De 10 bedste californiske vine til under 100 kr.

Californien er populær hos danskerne. Her er de 10 bedste bud på vine fra Californien til under 100 kr.

Følg Vin

Her er vores bud på de 10 bedste vine fra Californien til under 100 kr. Perioden de enkelte vine er på tilbud, kan godt varierer. Og enkelte vine kan have skiftet årgang.

 

 

Cycles Pinot Noir 2011. Set til 89 kr. hos ViniPortugal

Masser af jordbær, hindbær i denne meget frugtige og ligefremme Pinot vin. En let og lys vin til lettere mad. Simpel men smager forrygende godt. Lidt kort eftersmag. 

Frontier Red NV. Set til 80 kr. hos Vinspecialisten

Et blend af Syrah, Grenache og en række andre druer. En krydret duft og smag af brombær, kirsebær, grillkrydderier og vanilje. Flot balance og en perfekt vin til en grill aften med nogle gode bøffer på grillen. 

Ravenswood Zinfandel NV. Set til 169 kr. hos Kvickly (obs. 3 liters B-i-B vin)

En krydret vin på Zinfandel som flere gange har gjort det godt i denne test og også i dette års test klarer sig godt. Brombær, kirsebær og vanilje pakket ind i en række krydderurter. En flot vin til grill maden. 

Dry Creek Chardonnay 2009. Set til 600 kr. for 6 stk. hos Holte vinlager

Fra Russian River Valley i Sonoma kommer denne fyldige Chardonnay. Fersken, abrikos og vanilje dominerer med en lang frugtig eftersmag. God balance og typisk oversøisk i stilen, dog uden at kamme over. 

Beringer Zinfandel 2010. Set til 85 kr. hos Vinspecialisten

Et af de større huse i Californien men som generelt holder et højt niveau i alle deres prisklasser. En let krydret frugtig duft og i smagen brombær, tobak, urter, kirsebær og vanilje. Flot balance og fyldig vin parat til grillmaden nu. Fem af de store stjerner til denne. 

Buena Vista Zinfandel 2011. Set til 99 kr. hos Superbest

Lys og meget krydret vin med masser af jordbær, brombær, urter, lakrids og vanilje. Velbalanceret med en lang afslutning. En vin velegnet til svinekød. 

Project Paso Old Vine Zinfandel 2010. Set til 960 kr. for 12 stk. hos philipsonwine.dk

Masser af kirsebær i duften i den forholdsvis lyse vin. Smagen domineres af røde frugter, peber og indiske krydderier. En markant parfumeret som givet vil dele folk. Noget brændende alkohol så bør serveres ikke for varm. 

Wente Chardonnay Morning Fog 2011. Set til 480 kr. for 6 stk. hos Skjold Burne

Duft af grapefrugt men i smagen er det især fadet der tager over med smag af toast, vanilje, modne ferskner, smør og tropiske frugter. Lidt lav i syren og en vin som kræver man er til den meget fadprægede stil. 

Hahn Winery Pinot Noir 2011. Set til 99kr. hos nemlig.com

Druerne til denne vin kommer fra mere kølige marker omkring Monterey syd for San Francisco. Masser af hindbær, kirsebær, nelliker og vanilje. En let vin men med en rimelig dyb kompleksitet. Til kylling eller salater. En flot vin og et godt køb til prisen. 

Handcraft Chardonnay 2010. Set til 99 kr. hos hallervine.dk

Duft af modne ferskener og i smagen en fed olieret typisk oversøisk Chardonnay med smør, abrikos, melon og vanilje. En god syre og sprød lækker vin.