Annonce:
Annonce:

Kæmpe amarone test

Vi har testet 67 amarone indsendt af vinhandlere og supermarkeder fra hele landet

Annonce:
Følg Vin

Testen er lavet i samarbejde med Danmarks nye vinmagasin DinVinGuide - klik her for at læse mere.

Annonce:

Amarone er en af de mest populære vine i Danmark. Den kraftige og alkoholtunge vin, ofte på mere end 15% alkohol, har vundet vores hjerter. Amarone fremstilles i Valpolicella i Veneto i det nordlige Italien - ikke så langt fra Gardasøen. Et smukt område på kanten til Alperne og meget bakket. Vinen produceres som en almindelig vin på gængse druer som corvina, rondinella og en række øvrige lokale druer – de samme druer, som i de almindelige bordvine fra Veneto. Det, der adskiller en Amarone er derimod, at man, efter at druerne er plukket, lader dem tørre i typisk 3 måneder i store tørrehuse. Oprindeligt blev de lagt på tørrelofter på sivmåtter, og kun de bedste og mest sukkerholdige druer blev udvalgt. Denne "tørringsproces" fordamper noget af vandet i druerne (typisk omkring 30%) og derved koncentreres sukkerindholdet. Og da det er sukkeret, der omdannes til alkohol, giver det mere alkohol til Amaronen. Først derefter presses druerne og fadlagres. En meget tidskrævende og dyr proces som gør, at vinene generelt er kostbare.

Men den store succes er også blevet et problem for Amaronevinen. Italiensk vin har haft det svært i forhold til især de mange oversøiske vine, som oversvømmer markedet. Man har derfor måtte ty til sine juveler som f.eks. Amarone, Barolo og Brunello. Men for at få dem ned i pris måtte man gå på kompromis med kvaliteten. Det betyder, at meget af den Amarone, man i dag ser i supermarkeder stammer fra uden for Valpolicella men stadig hedder Amarone. Dels er den lavet på en dårligere kvalitet druer, og dels er man gået på kompromis i tørringsprocessen. Et nødvendigt kompromis, hvis man skal kunne sælge en Amarone for under 100 kr., som man i dag ser. Og mens det før i tiden var 1-2 % af produktionen, der var Amarone i Veneto, er den totale produktion steget voldsomt, og Amarone udgør i dag over 20%. En voldsomt vækst på meget få år.

Annonce:

Hvordan smager en Amarone, og hvad serverer man til den?

Navnet Amarone kommer af amaro, der betyder bitter. Man kan inddele Amarone i to smagsretninger. Den ene er traditionalisterne, der anvender store, gamle fade og lang kælderlagring. Her er det især tørrede frugter som svesker, rosiner og blomme. De moderne producenter forsøger at bevare frugten i vinen og kombinerer en vis friskhed med den kraftige alkohol. Her er det især kirsebæraromaer, der er tydelige og ofte med et mindre præg af tørret frugt og mokka.

Annonce:

En Amarone kan klare mange madmæssige parringer, som andre vine må give op overfor. Amaronen går f.eks. rigtig godt til dansk julemad og selv ikke rødkål, brunede kartofler, svesker og æbler kan slå den omkuld. Det er den høje alkohol og koncentrationen i vinen, som står godt til den lidt syreholdige mad. Også and i andre forklædninger passer fint til Amarone, ligesom det sødlige vildtkød er perfekt. Lokalt i Veneto spiser man ofte kraftige gryderetter til Amarone - også et perfekt match.

Kom til masterclass og lær om de fantastiske vine fra Etna. ..læs mere her

Kom til masterclass og få en vertikal smagning af Chinati Classico Gran Selezione..læs mere her.

Kom til stor Italiensk Vinfestival 6 + 7 April

Ernesto Ruffo Amarone della Valpolicella Riserva 2007

94 BEDSTE AMARONE

Andrup Vin | 995 kr. tilbudspris

Meget tæt i duften af blommer. En koncentreret og yderst flot vin i den klassiske amarone stil med svesker, julekrydderier, tobak, læder og vanilje. Meget lang afslutning. Er man tilhænger af den gamle klassiske stil er det her vinen.

 Alc.: 16,5%

Guerrieri Rizzardi Amarone della Valpolicella Classico Villa Rizzardi 2010

93

Vinspecialisten | 300 kr. tilbudspris

Lys og underspillet, den kræver lidt tid i glasset. Lidt søde bolcher og florale elementer, spiller sammen med den lidt overmodne røde frugt. Old school stil i glasset, hvor der er sødmefuld frugt og underliggende spil af gammel cigarkasse. En elegantier på banen, som man nyder at følge.

