Annonce:
Annonce:

En tam uge

Lad det være sagt med det samme. Det var en af de tamme uger.

Annonce:
Følg Vin

Der laves desværre meget ligegyldigt vin uden sjæl og masse produceret i en stil, hvor der ikke er plads til, at man i vinen kan fornemme hvilket terroir den kommer fra eller om vinmageren har en specifik ide med vinen. Skylden kan vi give os selv som forbrugere, for vi efterspørger primært de billige vine på de kendte druer og fra de kendte områder. Kombinerer man dette får man oftest ligegyldige massefremstillede vine. Der var dog et par afstikkere i ugens test. Dels en Zinfandel fra Californien. Vel produceres den i stort antal, men den formår trods alt at have sit eget udtryk. Vinder blev en Rhone vin fra Ventoux som til en yderst fornuftig pris viste sig at kunne vise noget egen stil og ide. Mere af det tak!The winery of good hope Cabernet Merlot 2011, Sydafrika. 3 stjerner.

Annonce:

En typisk oversøisk vin i stilen med masser af sol og meget krydret i smagen. Masser af solbær men jeg savner mere kompleksitet og den fremstår en anelse for kogt i frugten.

Set hos wine.dk til 79 kr. 14,5%Errazuriz Cabernet Sauvignon Rose 2011, Chile. 4 stjerner.

En lettere og ligefrem Rose med smag af især jordbær. En frisk vin uden de store dikkedarer og mest velegnet til terrassen.

Set hos Vinspecialisten til 50 kr. 13%Ravenswood Zinfandel 2010, Californien. 5 stjerner. BEDSTE KØB

Vin på Zinfandel druen og nu efter flere år i flaske også i box. Flot krydret vin med toner af røg, blommer og tobak. En flot vin og eksempel på, at B-i-B også kan slå vin på flasker der er væsentlig dyrere. En ekstra stjerne for prisen.

Set hos Kvickly til 169 kr. 3L. 14%Villa Travignoli Chianti Rufina 2010, Italien. 2 stjerner.

En noget speciel og lidt sur vin i især duften. Frugten er noget pakket ind og folder sig ikke helt ud. Eksempel på at man ikke altid kan stole på etiketten. Selv i de kendte områder skal man se sig for.

Annonce:

Set hos Erik Sørensen Vin til 420 kr. for 6 stk. 13,5%

Læs også: Chianti Classico: Indfører nyt kvalitetsniveau

Le Preare Ripasso 2010, Italien. 3 stjerner.

Noget tyndbenet ripasso hvor koncentrationen og den mørke kirsebær bitterhed savnes. Selv til udsalgsprisen holder den ikke.

Set hos Superbest til 140 kr. for 2 stk. 13,5%Masi Passo Doble 2009, Argentina. 3 stjerner.

Vin fra det Italienske vinhus Masi’s argentinske marker. En vin på Corvina og Malbec – to typiske druer fra Veneto og Argentina. Sammen fungerer de dog ikke så godt. Det er to lidt bitre druer og man savner tannin og syre. Den fremstår derfor flad og kedelig.

Set hos Netto til 59 kr. 13,5%Baccolo Rosso Veneto 2011, Italien. 3 stjerner.

Der laves meget vin i Veneto og desværre en del ligegyldigt som denne. Vel, der intet i vejen med den, men den fremstår generelt kedelig og uden dybde.

Set hos Superbest til 120 kr. for 3 stk. 12,5%Vidal-Fleury Ventoux 2010, Frankrig. 5 stjerner. BEDSTE VIN

Annonce:

Rimelig krydret og lækker vin med en flot koncentration især til prisen. Brombær, tobak og lavendel. Får en ekstra stjerne for prisen.

Set hos Philipsonwine.dk til 600 kr. for 12 stk. 14%Tre Passi Dezzani 2010, Italien. 3 stjerner.

Vin på en række forskellige druer fra det sydlige Italien. Kirsebær og kirsebærsten fornemmes i duften men der savnes mere syre og rygrad i vinen som falder lidt sammen.

Set hos Superbest og SPAR til 130 kr. for 2 stk. 13%Cellier des Dauphins Cotes du Rhone 2009, Frankrig. 3 stjerner.

Noget spinkel krydret vin men hvor man savner mere koncentration. Fremstår lidt vandig og uden sjæl. Selv til prisen bør man forvente mere.

Set hos Skjold Burne til 270 kr. for 6 stk. 13,5%Rocca Amornero 2010, Italien. 3 stjerner.

Vin på Primotivo og Negroamaro fra det sydlige Italien. En vin som har fået meget sol og derfor fremstår meget varm og krydret. Savner mere dybde og er en meget bombastisk vin med en alkohol der dominerer meget.

Set hos Kiwi, nemlig.com til 50 kr. 14,5%Little J Gruner Veltliner 2010, Østrig. 3 stjerner.

Annonce:

God duft af blomster men med en markant syre som gør det svært for frugten at komme frem. Kort eftersmag.

Set hos Vinoble på tilbud til 75 kr. 12,5%

Læs også: Ripasso testvinder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: