Weekendens bedste vinkøb

Traditionelle vine men fra de nye lande. Vi har i denne uge testet 18 vine

Denne uges vintest viser med alt tydelighed, at man er kommet langt oversøisk med at tæmme de ellers traditionelle klassiske europæiske druesorter. I Bourgogne kæmper man med en lille produktion grundet dårlig høst flere år i træk. Priserne eksploderer og det er svært at finde vine fra dette område til at betale. Men så er det godt, at man kan finde gode eksemplarer af Pinot Noir vinene i blandt andet Chile, hvor ugens bedste køb er ikke mindre end et kup til en halvtredser. Bedste vin var uden tvivl en Cabernet Sauvignon fra Californien. Den er ikke billig, men hver en krone værd og kan uden problemer slå selv betydelig dyrere Bordeaux vine.

Biondi Santi Sassoalloro 2009, Italien. 5 stjerner.

Det er den specielle klon BBS11 af Sangiovese der er druen bag denne vin fra en af de store mestre i Toscana. Brombær, kirsebær, blomster og krydderier i smagen og duften. Flot balance men også en vin der pt. virker noget lukket og nok bør gemmes et par år alternativt dekanteres. Typisk tør eftersmag som man finder i vinene på sangiovese.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos kogs.dk på tilbud til 249 kr.Soave Classico 2012, Italien. 3 stjerner.

En indbydende duft af melon og citrus. I smagen mere neutral med røde æbler, citrus og let mineralitet. Savner mere frugt og en meget kort eftersmag.

Alkoholprocent: 11,5

Set hos LIDL til 37 kr.Casas del Bosque Pinot Noir Reserva 2012, Chile. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Massiv jordbær i duften. En let og meget frugtig Pinot med hindbær, kirsebær, blomster og let vanilje i smagen. Flot balance, hvor især syren står godt til frugten. Rigtig meget vin for pengene her.

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.dk til 600 kr. for tolv stykGran Pasas Monastrell 2011, Spanien. 4 stjerner.

Næsten sort vin fra Jumilla i det østlige Spanien. En meget fyldig vin med smag af bagte blommer, kanel, vanilje og timian. Meget jammy i stilen med en anelse sødme i eftersmagen. Men en pæn syre holder den op.

Alkoholprocent: 14

Set hos Kvickly, Superbrugsen på tilbud til 59 kr.Cantine de Falco Bin 9 2010, Italien. 3 stjerner.

Vin fra det sydlige Salento på Primotivo druen. En meget krydret vin, hvor frugten er lidt lukket men man fornemmer brombær, kirsebær og vanilje. Lidt kort eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Haller vine til 75 kr.Zironda Ripasso 2011, Italien. 5 stjerner.

Let krydret i duften. En saftig vin med smag af sorte kirsebær, krydderier, vanilje og tobak. Flot balance og en let bitter frugtig eftersmag. Flot vin og bedre end mange Amarone vine.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinspecialisten til 200 kr. for to stykLe Arche Ripasso 2011, Italien. 4 stjerner.

Ikke meget i duften men en umiddelbar indbydende smag af kirsebær, tobak, krydderier og let sødlig vanilje i afslutning. Lidt kort afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Bilka til 115 kr. for to stykMoulin de Gassac 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Masser af brombær i duften, en varm krydret vin med masser af frugt, krydderier, tobak og vanilje. Savner lidt i kompleksiteten.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Vinoble på tilbud til 65 kr.Deen de Bortoli Vat 8 Shiraz 2010, Australien. 4 stjerner.

Vin fra det østlige Australien i en mere kølig stil. Brombær, masser af peber og krydderier. Meget rhone-agtig i udtrykket. Flot balance og syre. Savner lidt i kompleksiteten.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbest på tilbud til 80 kr.Dezzani Zinfandel B-i-B, Italien. 4 stjerner.

En krydret men ganske behagelig frugtig vin velegnet til krydret mad. Brombær, vanilje og krydderier i smagen. Lidt tør eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos EuroSpar til 100 kr. (2.25 l)Chateau Branas Grand Poujeaux 2008, Frankrig. 4 stjerner.

Vin fra Moulis lige syd for Medoc. 50% Merlot, 45% Cabernet Sauvinon og resten Petit Verdot. En forholdsvis koncentreret vin med brombær, solbær, peber, krydderier, havsalt og grønne urter i smagen. Noget tør eftersmag men ganske pæn Bordeaux vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos wine.dk til 349 kr.Domaine Mur-Mur-Ium Syrah Sublime 2009, Frankrig. 5 stjerner.

Krydret sydfransk vin med bagte blommer, brombær, peber, krydderurter i smagen. Pæn intensitet og lækker saftigt udtryk.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Holte vinlager til 720 kr. for seks stykRodney Strong Cabernet Sauvignon 2010, Californien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Sikke en solbær bombe med masser af solbær i duft og smag. Fyldig saftig vin med en flot koncentration og balance. Yderst flot og typisk let krydret Cabernet Sauvignon. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 170 kr.Elio Grasso Barbera d’Alba Vigna Martina 2010, Italien. 5 stjerner.

En let mineralsk tone møder en i duften på denne Barbera fra den gode producent Elio Grasso. I smagen mørke kirsebær, blyant og mineraler. En flot saftig elegant vin til den lettere mad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Jysk Vin på tilbud til 169 kr.Jeff Carrel Les Darons 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Vin på de typiske druer Grenache, Carignan og Syrah fra Languedoc. En fyldig krydret vin med brombær, blommer, violer og krydderier. Noget lukket i frugten og en lidt vandig eftersmag. Kan med fordel dekanteres.

Alkoholprocent: 14

Set hos Erik Sørensen Vin til 490 kr. for seks stykCarelli Reserve Cabernet Sauvignon 2010, Argentina. 4 stjerner.

Lidt neutral i duften men en ganske pæn let krydret smag med solbær, timian og vanilje. Pæn balance men ikke voldsom kraftig i stilen. Savner lidt mere kant men til udsalgsprisen bestemt i orden.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbest på tilbud til 159 kr. for tre stykVinyes Domenech Bancal del Bosc 2012, Spanien. 4 stjerner.

Vin på Grenache, Cabernet Sauvignon og Syrah fra Montsant, nabo til Priorat syd for Barcelona. En saftig krydret vin med brombær, peber og urter i smagen. Meget sydlandsk i stilen med varme frugter, krydderier og en pæn syre. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-wine.dk til 750 kr. for seks stykRealZin Zinfandel 2012, Italien. 3 stjerner.

En noget sødlig Zinfandel fra det sydlige Italien som på disse kanter hedder Primotivo. Meget krydret udtryk men for sød i stilen og bliver derfor hurtig lidt kvalm. Balancen hænger for ikke sammen.

Alkoholprocent: 13

Set hos Kiwi, SPAR til 55 kr.

0 kommentarer
Vis kommentarer