De 10 bedste franske rødvinskøb

De klassiske vinområder fra Frankrig har haft det svært, men der er alligevel en del gode køb. Se de 10 bedste køb her

Følg Vin

Her er vores bud på de 10 bedste rødvine fra Frankrig til under 100 kr. Perioden de enkelte vine er på tilbud, kan godt varierer. Og enkelte vine kan have skiftet årgang.

 

Carmel Joseph Cotes du Roussillon Villages Les Terroirs 2011, Roussillon. Set hos AndrupVin.dk til 474 kr. for 6 stk.

Vin fra det sydlige Frankrig på Grenache, Syrah og Carignan. En fyldig koncentreret vin meget frugtig i stilen med blommer, brombær, lakrids, tobak, urter og vanilje. Saftig og lækker. En rigtig grillbasker. Fem flotte stjerner.

 

 

Ferbras Ventoux 2011, Rhone. Set hos Superbest til 95 kr. for 2 stk.

Fra foden af det nøgne bjerg Ventoux kommer denne krydrede vin med skovbær, urter, peber og vanilje i smagen. Pakket ind i en pæn syre og til pengene får man overordentlig meget vin.

 

 

Chateau La Tonnelle 2010, Bordeaux. Set hos philipsonwine.com til 1080 kr.  for 12 stk.

En klassisk Bordeaux fra et godt år. Måske ikke det bedste hus, men til prisen får man et godt glas vin. Tilgængelig med masser af røde bær, peber og vanilje i smagen. Bløde behagelig tanniner som er velintegreret. En rimelig syre og en vin som generelt fungerer og smager godt.

 

 

Domaine Sainte Cecile Notes d’Orphec 2010,Languedoc. Set hos vinoteket.dk til 98 kr.

En fyldig vin på Syrah og Cinsault fra det sydlige Frankrig. Brombær, tobak, peber, urter og vanilje. En rigtig frugt bombe men saft og kraft. Til prisen et ganske godt køb og en vin velegnet til krydret mad.

 

 

Chateau La Bastide 2011, Sydfrankrig. Set hos eriksorensenvin.dk til 600 kr. for 6 stk.

Vin på Grenache og Mouvedre fra det sydlige Frankrig. En rigtig krydderbombe med brombær, urter, tobak og vanilje. Yderst saftig vin med flot balance.

 

 

La Remise de la Mordoree 2012, Rhone. Set hos Otto Suenson Vin til 79 kr.

Vin på Merlot og Marceran fra Rhone. En spændende krydret vin med en lang eftersmag. Kompleks og spændende vin.

 

 

Saint Damien Cotes du Rhone 2012, Rhone. Set hos Thewinecompany.com for 480 kr for 6 styk.

Klassisk krydret Cotes du Rhone med brombær, peber, lavendel, rosmarin og vanilje i smagen. Flot balance og en lang meget krydret eftersmag. Godt bud på en julevin uden man behøver betale en bondegård.

 

 

Guigal Cuvee Philipson 2010, Rhone. Set hos philipsonwine.com til 960 kr. for 12 styk.

2010 var et fremragende år og det fornemmes i denne nyeste årgang fra Guigal. Masser af røde bær i duft og smag. Især kirsebær, brombær, tobak og krydderier. Flot balance og man fornemmer der er en del Syrah i blended.  Fem store stjerner.

 

 

Domaine de Tholomies 2011, Sydfrankrig. Set hos Irma til 300 kr. for 6 stk.

En næsten sort vin på Cabernet Sauvignon og Merlot fra det sydlige Frankrig. En tæt animalsk duft og en fyldig vin med blommer, brombær, lakrids, mørk chokolade og vanilje. Flot balance med bløde tanniner og til udsalgsprisen et kup.

 

 

Chateau Tour Blanche 2010, Bordeaux. Set hos Vinspecialisten til 160 kr. for to styk

En næsten sort vin med solbær der vælter op i duften. En yderst fyldig, men også velbalanceret vin fra Bordeaux med solbær, brombær, peber, krydderier og vanilje i smagen. Stadig lidt bidende tanniner, så kan med fordel dekanteres. Men en vin der viser Bordeaux's storhed og så endda til en yderst fornuftig pris.

 

Læs også: Den store Riesling test