Annonce:
Annonce:

Weekendens bedste vinkøb

Det var støvlevine der løb med kåringerne i denne uges vintest, hvor vi tester 29 vine

Annonce:
Følg Vin

Italien løb med ugens bedste vine, både som den bedste vin og bedste køb. Begge vine fra det nordlige Italien, men så hører lighederne også op. Vinderen blev en ripasso fra Veneto, som igen viser at netop denne vinstil, hvor man efterlagrer vinene kort tid på kvas fra amarone, giver en kraftigere og mere kompleks Valpolicella. Ofte kan en ripasso være et godt alternativ til en amarone og kommer den fra en god producent kan den ofte måle sig med en amarone. Bedste køb er fra Piemonte, hvor man de senere år er begyndt at eksperimentere mere med blandinger af forskellige druer. I dette tilfælde nebbiolo, barbera og cabernet sauvignon. En spændende vin der fungerer godt og til prisen et et særdeles godt køb.

 

 

Kranz Riesling 2013, Tyskland. 5 stjerner.

Annonce:

Netop frigivet riesling fra Pfalz. I smagen citrus, lime, lette melon toner, mineralitet og en ganske flot ligefrem riesling til en attraktiv pris. Har nok ikke strukturen til at gemme længe, men smager forrygende godt nu.

Alkoholprocent: 12

Set hos thewinecompany.dk til 534 kr. for seks styk

 

 

Esporäo Defesa Rosé 2011, Portugal. 4 stjerner.

Masser af jordbær og umiddelbar bærsmag i denne rimelig kraftige rose fra Alentejo i det centrale Portugal. Mørk i farven med jordbær, kirsebær, limefrugt og lette krydderier. Fungerer ganske godt.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Portugisiskvinkælder til 79 kr.

 

 

Pinot Grigio del Veneto 2013, Italien. 4 stjerner.

En simpel og ligefrem pinot grigio med citrus, lime, melon og en pæn syre til at holde friskheden oppe. Server den køligt og de færreste vil brokke sig. Man forstår hvorfor druen er blevet så populær, men store komplekse vine bliver det aldrig i denne form. Men det fungerer i denne.

Alkoholprocent: 12

Set hos LIDL til 40 kr.

 

 

Rocca di Castagnoli Chianti Classico 2011, Italien. 5 stjerner.

Annonce:

Søde modne bær i duften og en ganske fyldig flot Chianti Classico. Modne kirsebær, timian, tobak og vanilje i smagen. Flot struktur med pæn lang afslutning. Bløde tanniner og vil givet udvikle sig flot de næste 3-5 år.

Alkoholprocent: 14

Set hos dvin.dk til 600 kr. for seks styk

 

 

Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso 2012, Italien. 5 stjerner.

Skarp og yderst velstruktureret vin med kirsebær, blåbær, kørvel, tobak, sort vingummi og et let animalsk udtryk. Stadig en del tannin så kan med fordel dekanteres. En elegant vin i udtrykket med en skarp syre. Får en ekstra stjerne for tilbudsprisen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble på tilbud til 99 kr.

 

 

Acinatico Valpolicella Ripasso 2012, Italien. 5 stjerner.

En fyldig krydret Ripasso med masser af kirsebær bid. I smagen varme krydderier, svesker, sød lakrids og mocca. Flot struktur og til tilbudsprisen et kup. Kan sagtens måle sig med mange amarone vine.

Alkoholprocent: 14

Set hos jyskvin.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Monteabellón 14 meses 2011, Spanien. 5 stjerner.

Annonce:

En næsten helt sort vin med masser af sorte bær i næsen. Brombær, mørk chokolade, lakrids, cigar og en del vanilje i smagen. De 14 mdr. fad fornægter sig ikke og lige nu er den meget toastet med tørre hårde tanniner. Bør derfor gemmes lidt eller dekanteres grundigt. Men masser af potentiale, fyldighed og en flot syre.

Alkoholprocent: 14

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 125 kr.

 

 

Pertinace Langhe Rosso 2008, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Lavet på lige dele nebbiolo, barbera og cabernet sauvignon druer.  En mode fyldig vin med stadig med bid. Masser af brombær, solbær, lakrids, peber og let vanilje strejf. Flot syre og ganske lækker vin til lidt kraftigere mad. Bløde tanniner og flot struktur.

Alkoholprocent: 14

Set hos vinikassevis.dk til 275 kr. for tre styk

 

 

Montezovo Sa' Solin Ripasso 2012, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Enkeltmarks vin fra Roccolo di Tregnago nord for Verona. Kirsebær og mørke toner i duften. Lakrids, peber, tobak, mineralitet og moden kirsebær i smagen. En moden og ganske saftig Ripasso, som endnu engang viser at denne vintype formår at skabe nogle flotte fyldige men stadig elegante vine.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 780 kr. for seks styk

 

 

Annonce:

Colle Cristi Amarone 2009, Italien. 5 stjerner.

Et tæt og fyldig vin på primært corvina med rondinella og molinara som support. Modne blommer, sorte kirsebær, cigar, mørk chokolade, rosiner og vanilje. Flot syre og stadig en del tannin men en flot amarone, som givet vil falde i god jord hos de mange danske amarone elskere.

Alkoholprocent: 15,5

Set hos Superbest på tilbud til 170 kr.

 

 

Tarapaca Chardonnay Gran Reserva 2013, Chile. 4 stjerner.

En fed og meget fyldig chardonnay med masser af fad. Den nærmest emmer af vanilje og, smør i duften, mens man i smagen har tropiske frugter, melon, abrikoser. Pæn syre men lidt kort i eftersmagen.

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne til 600 kr. for seks styk

 

 

Mud House Sauvignon Blanc 2013, New Zealand. 4 stjerner. GODT KØB

Annonce:

Masser af hyldeblomst og sommer i denne ganske pæne sauvignon blanc. Citrus, stikkelsbær, melon og hvide blomster i smagen. En let meget floral vin ligefrem og velegnet til lette skaldyr og fiskeretter. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos Kvickly på tilbud til 59 kr.

 

 

Chateau Pérenne 2011, Frankrig. 4 stjerner.

Vin på primært merlot og cabernet sauvignon fra Bordeaux. Brombær, lakrids, peber og vanilje i smagen. 2010 var forrygende god men denne årgang har det sværere med modningen af druerne og dermed koncentrationen i vinen. Pæn balance men savner noget mere.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Vinspecialisten til 250 kr. for to styk

 

 

Rioja Bordón Reserva 2009, Spanien. 2 stjerner.

Sødlige vaniljetoner i duften. Meget faddrevet vin og man sidder næsten med fornemmelse af at tygge på træ. Brombær, småkager, tobak og vanilje. Lidt for overstyret og elegancen savnes fuldstændig. Desværre Rioja når det er værst.

Alkoholprocent: 14

Set hos Føtex til 130 kr. for to styk

 

 

Vezzani Cannonau di Sardegna 2013, Italien. 2 stjerner.

Annonce:

Vin på Cannonau (grenache) fra Sardinein. Lav intensitet i duften. Meget tør noget bitter smag af kirsebær, tobak, saddellæder og vanilje. Bitre grønne tanniner og kort eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbest og Spar til 50 kr.

 

 

Care Macabeo/Chardonnay 2013, Spanien. 4 stjerner.

Vin på den lokale macabeo og chardonnay fra Cariñena midt mellem Madrid og Barcelona i Aragon provinsen. En intens citrus duft og fersken, limefrugt, østers, salturt i smagen. En frisk og ligefrem vin med en lidt kort afslutning.

Alkoholprocent: 12

Set hos AndrupVin.dk til 294 kr. for seks styk

 

 

Bairrada Lao Loureco 2011, Portugal. 2 stjerner.

Noget neutral i duften og en spids meget tør smag er det første der møder en. Røde kirsebær, peber og lakrids fornemmes. Men vinen er noget lukket og ikke særlig imødekommende. En kort tør eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos vindanmark.com lagersalg til 64 kr.

 

 

Chateau de Cenac Eulalie 2010, Frankrig. 3 stjerner.

Annonce:

En næsten sort vin fra Cahors på malbec druen. Mørke sorte bær i duften og en knassende tør og meget tanninrig vin med et animalsk præg, rødt kød, sorte bær, lakrids, tobak og vilde blomster. Lidt kort vandig afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos AndrupVin.dk til 990 kr. for seks styk

 

 

Le Cirque 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Grenache, carignan og syrah fra det sydligste Frankrig på grænsen til Spanien. En ung og saftig vin i stilen domineret af røde bær, tørret skinke, cigar og kørvel. Ganske pæn og imødekommende vi som vil stå godt til rødt kød og gryderetter. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos dvin.dk til 720 kr. for tolv styk

 

 

Esporäo Defesa 2011, Portugal. 3 stjerner.

Vin på touriga nacional og syrah. En kraftig vin hvor alkoholen bestemt fornemmes. Sorte bær, sød lakrids, kirsebærsten, rødt kød og vanilje. Lidt kort eftersmag. Savner mere elegance og imødekommenhed.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Portugisiskvinkælder til 99 kr.

 

 

Chateau de Cénac 2010, Frankrig. 4 stjerner.

Annonce:

Fra Cahors hvor det er malbec druen der dominerer. Sorte mørke bær i duften, blåbær, sorte kirsebær, kaffe, lakrids og lette krydderier i smagen. Strenge hårde tanniner så kan med fordel dekanteres. Pæn frugtig afslutning.

Alkoholprocent: 13

Set hos AndrupVin.dk til 528 kr. for seks styk

 

 

Monte Tondo Corvina 2013, Italien. 2 stjerner.

100% corvina fra Veneto og i en meget stram ung udgave. Tranebær, umodne kirsebær, kørvel og våde sten i smagen. Høj syre, men en noget spinkel og ganske uspændende vin. Til lette retter.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos laudrup.dk til 408 kr. for seks styk

 

 

Parato Reserva 2001, Spanien. 4 stjerner.

En meget moden cabernet sauvignon fra Penedes lidt syd for Barcelona. Frugten er overtaget af tørrede dadler, tobak, læder, røgede toner og småkager. En flot syre holder den oppe, men den er ved at være over toppen. Men en spændende moden vin til en attraktiv pris.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos grapeland.dk til 666 kr. for seks styk

 

 

Lamothe Vincent Intense 2012, Frankrig. 3 stjerner.

Annonce:

Forholdsvis fyldig Bordeaux fra højrebredden og dermed primært merlot dreven. Skovbær, lette krydderier og, peber i smagen. Lidt kort i eftersmagen. Lidt en-strenget vin.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 450 kr. for seks styk

 

 

Rosu de Petro Vaselo 2013, Rumænien. 3 stjerner.

Cabernet sauvignon baseret vin fra Rumænien. Et vinland som ikke er gæst ofte i disse tests. Men her har man lavet vin gennem mange årtier, omend langt det meste drikkes lokalt eller hos de nærmeste naboer. Masser af solbær i duften som fortsætter i smagen med peber, tobak og vanilje. Noget stikkende syre forstyrrer dog indtrykket og det fungerer ikke. Men ellers en frisk ligefrem vin.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos vinmedmere.dk til 58kr.

 

 

Pierre de Beauvais Grenache Noir 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Lav intensitet i duften men kommer bedre med i smagen med brombær, varme krydderier, tobak, vanilje og slutter med en let sødme. Bløde venlige tanniner og en ligefrem vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Holte vinlager til 390 kr. for seks styk

 

 

McNab Chardonnay 2013, Californien. 3 stjerner.

Annonce:

En meget fyldig chardonnay fra Mendocino i Californien. En frugtbombe med fersken, abriokos, røde æbler, melon og vaniljetoner. Lidt lav i syren og det gør at vinen savner lidt friskhed og dermed dominerer alkoholen en del.

Alkoholprocent: 14,4

Set hos skovgaardvine.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Clos du Roy Sauternes 2010. 4 stjerner.

En lys sauterne primært sauvignon blanc baseret. Citrus, abrikos, honningmelon, lette krydderier og vanilje i smagen. Flot syre, men lidt vandig i eftersmagen. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos philipsonewine.com til 1200 kr. for tolv styk

 

 

Peter Lehmann Clancy 2011, Australien. 4 stjerner.

Blend af cabernet sauvignon, merlot og brombær, solbær, timian, peber, tobak og vanilje. Ikke så koncentreret, men fyldig i smagen. Lidt grøn tone i eftersmagen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos kogs.dk på tilbud til 109 kr.

 

 

Tabali Pinot Noir 2012, Chile. 4 stjerner.

Annonce:

Jordbær og hindbær i duften. En på ene side mørk smag af skovbær men også med en let sødme som der ofte findes i de oversøiske pinot noir vine. Let lerpræg, svampe og violer i smagen. Lidt vandet i afslutningen trækker lidt ned. Men en pæn oversøisk pinot i stilen som til prisen uden tvivl vil banke adskillige vine fra Bourgogne.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos wine.dk til 129 kr.

 

 

Momentos Reserva Cabernet Sauvignon 2013, Chile. 4 stjerner.

Krydret frugtig duft. En simpel krydret men ganske saftig vin med solbær, kirsebær, tobak og vanilje. Ikke specielt kompleks men fungerer fint på sin egen præmis. Til prisen ganske fornuftig.

Alkoholprocent: 14

Set hos Euro Spar til 120 kr. for tre styk

 

 

Peña Real Reserva 2007, Spanien. 4 stjerner.

Tempranillo fra Ribera del Duero. Vanilje i duften som går igen i smagen og fadet dominerer meget. Brombær, lakrids, mineralske toner. Tørre tanniner, men pæn lang frugtig eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Haller vine til 99 kr.

 

 

Gazur 2013, Spanien. 3 stjerner.

Annonce:

Fra Telmo Rodriguez hånd og druer fra Ribera del Duero. En ung vin i stilen med kun lidt fadlagring. Brombær, røde bær, kaffe og chokolade. En ligefrem vin men man fornemmer også 2013 er et svært år og koncentrationen måske ikke er som tidligere år. Server den til let ikke for krydret mad.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos philipsonwine.com til 1080 kr. for tolv styk

 

 

Costers del Priorat Elios 2013, Spanien. 5 stjerner.

En ung krydret Priorat med pebertoner i duften og i smagen modne sorte bær, lakrids, tobak, violer og strejf vanilje. Saftig og velbalanceret vin som bør nydes ung, men som fungerer flot.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-wine.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

Comte de Senneval Champagne Rosé, Frankrig. 4 stjerner.

I duften jordbær og en ganske frugtig, ligefrem i stilen. Røde kirsebær, citrus, hindbær i smagen. Flot mousse og lang pæn eftersmag. Ikke en stor champagne men fungerer bestemt. Champagne er dyrt men denne er ganske flot prissat. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Lidl til 179 kr.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: