De 10 bedste chilenske vinkøb

Danskerne holder meget af vinene fra Chile. Især fordi man generelt får meget for pengene. Se de 10 bedste køb her

Her er vores bud på de 10 bedste vine fra Chilen til under 100 kr. Perioden de enkelte vine er på tilbud, kan godt varierer. Og enkelte vine kan have skiftet årgang.

 

Errazuriz Sauvignon Blanc Reserva 2012. Set hos Vinspecialisten til 59 kr. på tilbud.

Stikkelsbær i duften og i smagen hyldeblomst, melon og røde æbler. Flot syre og rimelig lang eftersmag. En rigtig flot Sauvignon Blanc til prisen.

 

 

Viu Manent Chardonnay Reserva 2012. Set hos philipsonwine.com til 480 kr. for 12 stk.

Duft og smag af fersken, citrus og melon. En flot syre pakker frugten ind og gør vinen til en ganske god vin og til prisen virkelig et godt køb.

 

 

Santa Rita Retro edition Cabernet Sauvignon 2010. Set hos nemlig.com til 90 kr.

Vin på Cabernet Sauvignon. Mørke frugter i duften og en meget fyldig vin med smag af solbær, brombær, eukalyptus, mørk chokolade og vanilje. Flot syre og kompleks flot vin især til prisen.

 

 

Cono Sur Reserva Especial Riesling 2012. Set hos Superbest til 120 kr. for to styk.

Fra det lidt køligere område Bio Bio kommer denne Riesling med markant frugtig duft og smag af grønne æbler, melon, lime og grapefrugt. En rigtig flot balance og en god syre afrunder den grønne frugt. Lang eftersmag og til tilbudsprisen bestemt et flot glas.

 

 

Casillero del Diabloe Devis Collection Reserva White 2012. Set hos Superbrugsen til 50 kr. på tilbud ind imellem.    

En frisk og fyldig vin på forskellige druer fra Casablanca dalen, som er en af de køligste vinområder i Chile. Flot syre og duft af stikkelsbær og i smagen citrus, limefrugt og melon. Frisk og yderst behagelig vin, som er et fund til prisen.

 

 

Vina Tarapaca Cabernet Sauvignon Syrah 2011. Set hos Skjold Burne til 150 kr. for 2 stk.

Masser af solbær i duften. Lakrids, krydderier, solbær, sorte kirsebær i smagen. Ganske velbalanceret og fyldig vin velegnet til en god bøf. Saftig krydret afslutning.

 

 

Toltén Cabernet Sauvignon Reserva 2012, Chile.  Set hos wine.dk til 85 kr.

Fra Colchagua dalen kommer denne flotte cabernet sauvignon. I duften masser af solbær som fortsætter i smagen med peber, kørvel, kaffe og vanilje. Måske ikke den mest komplekse vin men den hænger virkelig flot sammen. Hvis jeg sad i Bordeaux ville jeg blive bekymret når man ser hvad man til prisen kan frembringe her.

 

 

Santa Rita 120 Chardonnay 2013, Chile. Set hos SPAR og nemlig.com til 50 kr.

Duft af fersken og i smagen en fyldig og ganske behagelig Chardonnay med en fin balance mellem frugt og fad. Masser af fersken, abrikos, smør og vanilje. Pæn syre og lang frugtig afslutning. Får en ekstra stjerne for den attraktive pris.

 

 

Matetic Sauvignon Blanc 2013, Chile. Set hos eriksorensenvin.dk til 100 kr.

Duft af stikkelsbær og citrus. En yderst flot Sauvignon Blanc som viser at Chile i den grad er kommet flot med her. I smagen grønne æbler, ferskner, mineralitet. Flot syre og lang frugtig eftersmag. Den er prismæssigt som sine søstre i Loire men er bestemt på niveau i den højere ende.

 

 

Casas del Bosque Pinot Noir 2013, Chile.  Set hos philipsonwine.com til 600 kr. for tolv styk

Animalsk i duften med smag af jordbær, kirsebær, tobak, mynte og vanilje. En let sødme i eftersmagen og typisk eksempel på en oversøisk Pinot Noir. Pæn syre, men lidt dominerende alkohol. Fire pæne stjerner.

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

Læs også: De 10 bedste syditalienske vine til under 100 kr

Læs også: De 10 bedste Chardonnay vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste box-vine

Læs også: De 10 bedste italienske vine til under 100 kr.

Læs også:De 10 bedste franske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste californiske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste rosévine til under 100 kr.