 Alc.: 15,5%

 

Cesari Amarone della Valpolicella Classico Il Bosco 2011

93

MENY | 399 kr.

Masser af intensitet i duft og smag. Klassisk amarone præg med tørrede frugter og krydderier i smagen. Meget fyldig men velbalanceret. Flot lang krydret afslutning.

 Alc.: 15,5%

 

Tenuta Chiccheri Amarone della Valpolicella 2010

93

Mørke bær i duften. Frugtig men med en pæn koncentration. Saftig og krydret i udtrykket med en lang afslutning. Velbalanceret. Flot Amarone.

Erik Sørensen Vin | 470 kr. tilbudspris

 Alc.: 16,5%

La Giaretta Amarone della Valpolicella i Quadretti 2010

93

Domaine Brandis | 345 kr. tilbudspris

Let oxideret i næsen. Moden med let kogte kirsebær, varme krydderier, peber og vanilje i smagen. Pæn syre og meget klassisk i udtrykket. Lang afslutning.

 Alc.: 15,5%

Corte Sant’Alda Amarone della Valpolicella Valmezzane 2012

93

Vinova | 545 kr.

Røde bær i duften. En frugtig og flot lavet vin med blommer, sorte kirsebær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Yderst velbalanceret med pæn kompleksitet og lang afslutning.

 Alc.: 15,5%

Tedeschi Amarone della Valpolicella Classico 2014

92

Intense mørke bærnoter I duften. Flot fyldig vin, velbalanceret med tydeligt amarone præg. Flot dybde og lang afslutning.

Vinens Verden | 299 kr. tilbudspris

 Alc.: 16%

Speri Amarone della Valpolicella Classico Pigaro 2013

92 BEDSTE KØB

Philipson Wine | 180 kr. tilbudspris

Rolig i næsen med lakridsrod og sort tobak. Der skal arbejdes lidt for at hive frugten op af glasset, men så står den flot, ren og elegant i duften. Virkelig lækker balance, hvor stor moden frugt fylder ud, uden at den bliver sød. Frugtsyre og tannin river lidt i gummerne, men bliver overdøvet af den koncentrerede frugt. En stor vin med potentiale.

 Alc.: 15%

Speri Amarone della Valpolicella Classico Pigaro 2014

92

Philipson Wine | 180 kr. tilbudspris

Friske sorte bær i duften. Vellavet og balanceret vin med sorte kirsebær, krydderier, peber og vanilje. Pæn syre til at balancere den høje alkohol. Lang afslutning.

 Alc.: 15%

Corte Canella Amarone della Valpolicella 2012

92

Andrup Vin | 349 kr.

Nydelig, næsten elegant i næsen. God fylde, smag og balance og også en rigtig kapow! vin, hvor der er skruet helt op for blusset.

 Alc.: 17,5%

Bussola Amarone della Valpolicella Classico 2011

92

Svesker i duften. Koncentreret med masser af svesker, kanel, sød lakrids og vanilje i smagen. Moden i udtrykket med en saftig, krydret afslutning. Flot, men skal nydes snart.

Youandwine | 440 kr. tilbudspris

Drik:2017-2020 | Alc.: 17%

Speri Amarone della Valpolicella Classico Monte Sant’Urbano 2013

92

Philipson Wine | 300 kr. tilbudspris

Intense mørke bærnoter. Krydret i smagen med julekrydderier, tørret frugt og masser af modne bitre kirsebær. Pænt balanceret hvor især den lidt højere syre giver bedre friskhed til vinen. Lang krydret afslutning.

 Alc.: 15%

Degani Amarone della Valpolicella 2013

92

Laudrup Vin | 240 kr. tilbudspris

Røde bær i duften. Masser af intensitet i smagen med krydderier, sorte kirsebær, tobak, tørrede frugter og vanilje. Flot balanceret med en lang saftig afslutning.

 Alc.: 15%

Bertani Valpantena Amarone della Valpolicella 2014

92

Mørke modne kirsebærnoter i duft og smag. En vellavet klassisk amarone med tørrede frugter, varme krydderier og vanilje. Pæn dybde og en lang afslutning.

