Annonce:
Annonce:

Støvlevinene til eksamen

Italiensk uge i vintesten hvor 12 vine fra nord til syd anmeldes.

Annonce:
Følg Vin

Det var Italiensk uge i vintesten hvor vine fra det meste af Italien var repræsenteret. Der er store forskelle på vinene fra støvlelandet. Lige fra de meget varme krydrede vine i syd til de mere strenge og komplekse vine i nord. Det var dog et par Ripasso vine fra Veneto som løb med sejren. Ripasso er vin hvor man lader vinen lagrer kort på drueresterne fra en amarone eller benytter de samme fade som bruges til Amarone. Det giver en frugtig vin med et strejf af sødme og potensen fra Amarone vinene. Det kan være særdeles lækre vine, men desværre også det modsatte. Her kræver det en god vinmager. En anden spændende vin var en kraftbombe fra Umbrien – er man til en stor god bøf er her en vin som vil give tilpas modspil.Tedeschi Corasco 2009, Veneto, Italien. 5 stjerner.

Annonce:

Vin på lokale druer fra Veneto som er tørret som i en Amarone, dog ikke så længe som i storebroren. Giver på den ene side en frisk kirsebæragtig vin og på den anden side fornemmer man en vis fylde og en rimelig høj alkohol. Resultatet er en flot spændende vin.

Set hos wine.dk til 149 kr. 14%Castiglioni Chianti 2010, Toscana. 2 stjerner.

En vin som havde det svært. Let duft af kirsebær men smagen var generelt lidt sur og kedelig. Savner koncentration og fremstår generelt lidt ligegyldig. Chianti vinene kan være forrygende men desværre også i modsatte grøft.

Set hos Vinspecialisten til 70 kr. 13%

Læs også: Chianti Classico: Vil blære sig

Pagus Bisano Ripasso 2010. Veneto. 5 stjerner. BEDSTE VIN

Flot koncentration i denne ”mini amarone” fra Veneto. Smag af blommer, modne kirsebær og et let krydret udtryk. God balance og en flot vin til prisen. Fem store stjerner.

Set hos Kvickly til 110 kr. for 2 stk. 13%Colpetrone Montefalco Sagrantino 2006, Umbrien. 5 stjerner.

Annonce:

Vin fra en af de bedste producenter i Umbrien på druen Sagrantino. En kødfuld og meget kraftig vin som kræver en stor bøf eller lignende. Blommer, sorte kirsebær og masser af krydderier. Stadig bidende tanniner så bør dekanteres.

Set hos Erik Sørensen Vin til 1020 kr. for 6 stk. 15,5%

Læs også: De bedste Barolo

Mascarello Barbera D’Alba 2007, Piemonte. 5 stjerner.

En rimelig fyldig Barbera vin med smag af mørke kirsebær, lakrids og krydderier. En spændende og rigtig lækker vin fra en af Piemontes bedste producenter. En vin som bør drikkes nu.

Set hos Superbest til 720 kr. for 6 stk. 14,5%Le Morete Ripasso 2008, Veneto. 5 stjerner. NICA 29049234.

En rigtig flot Ripasso med masser af nuancer og smag af kirsebær, kaffe, tobak og vanilje. Flot balance og velintegreret med fadet. Til tilbudsprisen et rigtig flot køb.

Set hos Føtex Foods til 130 kr. for 2 stk. 14%Rocca Grande Passolo 2010, Salento. 4 stjerner.

En vin fra det sydlige Italien. Krydret og koncentreret, nærmest oversøisk i stilen. Smag af blommer, kogte kirsebær og masser af krydderier. Hvis man er til krydrede bamsevine er denne sagen.

Annonce:

Set hos Kiwi, nemlig.com til 69 kr. 14,5%Vini de Sole Negroamaro 2010, Puglien. 4 stjerner.

En lækker krydret vin fra Puglien på den lokale Negroamaro drue. Brombær og krydderier i massevis. Har fået en del sol det fornemmes i smagen som fremstår let sødlig og varm. En vin til grill maden og til en god pris.

Set hos Vinoble på tilbud til 65 kr. 13,5%Piccolo Trionfo Rosso 2010, Veneto. 4 stjerner.

En frugtig og ligefrem vin fra området ved Gardersøen. Brombær, kaffe og krydderier i smagen. Et godt køb og fire store stjerner.

Set hos SPAR & EUROSPAR til 110 kr. for 3 stk. 13%Langhe Ensema 2009, Piemonte. 3 stjerner.

Noget tanninrig vin hvor frugten ikke helt kommer frem. Bitre kirsebær dominerer i smagen og fadet får ikke afrundet vinen ordentligt.

Set hos Superbest til 145 kr. for 3 stk. 13,5%Corallo Ripasso 2009, Veneto. 3 stjerner.

Annonce:

Ikke megen duft. Kirsebær i smagen men frugten virker lukket og generelt fremstår vinen kedelig. Det kræver hårdt arbejde i kælderen at skabe en god Ripasso og her synes jeg ikke det lykkes.

Set hos Skjold Burne til 480 kr. for 6 stk. 14%Renato Ratti Nebbiolo 2010, Piemonte. 4 stjerner.

En af de bedre producenter i Barolo her i skikkelse af hans langhe vin. Kirsebær, peber og tobak dominerer i smagen. Forholdsvis hårde tanniner og en vis tørhed i eftersmagen. Ikke så imødekommende som tidligere årgange.

Set hos Philipsonwine.dk til 1200 kr. for 12 stk. 14%

Læs også: Den bedste Amarone

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: