De 10 bedste syditalienske vinkøb

Syditaliensk vin er krydrede varme vine i stilen, hvilket passer danskernes ganer godt. Se de 10 bedste køb her

Her er vores bud på de 10 bedste vine fra Syditalien til under 100 kr. Perioden de enkelte vine er på tilbud, kan godt varierer. Og enkelte vine kan have skiftet årgang.

 

 

Pusarosso Zinfandel B-i-B 3L NV. Set hos Skjold Burne til 140 kr. for 3L.      

En let brændt Zinfandel fra det sydlige Italien. Ganske saftig med en smag af brombær, kirsebær, krydderier og vanilje. Yderst velbalanceret med en god syre. Krydret pæn lang afslutning. Kniber sig lige op på fem stjerner på grund af prisen.

 

 

Todays Special 2012. Set hos EURO SPAR til 300 kr. for 6 stk.

Sødlig og let brændt frugt i smagen. Blommer, rosiner, krydderier, tobak og vanilje. Fyldig, saftig og yderst velegnet til grill. Pænt balanceret

 

 

Memoro Rosso. Set hos Superbest til 250 kr. for 6 stk.

En ligefrem krydret vin med brombær, kirsebær, timian, kaffe og vanilje i smagen. Saftig og ganske fyldig vin der vil fungerer godt til det meste grill mad. Godt køb.

 

 

Triade Rosso 2011. Set hos youandwine.dk til 79 kr.

Vin fra Puglien i det sydlige Italien. Modent udtryk i duften. En tæt og fyldig vin med røg, svampe, brombær og sorte kirsebær i smagen. Krydret eftersmag. Fungerer godt som grillvin.

 

 

Umani Ronchi Jorio Montepulciano d'Abruzzo 2009. Set hos philipsonwine.com til 840 kr. for 12 stk.

Mørke frugter og masser af sort peber, krydderier, sorte kirsebær i smagen. Yderst velbalanceret, saftig og flot vin. Viser med største tydelighed at man ikke kun laver billige kedelige vine på Montepulciano druen. Fem store stjerner.

 

 

Di Majo Norante Contado Riserva 2010. Set hos vinikassevis.dk til 480 kr. for 6 stk.     

Druen er Aglianico. Vinen er modnet på en kombination af større fade og barriques. En rimelig fyldig vin med kirsebær, brombær, krydderier, bitre chokolade og vanilje. Giv den lidt luft da tanninerne stadig er markante. En flot kompleks vin til en yderst fornuftig pris.

 

 

Milanti Aglianico 2012. Set hos Skjold Burne til 359 kr. for 6 stk.

Vin på den spændende Aglianico drue dyrket i bakkerne i det sydlige Italien. Kirsebær, lakrids, violer i smagen. En flot balance med et pænt syrebid i afslutningen. Til prisen et rigtig godt køb.

 

 

Vindoro Primitivo di Manduria 2011. Set hos Superbrugsen til 79 kr.

En sort og krydret vin i duften. Blommer, sorte kirsebær, mørk chokolade, violer og vanilje. Bløde velintegrerede tanniner og en saftig koncentreret vin i den moderne noget fadlagrede stil.

 

 

Cantine Due Palme Serre 2012. Set hos vinikassevis.dk til 300 kr. for tre styk

Vin på den lokale Susumaiello drue. En meget fyldig krydret vin med brombær, sorte kirsebær, tobak, mørk chokolade og vanilje. Yderst velbalanceret med en flot stringent syre der skærer igennem den koncentrerede frugt. Fem store stjerner.

 

 

Cantina Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo 2012. Set hos jyskvin.dk til 420 kr. for seks styk

Krydret vin på Montepulcino druen. Brombær, peber, krydderier og lette sødlige toner i smagen. En saftig og ligefrem vin flot balanceret. Får en ekstra stjerne grundet prisen ganske fornuftig.

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

Læs også: De 10 bedste Chardonnay vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste box-vine

Læs også: De 10 bedste italienske vine til under 100 kr.

Læs også:De 10 bedste franske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste californiske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste rosévine til under 100 kr.