i duften som ofte findes i vinene på Carmenere fra Chile. I smagen kirsebær, jordbær, eukalyptus og krydderurter. Pæn struktur men meget grøn i stilen.

Alkoholprocent: 14

Set hos Superbest til 120 kr. for to stykMontgras Quatro 2012, Chile. 4 stjerner.

Vin på en række af de gængse internationale druer. En næsten sort vin i farven med smag af mørke frugter især sorte kirsebær, peber, krydderurter og vanilje. Meget oversøisk i stilen og til prisen bestemt i orden. Men savner lidt mere kompleksitet.

Alkoholprocent: 14

Set hos Bilka til 120 kr. for to stykVina Tarapaca Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2011, Chile. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

En yderst flot og stringent Cabernet fra den centrale Chile. Fyldig vin med solbær, urter, peber, lakrids og vanilje i smagen. Pæn eftersmag og godt eksempel på hvorfor man bør være bekymret i Bordeaux pris og kvalitet taget i betragtning.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 100 kr.Cote du Rhone Villages 2011, Frankrig. 3 stjerner.

En krydret typisk Rhone vin med af brombær, krydderurter, peber og vanilje. Udmærket vin til en efterårsgryde men en meget kort eftersmag trækker ned.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos LIDL til 40 kr.Meandro do Valle Meao 2010, Portugal. 4 stjerner.

Vin på primært de tre klassiske druer i Douro dalen: Touriga National, Touriga Franca og Tinta Roriz. En yderst fyldig og krydret vin med brombær, kaffe og krydderier i smagen. Savner lidt mere syre da vinen hurtig virker lidt flad.

Alkoholprocent: 14

Set hos jyskvin.dk til 594 kr. for seks stykFinca Monica 2011, Spanien. 4 stjerner.

Tempranillo fra Rioja. Frisk frugtig vin i den unge stil uden særlig meget fad. Masser af brombær og kirsebær men også en lidt kort afslutning. En simpel men også ligefrem frugtig vin til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinoble på tilbud til 59 kr.Mazzei Zisola 2011, Italien. 4 stjerner.

Vin på Nero d’Avola fra det sydøstlige Sicilien. En krydret vin med sorte kirsebær, hindbær, lakrids og violer i smagen. En saftig frugtig vin med bløde tanniner og klar til at drikke nu. Let sødlige afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos kogs.dk på tilbud til 139 kr.Rocca Valpasso 2012, Italien. 3 stjerner.

Vin fra det sydlige Puglien på Primitivo og Neroamaro. En krydret vin med masser af brombær, urter og vanilje i smagen. Let sødlig eftersmag hvilket hurtigt bliver lidt kvalmt. Desværre en stil man ser mere og mere i Italien og som ikke klæder vinene.

Alkoholprocent: 14

Set hos SPAR til 60 kr.0 kommentarer
Vis kommentarer