De 10 bedste italienske vine til under 100 kr.

Danskerne elsker italiensk vin som topper listen over de mest populære vine herhjemme. Her er de 10 bedste bud på de bedste italienske vine til under 100 kr.

Følg Vin

Her er vores bud på de 10 bedste italienske vine til under 100 kr. Perioden de enkelte vine er på tilbud, kan godt varierer. Og enkelte vine kan have skiftet årgang.

Pagus Bisano Ripasso 2011. Set hos Kvickly til 69 kr.

Let sødlige kirsebær i duften. Fyldig let krydret vin med kirsebær, kirsebærsten, urter og vanilje i smagen. Velbalanceret og pæn frugtig afslutning. Attraktiv tilbudspris hvilket den får fem stjerner for. 

Lohsa Morellino di Scansano 2012. Set hos Gallovini.dk til 474 kr. for 6 stk.

Vin fra det sydlige Toscana på 85% Sangievese og 15% Ciliegiolo fra ejendommen Lohsa som for nogle år siden blev købt af Poliziano. Klassisk Sangiovese med kirsebær, krydderier, skovbund men hvor Ciliogilio giver den en yderst behagelig frugtig balance. Stadig en del tanniner så kan sagtens gemmes 5-8 år endnu. Spændende og godt køb. 

Milanti Aglianico 2012. Set hos Skjold Burne til 359 kr. for 6 stk.

Vin på den spændende Aglianico drue dyrket i bakkerne i det sydlige Italien. Kirsebær, lakrids, violer i smagen. En flot balance med et pænt syrebid i afslutningen. Til prisen et rigtig godt køb. 

Mazzei Belgvardo 2012, Italien. Set hos kogs.dk til 89 kr.

Helt lys rosé fra Toscana med duft af kirsebær. Rund og frugtig vin i den elegante stil med hindbær, rabarber, jordbær i smagen. Flot frugtig lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5 

Trerose Rosso di Montepulciano 2011. Set hos philipsonwine.dk til 720 kr. for 12 stk.

Saftig, sprød og ganske flot mini Brunello. Kirsebær, roser, timian og vanilje i smagen. En ligefrem og ikke specielt kompleks vin, men som bare smager godt og er et særdeles godt køb til prisen. 

Lenotti Le Crosare Ripasso 2010. Set hos Vinoble til 99 kr.

En næsten sort vin med mørk sødlig frugt i duften. I smagen saftige kirsebær og en vin bedre og fyldigere end mange Amarone vine. En lang eftersmag og en vin som passer godt til julemaden. 

Zironda Ripasso 2011. Set hos Vinspecialisten til 200 kr. for 2 stk

Let krydret i duften. En saftig vin med smag af sorte kirsebær, krydderier, vanilje og tobak. Flot balance og en let bitter frugtig eftersmag. Flot vin og bedre end mange Amarone vine. 

Andrea Faccio La Quercia Barbera d’Asti 2011. Set hos jyskvin.dk til 594 kr. for 6 stk

En meget fyldig Barbera med kirsebær, røg, violer, krydderier og vanilje. Lavet på druer fra ældre stokke og det fornemmes i koncentrationen. Saftig vin med en flot lang eftersmag. 

San Felice Chianti Classico 2010. Set hos Bilka/Føtex for 125 kr for 2 stk

San Felice er et af de større, men også bedre huse i Toscana. Denne, deres basis Chianti er i 2010 en flot og lækker vin med røde kirsebær, lakrids og sort te. Bløde tanniner og pæn frugtig eftersmag. 

Memoro Piccini Rosato NV. Set hos Superbest til 140 kr. for 3 stk

Masser af jordbær, hindbær og røde kirsebær i denne ganske udmærkede rose vin med druer fra forskellige regioner fra nord til syd i Italien. En meget frugtig og ligetil vin som får en ekstra stjerne for prisen.


Læs også: De 10 bedste franske vine

 

Læs også: De 10 bedste californiske vine

Læs også: De 10 bedste veneto vine

Læs også: De 10 bedste rosévine

 

LIGE NU