Laudrup Vin | 300 kr. tilbudspris

 Alc.: 15%

Annonce:

Benedetti Amarone della Valpolicella Classico Groce del Gal 2008

91

Intens i næsen af svesker og lakrids. Tørrede frugter, bagte krydderier, tobak og vanilje. Pæn kompleksitet og klassisk i udtrykket. Lang, krydret afslutning.

Holte Vinlager | 495 kr.

 Alc.: 17%

Le Guaite di Noemi Amarone della Valpolicella 2009

91

Portvinnæse. Moden i udtrykket med svesker, julekrydderier og vanilje. Alkoholen noget brændende men en vin med masser af kompleksitet og dybde. Krydret varm lang afslutning.

Andrup Vin | 379 kr. tilbudspris

 Alc.: 17%

Fidora Amarone della Valpolicella 2010

91

Vinoble | 449 kr. tilbudspris

Potent i både næse og mund. Godt balanceret frugt med blommer og svesker. Pæn balance og en nydelig vin, som lige mangler det sidste i for alvor at blive spændende.

 Alc.: 16%

S. Giorgio Amarone della Valpolicella 2010

91

Con Avec | 239 kr. tilbudspris

Lidt støvet duft med tørrede krydderier. Smagen mere mainstream med mørke blommer/svesker, nelliker og et strejf af abrikos. Alkoholen lidt vel dominerende.

 Alc.: 16%

Allegrini Amarone della Valpolicella Classico Corte Giara 2013

91

Philipson Wine | 200 kr. Tilbudspris

Springer op af glasset med masser af varm, rød frugt. Sødmefuld og cremet i strukturen. En del kandiseret frugt og et underliggende lakridselement, der giver friskhed.

 Alc.: 15%

Allegrini Amarone della Valpolicella Classico Corte Giara 2014

91

Philipson Wine | 200 kr. Tilbudspris

Masser af røde bær i duften. En frisk og flot vin i den mere moderne amaronestil hvor den røde frugt får lov at dominerer. Vellavet med en lang afslutning.

 Alc.: 15%

Allegrini Amarone della Valpolicella Classico 2013

91

Intense bærnoter i duften. Blommer, kirsebær, krydderier og vanilje i smagen. Pakket ind af en flot syre og en ganske flot amarone som ikke er for tung. Lang krydret afslutning.

Philipson Wine | 350 kr. tilbudspris

 Alc.: 15,5%

Fabiano Amarone della Valpolicella Riserva 2010

91

Skjold Burne | 400 kr. tilbudspris

Ligger roligt tilbage i lædersofaen med noter af moden blomme. Masser af frugt i munden, som bliver leveret på en bakke. Karakterfuld med bitterhed, sød chokolade og masser af moden frugt. En velbalanceret vin med ren frugt i afslutningen.

 Alc.: 16%

Michele Castellani Cinque Stelle Amarone della Valpolicella Classico 2012

91

MENY | 350 kr.

Kogte blommer og jod i næsen. Lidt jordslået karakter og våd tobak. Udviklet og lettere oxideret i smagen, hvor gammelt fad og tobak præger billedet. Frugten virker lidt hengemt, og vinen viser sin sande karakter med mørke toner. En elegant og flot stil, hvor det typiske, gamle Amarone præg er med i glasset.

 Alc.: 15,5%

Monte del Fra Amarone della Valpolicella Classico 2010

90

Varme, krydrede noter i duften. Flot balanceret med en pæn koncentration. Sorte kirsebær, blommer, bagte krydderier og vanilje. Let syrebid i afslutningen.

Propperiet | 319 kr.

 Alc.: 15,5%

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2012

90

Kjær & Sommerfeldt | 309 kr.

Intense syltede bær i næsen med lidt chokoladekant. Varm og lidt tung i sit første indtryk i munden. Kommer lidt op at stå igen med lidt lav syre. Meget klassisk i sit udtryk med renhed i frugten. 

 Alc.: 15%

Dal Cero Amarone della Valpolicella 2012

90

Erik Sørensen Vin | 470 kr.

God frugt og lidt balance i elementerne. Rosiner, dog uden at blive tung. Herlig frisk syre, der giver noget kant og liv. Danser let og elegant gennem natten med sin sorte frugtkarakter.

 Alc.: 15%

Corte Alta Amarone della Valpolicella Classico Vigna Camparol 2014

90

Theis Vine | 400 kr. tilbudspris

Overraskende animalsk duft med kostald og læder. Smagen først primært sødmefuld – og det er også de sidste indtryk, selvom der sniger sig lidt moden frugt ind. Der mangler lidt af det hele til at balancere sødmen.

