De 10 bedste chardonnay til under 100 kr.

Chardonnay vinene har længe været populære og udvalget er stort. Men hvilke er de bedste til under 100 kr. Se vores bud her

Følg Vin

Her er vores bud på de 10 bedste vine hvor chardonnay druen indgår til under 100 kr. Perioden de enkelte vine er på tilbud, kan godt varierer.


 

 

Parfums de Vigne Chardonnay 2012, Frankrig. Pris 55 kr. i Netto

Citrus i duften og i stilen en rimelig fyldig vin med smag af fersken, fennikel, æbler og flint. Rimelig dybde og kompleksitet. Kan med fordel gemmes nogle år men flot vin især til prisen. Fantastisk køb. 

Macon-Villages Chardonnay Lugny 2012, Frankrig. Pris 60 kr. i EUROSPAR

Masser af citrus og lime i duften. En frisk vin med smag af fersken, melon, hvid peber. Lidt kort tør eftersmag. Til prisen er dette et rigtig godt køb. 

Dry Creek Chardonnay 2009 Californien. Pris 600 kr. for 6 stk hos Holte vinlager.

Fra Russian River Valley i Sonoma kommer denne fyldige Chardonnay. Fersken, abrikos og vanilje dominerer med en lang frugtig eftersmag. God balance og typisk oversøisk i stilen, dog uden at kamme over. 

Viu Manent Chardonnay Reserva 2012 Chile. Pris 480 kr. for 12 stk hos philipsonwine.dk

Duft og smag af fersken, citrus og melon. En flot syre pakker frugten ind og gør vinen til en ganske god vin og til prisen virkelig et godt køb. 

La Chablisienne Chablis La pierrelee 2010, Frankrig. Pris 1200 kr. for 12 stk. hos philipsonwine.dk

2010 er en fremragende årgang i Bourgogne og det fornemmes i denne vin på trods af det er en Chablis i det lavere prisleje. Smag af citrus, melon, fersken, flint og mineraler. Pakket ind i en rigtig flot syre. Fem meget store stjerner. 

Handcraft Chardonnay 2010, Californien. Pris 99 kr. hos hallervine.dk

Duft af modne ferskener og i smagen en fed olieret typisk oversøisk Chardonnay med smør, abrikos, melon og vanilje. En god syre og sprød lækker vin. 

99 Rosas Chardonnay Viognier 2011, Spanien. Pris 129 kr. for 3 stk hos Irma.

Meget frugtig duft, smag af modne ferskner, abrikos, smør og vanilje. En meget fyldig vin som bør serveres til mad. Flot syre og lang eftersmag. Til udsalgsprisen et spændende og godt køb.

 

 

Discoveries Vineyards Chardonnay 2012, USA. Set hos laudrup.dk til 594 kr. for 6 stk.

Fersken og vanilje i duften i denne fyldige vin med en olieret tekstur og smag af melon, fersken, abrikos, smør og vanilje. Pænt balanceret med fadet og en vin der bør nydes til f.eks. laks. Lang imponerende afslutning.

 

 

Nittnaus Chardonnay 2013, Østrig. Set hos Superbest til 130 kr. for 2 stk.

Fra det varmere Burgenland kommer denne ganske elegante og flotte Chardonnay. I næsen citrus og melon som fortsætter i smagen med krydderier, blomster og fersken. Flot syre pakker vinen ind og til prisen er dette et kup. Fem store stjerner.

 

Læs også: De 10 bedste box-vine

Læs også: De 10 bedste italienske vine til under 100 kr.

Læs også:De 10 bedste franske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste californiske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste rosévine til under 100 kr.