Annonce:
Annonce:

Weekendens bedste vinkøb

Vi har i denne uge anmeldt 14 vine. Se vinene her og læs om den flyvende vinmager

Annonce:
Følg Vin

En stor del af den vin som produceres i verdenen laves af få vinmagere. Vinmagere som bruger alt deres tid på at rejse fra sted til sted og bistå vinhusene med at lave deres vin. Franske Michel Rolland er måske den mest kendte og laver i dag vin i Frankrig, Argentina, Chile, USA, Sydafrika og selv i Indien. Og det er netop en af hans vine fra Argentina som vinder ugens test. Hans koncentrerede og meget frugtige stil fornægter sig ikke, men det fungerer oftest. En helt anden stil er vinene fra Ventoux, måske lidt overset i forhold til resten af Rhone, men jeg finder flere og flere gode køb netop herfra. Blandt andet fra Ferbras som er ugens bedste køb.The Wanted Zin 2012, Italien.

Annonce:

Hele udtrykket er så amerikansk og med store bogstaver på fronten står American oak. Men det snyder for vinen er fra Puglien i det sydlige Italien på druen Primitivo som er nært beslægtet med Zinfandel. En næsten sort vin, yderst koncentreret og med bagte blommer, peber, lakrids og mørk chokolade i smagen. En del restsødme fornemmes hvilket gør vinen lidt klodset i længden.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbest på tilbud til 70 kr.

Ferbras Ventoux 2011, Frankrig. UGENS BEDSTE KØB

Fra foden af det nøgne bjerg Ventoux kommer denne krydrede vin med skovbær, urter, peber og vanilje i smagen. Pakket ind i en pæn syre og til pengene får man overordentlig meget vin.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos EuroSPAR på tilbud til 95 kr. for to styk

Giovanni Rosso Langhe Rosso 2012, Italien.

Vin på de tre klassiske druer fra Piemonte; Dolcetto, Barbera og Nebbiolo. En rimelig tør og bitter vin med pæn koncentration og smag af kirsebær, sød lakrids, urter og vanilje. Bløde tanniner og en vin klar til at nyde nu. Pæn eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos vinikassevis.dk til 200 kr. for tre styk

Joseph Drouhin Pinot Noir 2011, Frankrig.

Annonce:

Jordbær og skovbund i duften. En tør bitter smag af kirsebær, svampe og jordbund. En let og typisk Bourgogne i stilen, men hvor elegancen savnes. En stram vin som starter pænt men slutter lidt hårdt. Bourgogne har det bare svært i dette prislag.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 200 kr. for to styk

Los Vascos Cabernet Sauvignon 2011, Chile.

Franske Rothschilds chilenske vinhus. En næsten sort vin med tydelige solbær toner i duften. Fyldig og yderst frugtig men med et strejf grøn stilk og syren savnes til at løfte vinen.

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne på tilbud til 420 kr. for seks styk

Cimarosa Cabernet Sauvignon 2012, Australien.

Pæn frugtig duft af solbær og vanilje. I smagen fortsætter solbærtonerne med brombær, krydderier og vanilje. En noget sødlig tone i eftersmagen som ikke helt holder.

Alkoholprocent: 14

Set hos LIDL på tilbud til 169 kr. for seks styk

Meandro do Vale Meao 2011, Portugal.

Annonce:

Vin fra Douro dalen på primært de tre gængse druer Tourega National, Franca og Roriz. En fyldig, krydret vin med brombær, urter og peber i smagen. Let tørhed i eftersmagen. En saftig og ligefrem vin til krydret mad. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Jyskvin.dk på tilbud til 594 kr. for seks styk

Atalayas Crianza 2010, Spanien.

En sort og fyldig vin med animalske toner i duften. Smagen af brombær, rødt kød, krydderier og vanilje. Koncentreret men savner lidt syre og elegance. Bløde afrundede tanniner.

Alkoholprocent: 14,7

Set hos Erik Sørensen Vin til 720 kr. for seks styk

Ca’ de Rocchi Corvina 2012, Italien.

En meget koncentreret vin nærmest sort i farven med duft og smag af blommer, vanilje, lakrids og mørk chokolade. Lidt kluntet og savner mere syre for at holde den voldsomme koncentration oppe. Men til udsalgsprisen får man meget for pengene hvis man er til den lidt maskuline stil.

Alkoholprocent: 14

Set hos Holte vinlager til 450 kr. for seks styk

Clos de los Siete 2010, Argentina. UGENS BEDSTE VIN

Annonce:

Den flyvende vinmager Michel Rollands vin fra Argentina. En yderst velbalanceret vin med duft af brombær og i smagen kirsebær, peber, lakrids og krydderier. Lang frugtig eftersmag med bløde velintegrerede tanniner. Til tilbudsprisen er dette et kup. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Kvickly på tilbud til 89 kr.

Clablisienne Fourchaume Chablis 2011, Frankrig.

Enkeltmarks vin fra den kendte 1 cru. Fourchaume mark i Chablis. Duft af citrus og mineraler. En flot sprød vin med smag af lime, flint, grønne æbler og melon. Meget frugtig med en pæn syre. Stor nydelse.

Alkoholprocent: 13

Set hos philipsonwine.dk til 1800 kr. for tolv styk

Cistum Garnacha 2009, Spanien. GODT KØB

En spændende vin på Garnacha fra det nordlige Navarra fra stokke mere end 120 år gamle. Krydret udtryk med brombær, røde kirsebær, blyant, krydderier og vanilje. Bløde velintegrerede tanniner. Pænt glas vin især til prisen.

Alkoholprocent: 14

Set hos ATOMWINE.dk til 900 kr. for tolv styk

Corona de Aragon 2011, Spanien.

Annonce:

Vin på Grenache og Cariñena fra området Cariñena lidt nordøst for Madrid. Ja druen hedder det sammen som området. Let parfumeret i duft og smag. Brombær, peber, krydderier og vanilje. Lidt tør eftersmag og stadig nogle tanniner fornemmes.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Skjold Burne til 360 kr. for seks styk

Graymont Old Vine Zinfandel 2012, Californien.

En yderst krydret og kraftig vin med smag af sorte kirsebær, brombær, masser af peber og krydderier. Lidt stikkende alkohol i eftersmagen men ellers en pæn vellavet Zinfandel.

Alkoholprocent: 14,6

Set hos wine.dk på tilbud til 89 kr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: