De 10 bedste vinkøb fra Rhone

Efteråret er på vej og til den krydrede varme mad foretrækker mange danskere en vin fra Rhone Især fordi man generelt får meget for pengene i dette område. Se de 10 bedste køb her

Her er vores bud på de 10 bedste vine fra Rhonedalen til under 100 kr. Perioden de enkelte vine er på tilbud, kan godt varierer. Og enkelte vine kan have skiftet årgang.

 

Carmel Joseph Cotes du Roussillon Villages Les Terroirs 2011. Set hos Andrupvin.dk til 474 kr. for 6 stk.

Vin fra det sydlige Frankrig på Grenache, Syrah og Carignan. En fyldig koncentreret vin meget frugtig i stilen med blommer, brombær, lakrids, tobak, urter og vanilje. Saftig og lækker. En rigtig grillbasker. Fem flotte stjerner.

 

 

La Tour Coste 'Les Trencats' Cotes du Rhone 2012. Set hos dvin.dk til 480 kr. for 6 stk.

Yderst krydret i duften og i smagen brombær, peber, timian og vanilje. Klassisk Rhone vin der fungerer særdeles godt med en lang krydret eftersmag.

 

 

Ferbras Ventoux 2011. set hos Superbest til 95 kr. for to styk.

Fra foden af det nøgne bjerg Ventoux kommer denne krydrede vin med skovbær, urter, peber og vanilje i smagen. Pakket ind i en pæn syre og til pengene får man overordentlig meget vin.

 

 

Domaine La Colliere Cotes du Rhone 2011. Set hos jyskvin.dk til 89 kr.

Vin på primært Grenache. En krydret duft og i smagen skovbær, blomme, timian og vanilje. Flot balance og en lækker krydret, saftig rhone vin som man forventer og ønsker det.

 

 

Saint Damien Cotes du Rhone 2012. Set hos thewinecompany.dk til 480 kr. 6 stk.

Klassisk krydret Cotes du Rhone med brombær, peber, lavendel, rosmarin og vanilje i smagen. Flot balance og en lang meget krydret eftersmag. Godt bud på en flot krydret vin uden man behøver betale en bondegård.

 

 

Remy Febras Rasteau 2011. Set hos Superbest til 80 kr.

Dette er en yderst lækker sprød og krydret Rhone vin. Masser af krydderurter i duft og smag. Flot balance og især er den høje alkohol velintegreret. Bløde tanniner og en lang finish.

 

 

Les Theores Gigondas 2011. Set hos Superbrugsen til 79 kr.

Kirsebær i duften og en forholdsvis let vin med jordbær, skovbær, krydderier og vanilje. God syre men også stadig rå tanniner i eftersmagen. Bør dekanteres. En flot vin til prisen og især velegnet til lammekød.

 

 

Guigal Cuvee Philipson 2010. Set hos philipsonwine.com til 960 for 12 stk.

2010 var et fremragende år og det fornemmes i denne nyeste årgang fra Guigal. Masser af røde bær i duft og smag. Især kirsebær, brombær, tobak og krydderier. Flot balance og man fornemmer der er en del Syrah i blended.  Fem store stjerner.

 

 

Delas Ventoux 2011. Set hos H.J. Hansen/Vinspecialisten til 90 kr.

En duft af røde bær og en krydret smag af brombær, krydderurter og blomster. Fyldig og meget sprød lækker vin. Klar til at drikke nu.

 

 

Santa Duc Les Vielles Vignes Cotes du Rhone 2010. Set hos vinikassevis.dk på tilbud til 300 kr. for tre styk.

Santa Duc er en af de absolut bedste producenter i Gigondas. Her er det deres Cotes du Rhone med druer fra ældre vinstokke. En yderst fyldig og ganske fremragende vin med masser af kompleksitet og dybde. Brombær, peber, lakrids, violer og vanilje flot pakket ind i en flot syre og velintegreret fad. 

 

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

Læs også: de 10 bedste vinkøb fra Chile

Læs også: De 10 bedste syditalienske vine til under 100 kr

Læs også: De 10 bedste Chardonnay vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste box-vine

Læs også: De 10 bedste italienske vine til under 100 kr.

Læs også:De 10 bedste franske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste californiske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste rosévine til under 100 kr.