 Alc.: 16,5%

Speri Amarone della Valpolicella Classico Monte Sant’Urbano 2011

90

Philipson Wine | 300 kr. tilbudspris

For Amarone næsten lidt underspillet i næsten. I smagen næsten lidt transparent og næsten elegant (hvem ville tro det om en Amarone). Fin balance og pæn finish.

 Alc.: 15%

Cesari Amarone della Valpolicella Classico 2012

90

MENY | 260 kr.

Sorte kirsebær i næsen. Flot friskhed. Tydeligt Amaronepræg med masser af krydrede toner og tørret frugt.  Pænt balanceret. Mørk, krydret afslutning.

 Alc.: 15%

Cesari Amarone della Valpolicella Classico 2013

90

Pæn concentration og modern i udtrykket drevet af frugten. I smagen sorte modne kirsebær, lakrids, peber og vanilje. Moderne vin med en flot lang afslutning.

MENY | 260 kr.

 Alc.: 15%

Guerrieri Rizzardi Amarone della Valpolicella Classico 3 Cru 2012

90

Vinspecialisten | 225 kr. tilbudspris

Luftig og lovende i duften med moden frugt og et lidt roligt udtryk. Smagen viser intensitet og tæthed. God, levende frugt og en underliggende, rumlende dybde med sorte bær og lidt chokolade. Hænger lidt på næsen, men smagen er flot balanceret.

 Alc.: 15%

Santi Amarone della Valpolicella Classico 2010

90

Vinmedmere.dk | 200 kr. tilbudspris

Stor, kompleks næse med masser af røde bær; hindbær, kirsebær og ribs. Et krydret element og lidt urter fra haven. Stor mundfylde med en lille sødme. Strukturel balance fra både syre og tannin, der bider lidt fra sig. En tyngde og kompleksitet i den intense frugt, der viser tænder men holder sig frisk. En stor og kompleks vin, der netop holder sig i balance.

 Alc.: 16,5%

Delibora Amarone della Valpolicella Classico 2013

90 GODT KØB

Irma | 119 kr. tilbudspris

Hengemte frugter og ikke særligt givende i næsen. En anelse blomme og mørk chokolade. Smagen er mild og afrundet med bløde tanniner. Frugten står i den mørke ende af spekteret med blommer og sorte kirsebær. Lidt bitter chokolade og en anelse træ viser tænderne.

 Alc.: 15%

Annonce:

Fabiano Amarone della Valpolicella Classico 2013

90

Blommer i duft og smag. Sødmefuld i frugten. Lakrids, peber og bagte krydderier. Pæn, lang afslutning.

Skjold Burne | 300 kr. tilbudspris

 Alc.: 15,5%

Tinazzi Amarone della Valpolicella Classico Selezione di Famigli 2012

90

Theis Vine | 200 kr. tilbudspris

Fin næse i god balance. God frugt og bærkarakter, og fine sekundære, krydrede noter. Tanninerne er runde og velintegrerede. En seriøs vin i god balance.

 Alc.: 15%

Cesari Amarone della Valpolicella Classico Il Bosco 2010

90

MENY | 500 kr.

Pæn, udviklet næse med modne bær og mest primær frugt. I smagen først meget kaffe og chokolade, herefter violer og tørrede krydderurter. Slutter fint og langt, dog med lidt vel alkohol. 

 Alc.: 15,5%

Masi Costasera Amarone Classico 2012, Italien

90

Bilka | 200 kr. tilbudspris

Masser af mørke noter i duften. Blommer, sorte kirsebær, krydderier, mokka, peber og vanilje. Vellavet og koncentreret med en lang afslutning.

 Alc.: 15%

Monte dei Regni Amarone della Valpolicella Classico 2010

90

Intens i duften. Svesker, tørrede frugter, bagte krydderier og vanilje i smagen. Klassisk og rustik i udtrykket. Krydret afslutning. 

Youandwine | 540 kr. tilbudspris

 Alc.: 16%

Zanoni Amarone della Valpolicella 2009

90

Sorte bær og let svampede noter i duften. Masser af svesker, tobak, peber, krydderier og vanilje i smagen. Alkoholen lidt stikkende. Lang afslutning.

Con Avec | 299 kr. tilbudspris

 Alc.: 16,5%

Ottela Amarone della Valpolicella 2013

90

Mørke, intense toner. Pæn koncentration. Blommer, lakrids, peber og vanilje. Savner lidt i syren. Tør afslutning. Starter bedre end den ender.

Propperiet | 499 kr. tilbudspris

 Alc.: 16%

Buglioni Amarone della Valpolicella Riserva Il Lussurioso 2012

90

Nemlig.com | 225 kr. tilbudspris

Svesker i duft og smag. Masser af krydderier og vanilje. Koncentreret og flot balanceret. Især den høje alkohol er vel integreret. Pæn afslutning.

 Alc.: 16%

Igelsi Amarone della Valpolicella 2013

89

Premier Cru | 270 kr.

Lys, transparent farve. Duften næsten let og liflig. Ikke meget saft og kraft, men det, der er, hænger meget godt sammen, og der er balance.

 Alc.: 15%

 

Castel Mare Amarone della Valpolicella Classico 2013

89

Vinens Verden | 189 kr. tilbudspris

I duften ikke så ren, i smagen ældet, og med oxidativ karakter (nedfaldsfrugt).

 Alc.: 15%

 

Allegrini Amarone della Valpolicella Classico 2012

89

Philipson Wine | 350 kr. tilbudspris

Saftsprængt duft med lidt animalske toner. Tæt i smagen, med en stram lakridstone og lidt medicinske noter. En lidt høj syre stikker ud af smagsbilledet og skaber ubalance. En stil med høj frugtkoncentration og en sødme, der hænger lidt ved siden.

 Alc.: 15,5%

 

Corte Majoli Amarone della Valpolicella 2011

89

Sorte kirsebær i duften. Pæn koncentration med bitre kirsebær, varme krydderier i smagen. Pæn syre og en mellemlang tør afslutning.

Vinslottet | 215 kr.

 Alc.: 15,5%

Giuseppe Lonardi Amarone della Valpolicella 2011

89

Youandwine | 299 kr. tilbudspris

Sødmefuld og elegant. Stor åben næse med noter af brombær og friske krydderurter. Saftig frugt med fin balance. Her er både syre og levende frugtintensitet. Gode røde bær fra buskene og et kantet, urtet element, der giver liv.

 Alc.: 15%

 

Ferragu Amarone della Valpolicella 2011

89

Andrup Vin | 620 kr. tilbudspris

Indbydende næse med røde bær og et let aninmalsk præg. Ret anderledes mørk i smagen med læder og tobak, chokolade og mokka. Alkoholen brænder lidt, og der mangler lidt koncentration i eftersmagen.

 Alc.: 17,5%

 

Tenuta Sant’Antonio Campo dei Gigli Amarone della Valpolicella 2011

89

Blomme i næsen. Let kogt i frugten. Modne toner, svesker, julekrydderier og vanilje i smagen. Savner lidt i syren. Pæn kompleksitet. Krydret afslutning.

Amalie Vinimport | 395 kr. tilbudspris

 Alc.: 16%

 

Pieropan Amarone della Valpolicella 2013

89

Lys i farven og savner mere tyngde. Røde bærnoter, krydderier og vanilje. Savner mere Amaronepræg. Mellemlang afslutning.

Adriat Vinimport | 395 kr. tilbudspris

 Alc.: 16,5%

Vaona Amarone della Valpolicella Pegrandi 2012

89

Barrique Vin | 289 kr. tilbudspris

Lidt spøjs duft og smag. Lidt ekstraheret og oxideret i smag og duft. Modne bær og frugter men ikke helt i balance.

 Alc.: 16%

La Giaretta Amarone della Valpolicella 2013

88

Domaine Brandis | 199 kr. tilbudspris

Lys farve. Meget anderledes og lidt aparte næse med henkogte bær. Smagen mere mainstream med røde bær, sødme og tannin, men ret spinkel i eftersmagen.

 Alc.: 15%

Monte Ca’ Bianca Begali Amarone della Valpolicella Classico 2012

88

Bichel | 375 kr.

Frisk og levende med medicinskab og fyldt med små bær. Meget koncentreret og intens, hængt op på slank syre. Her mangler noget tyngde, som ryger i jagten på friskheden. Ender med et grønt og umodent præg.

 Alc.: 16%

 

Massimago Amarone della Valpolicella 2011

88

Diskret i duften. Let sødmefuld i smagen og alkoholen noget brændende. Amarettopræg i smagen med en del krydderier. Savner mere friskhed og struktur.

Propperiet | 499 kr.

 Alc.: 16,5%

Brigaldara Amarone della Valpolicella Case Vecie 2011

88

Elegant i udtrykket med en saftig smag af røde kirsebær, varme krydderier, peber og vanilje. Alkoholen lidt brændende men ellers en ganske pæn vin.

Adriat Vinimport | 419 kr.

 Alc.: 16,5%

 

Annonce:

Brigaldara Amarone della Valpolicella 2012

88

Røde bærnoter i duften. Mere moderne i stilen med røde bærtoner. Alkoholen lidt dominerende. Krydret afslutning.

Adriat Vinimport | 325 kr.

 Alc.: 16,5%

Buglioni Amarone della Valpolicella Riserva Il Lussurioso 2011

88

Nemlig.com | 250 kr. tilbudspris

Blommer i duften. En meget koncentreret vin med masser af sveskenoter, varme krydderier og vanilje i smagen. Alkoholen stikker dog en hel del. Lang, varm afslutning.

 Alc.: 16,5%

 

San Cassiano Amarone della Valpolicella Classico Riserva 2012

88

Skovgaardvine.dk | 390 kr. tilbudspris

Varme krydderier i duften. En fyldig og kraftig vin hvor alkoholen er meget dominerende. Svesker, julekrydderier, peber og vanilje i smagen. Lang varm afslutning. Savner mere i syren til at oppebære den høje alkohol.

 Alc.: 17%

Silvano Piacentini Amarone della Valpolicella Riserva 2011

88

Alkohol i næsen. Masser af røde bærnoter, tobak og krydderier i smagen. Savner mere Amaronepræg, men en pænt balanceret vin. Fin afslutning. 88

Bilka | 200 kr. tilbudspris

 Alc.: 15%

 

Terre Molin Amarone della Valpolicella Classico 2009

88

Juuls | 269 kr.

Spændende og kompleks duft med modne noter. Smagen er først lettere subtil, men efter den initiale sødme kommer der fine noter af kandiseret frugt og tørrede krydderier op. Eneste anke er, at der godt kunne være en anelse mere tannin til at balancere sødmen.

Drik:2017-2020 | Alc.: 15,5%

 

Sartori Amarone della Valpolicella 2013

87

Kirsebær i duften. Noget bitter i smagen med krydrede toner og vaniljepræg. Rimelig koncentration men lidt simpel i udtrykket. Krydret afslutning. Savner mere Amaronepræg.

MENY, SPAR | 165 kr.

 Alc.: 15%

 

Farina Amarone della Valpolicella 2014

87

Diskret i næsen. Pæn fylde med blommer, lakrids, peber og vanilje. Lidt en-strenget og savner mere i afslutningen.

Kvickly | 169 kr. tilbudspris

 Alc.: 15%

Conti Di Numio Amarone della Valpolicella Classico 2013

87

Skjold Burne | 200 kr. tilbudspris

Mørk i duft og farve.  Det samme i smagen om end også syre og alkohol dominerer lidt vel rigeligt. Bliver lidt flad mod slutningen.

 Alc.: 15%

Murari Amarone della Valpolicella 2013

87

Jysk Vin | 139 kr. tilbudspris

Gummibelægning og røget tjære. Munden byder på sødmefuld, lidt bolcheagtig karakter. Slank og meget frugtdrevet men uden den tørrede frugt.

 Alc.: 15%

 

Begali Lorenzo Amarone della Valpolicella Classico 2013

  87 

Bichel | 225 kr. tilbudspris

Duft af bær og sødme – og lidt af slik. En rigtig ”danskeramarone”, som har masser af sødme men ikke er helt i balance, og tannin, alkohol og sødme kæmper en kamp mod hinanden.

 Alc.: 15%

Corte Scaletta Amarone della Valpolicella 2012

86

Let oxideret i duften. Intense bærnoter, krydderier og vanilje i smagen. En bismag præget af bitterhed specielt i afslutningen gør ikke vinen godt. Sødmefuld let brændt frugt i afslutningen.

Andrup Vin | 279 kr.

Thomas Rydberg

Thomas Rydberg er Ekstra Bladets vinanmelder og skribent. Ejer og redaktør af magasinet DinVinGuide samt magasinet Whisky&. Han driver endvidere Spritnyt.com samt holder en række foredrag og underviser i vin. Medarrangør af en række vin og spiritusfestivaler i Politikens Hus.

Thomas har en diplomuddannelse (WSET) i vin og spiritus fra London. Udover skrivegerningen dømmer han ved en række af de største internationale vin & spiritus konkurrencer. Se mere information på thomasrydberg.dk.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her

Kom til stor Gin & Cocktail festival 25+26 maj

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: