Annonce:
Annonce:

Kæmpetest af Bordeaux blends

Vi har testet 41 Bordeaux blends indsendt af vinhandlere og supermarkeder fra hele landet

Annonce:
Følg Vin

Testen er lavet i samarbejde med Danmarks nye vinmagasin DinVinGuide - klik her for at læse mere.

Priserne er høje i Bordeaux. I de senere år er priserne på de bedste Bordeaux-vine steget markant til priser, som er uden for de flestes rækkevidde, ikke mindst på grund af øget efterspørgsel fra østen. Men man skal huske på, at de vildeste prisstigninger kun gælder de allermest kendte vine. Der laves stadigvæk mange gode vine til fornuftige priser i Bordeaux, især når man kigger på Bordeaux Supérieur og Cru Bourgeois-kategorierne. Men flere og flere har kastet sig over Bordeaux-druerne og laver vine rundt omkring i den store verden. Vi har set på en række af disse og testet dem op mod en række vine fra Bordeaux.

Annonce:

En spændende smagning, som med al tydelighed viser, at en række af de bedste blends på Bordeaux-druerne kommer uden for Bordeaux. Ikke at Bordeaux er helt tabt bagerst i feltet, men prismæssigt får vinene det hurtigt svært. En række oversøiske vine imponerede stort, mens der generelt også var langt fra top til bund. De bedste vine havde tilpas koncentration, var generelt lavet på moden frugt og vigtigst havde de en knivskarp flot balance.

Kom til stor Spansk Vinfestival 14+15 september

Errazuriz Don Maximiano 2013, Aconcagua 

94 BEDSTE VIN

Tæt i duften. Her er mange nuancer, der skal tages stilling til, ikke en simpel vin. Masser af brombær og andre sorte bær, en omgang tobak og lakrids samt gode friske urter. Kompleks i duften. Velkomponeret, her spiller hele symfoniorkesteret med i finalen. Vinen her er så velsmagende og flot komponeret, så man lige retter ryggen. Solbær, krydderi og friske fade – alt i smuk harmoni.

Vinspecialisten | 595 kr.

Alc.: 14%

CasaPaolin Rosso del Milio 2014, Veneto 

94  BEDSTE KØB

Bær og sød lakrids og pibetobak. Smagen er elegant og med klasse. Som at putte sig ind i silkelagener bliver man nænsomt omfavnet først, men sidenhen udfordret og ægget af den pikerende eftersmag. En vellavet vin på toppen af sit drikkevindue.

Suenson | 125 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Menage a Trois Midnight 2015, Californien 

92 GODT KØB

Tæt i næsen, ikke lige til at dirke op. Lidt meget fad lige nu, men nedenunder en stor mørk frugt, der rumler. Smagen viser gode takter. En stil, hvor solmoden frugt skal have lov til at brede sig ud i munden, og det klæder vinen. Her er strukturelementer nok til at holde det hele på plads, så det ikke bliver tungt. Fadet er frisk og ristet, tannin høj og moden, frugtsyren er rygraden i denne bredskuldrede vin.

Holte vinlager | 120 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau les Vimieres 2012, Bordeaux

  92

Moden tæt i næsen. Klassisk i smagen med solbær, tobak, krydderier og vanilje. Pæn koncentration og en lidt tør men pæn afslutning.

Erik Sørensen Vin | 200 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

L’Ecole No. 41 Apogee 2013, Washington State

  92

En del fadpræg i duften. Parfumeret i smagen med røde bærnoter, krydderier, tobak og vanilje. Pæn syre men bør ligge lidt. Lang afslutning.

Juuls | 529 kr.

Alc.: 14,5%

Simonsig Tiara 2011, Sydafrika

92

Flot moden næse. Masser af modne bær, tobak, læder, lakrids og vanilje i smagen. Velbalanceret med en flot dybde og lang afslutning.

Vinoble | 199 kr. tilbudspris

Alc.: 14,5%

Chateau Haut-Mailiet 2015, Bordeaux

  91

Flot farve. Ganske urtet og med lidt grønt/vegetalt i næsen. I munden først overraskende kølig og afdæmpet, men det er lidt et skalkeskjul, for eftersmagen er mere intens med en god syre og flot balance.

Philipson Wine | 250 kr. tilbudspris

Alc.: 14,5%

Chateau du Moulin 2008, Bordeaux

91

Spændende udviklet næse med mørke bær, modne frugt og subtile sekundære aromaer. Smagen er klassisk, harmonisk, og man fornemmer Bordeaux-druer men ikke Bordeaux-karakter. En vellavet vin, som måske lige savner det sidste personlighed og bliver lidt glat.

Erik Sørensen Vin | 200 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

L’Ecole No 41 Merlot Colombia Valley 2013, Washington

  91

Flot koncentration. Mørke intense bær i duften. Brombær, solbær, peber og vanilje. Velbalanceret med en lang saftig afslutning.

Juuls | 259 kr.

Alc.: 14,5%

Don Melchor 2013, Chile

91

Virkelig meget urtet og kunstige kirsebær, syltet. En vin, der også i smagen bliver for meget. En håbløs jagt på overmoden frugt og leflen for dem, der vil have sød vin. Til sidst en skarp syre, der skal fungere som forfrisker men blot skærer i gummerne. Virker kunstig og konstrueret.

Coop | 624 kr.

Alc.: 14,5%

Chateau Leroy-Beauval 2014, Bordeaux

  91

Flot harmonisk og intens duft af mørke bær og et lille animalsk pift. Smagen er meget fokuseret og pæn – men ikke så bred og harmonerer måske ikke helt med det attack, som man ville forvente på baggrund af duften. Det er dog stadig en velkomponeret vin med en nydelig eftersmag. 

Bichel | 125 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Rainbows End 2014, Stellenbosch

  91

Nydelig farve, veludviklet næse med sekundære aromaer og ganske intens. Masser af røde og sorte bær, lidt tobak og læder i smagen. Fine fadtanniner holder vinen flot sammen. Den slutter inciterende og i god balance.

Jysk Vin | 289 kr. tilbudspris

Alc.: 14%

Whispering Tree Merlot 2013, Washington

90 GODT KØB

Modne druer i duften. Solbær, brombær, kaffe og tobak i smagen. Medium koncentration. Frugtig afslutning. Typisk oversøisk.

Juuls | 119 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

L’Ecole No 41 Merlot Walla Walla Valley 2013, Washington

90

Modne, klassiske noter i duften. Solbær, brombær, krydderier og vanilje i smagen. Velbalanceret med en let krydret afslutning. Bløde tanniner.

Juuls | 369 kr.

Alc.: 14,5%

Guido al Tasso Il Bruciato 2015, Italien

  90

Let og sødmefuld, nærmest parfumeret i smagen. Røde bær, lette krydderier, blomster og vanilje i smagen. Saftig i udtrykket med en pæn længde.

Vinens Verden | 199 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Boudreaux Cabernet Sauvignon 2010, Washington

  90

Nydelig bærduft og man forventer helt klart harmoni. Det får man også i smagen, men ikke så meget power, og syren dominerer frugten i lidt for høj grad. Det ændres sikkert over tid, men lige nu er den ikke helt i balance.

Juuls | 799 kr.

Alc.: 13,8%

Steenberg Catharina 2012, Constantia

  90

Flot klar i glasset. En gåtur i skoven med krydderurter, der vokser vildt mellem træerne. Her er urter, der blander sig fint med frisk, rød frugt. Et ret heftigt indspark fra fadet, som virker velristet. Fuldmoden frugt, der står udstillet på scenen, lige klar til at nyde. Saftig og frisk i balance med krydderurter og frugt.

Skjold Burne | 200 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Milbrandt Merlot 2014, Washington

  90

Dyb farve med rød kant. Diskret duft, der holdes lidt tilbage af noget tobak og tung sort frugt. Smagen er herlig frisk med denne dejlige sorte modne frugt. Kanten tilføres af moden grøn peberfrugt og lidt oregano fra haven. Velsmagende og læskende med karakter nok til at bringe smilet frem.

Juuls | 299 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Colombia Crest Red Blend 2015, Washington State

90

Masser af røde bærnoter. Saftig og ligefrem i udtrykket. Rimelig kompleksitet med en lang, krydret afslutning.

Vinoble | 179 kr. tilbudspris

Alc.: 15%

Pavillon de Taillefer 2015, Bordeaux

  90

Sødmefuld i duften. Varm og lidt brændt i smagen. Pæn syre og modne noter i smagen. Frugtig, tør afslutning. Meget oversøisk i udtrykket. 

Laudrup Vin | 299 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Plaisir de Merle Grand Plaisir 2008, Paarl 

90

Moden i næsen med lidt grønne noter. Brombær, mokka, tobak og vanilje i smagen. Medium koncentration. Moden, let krydret afslutning.

AMKA | 169 kr.

Alc.: 14%

Francis Ford Coppola Claret 2014, Californien

  90

Meget mørk farve med lidt violet. Virker ung i næsen med meget primær karakter. I smagen meget slikken og sød og næsten som engelsk vingummi. Prøver lidt for meget men er ikke dårlig.

Suenson | 160 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau Mille Roses 2011, Bordeaux

  90

Udviklet næse med bær og moden frugt og subtile noter af fad. I munden er den overraskende ”mørk” og kompakt med noter af chokolade, mokka og lidt bitterstoffer. Frugten er til stede men viger førersædet. En vin, som det vil være værd at vente på.

Erik Sørensen Vin | 230 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

Annonce:

Chateau La Brande 2012, Bordeaux

89

Krydrede mørke bær i duften. Tør med en anelse fadtannin. Solbær, varme krydderier og vanilje i smagen. Pæn afslutning.

MENY | 100 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau du Breuil 2014, Bordeaux

89

Mørke bærnoter i duften. Medium koncentration med solbær, let urtet, tobak og vanilje. Saftig og pæn afslutning.

Vinens Verden | 149 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

Grande Arche 2011, Bordeaux

89

Ikke så kompleks duft, men ganske behagelig af bær og lidt nellike, der går igen i smagen. Det er en nydeligt lavet vin, men savner lidt personlighed.

MENY | 130 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau Peyre-Lebade 2013, Bordeaux

  89

Let urtet i duften. Umiddelbar tørhed i smagen. Solbær, let krydrede noter, tobak og vanilje. Saftig med let grønne noter, hvilket klæder vinen. Pæn afslutning.

Skjold Burne | 150 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau L’Escart Omar Khayyam VV 2003, Bordeaux

89

Krydret i duften. Tør med solbær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Pæn fylde med en lidt udtørrende, urtet afslutning.

Vinspecialisten | 250 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau Lamothe Cissac 2010, Bordeaux

  89

Let brændte krydderier i duften. Knastør med solbær, kølige noter, krydderier og vanilje. Mellemlang afslutning.

Philipson Wine | 130 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

Colombia Crest Cabernet Sauvignon 2015, Washington

89

Flot duft, hvor indsmigrende sort frugt kommer til dig. Vinen arbejder godt i glasset og flere nuancer vokser op med champignon og modne kirsebær. Solmoden, varm frugt, der bare leverer lige i glasset. Virkelig god, sund frugt, som holdes rank af bløde tanniner og frisk syre. Dejlig at drikke.

Vinoble | 139 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau La Fleur des Rouzes 2014, Bordeaux

89

Ikke så intens næse med lidt bær (stikkelsbær) og ribena. Smagen er straight forward – no nonsense frugtdrevet og poleret. Ikke så spændende men i god balance.

Skjold Burne | 230 kr. tilbudspris

Alc.: 12,5%

Chateau Grand Francais Grande Cuvee 2011, Bordeaux

  89

Duft af modne solbær og sorte kirsebær. Lidt marmelade, men på den friske måde. Smagen er i god balance mellem moden frugt og en medium syre. Ikke nogen stor vin, men virkelig vellavet og saftig. Man får lyst til at drikke denne flaske. Ren sort frugt i afslutningen.

Husted Vin | 155 kr. tilbudspris

Alc.: 12,5%

Chateau Chapelle d’Aliénor 2014, Bordeaux

  88

Diskret i næsen. Solbær, tobak og vanilje i smagen. Let tørre tanniner. Medium koncentration og en let krydret afslutning.

MENY | 110 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau Bellevue de Tayac 2015, Bordeaux

88

Flot dyb farve, helt rød i kanten. Lidt diskret næse med noter af modne blommer og lidt krydderi fra fadet. Slank og kølig i munden med virkelig charmerende frugtkarakter. Fadet ligger pænt nedenunder den fede modne frugt og skaber en god balance.

Philipson Wine | 250 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Chateau Tour Calon 2011, Bordeaux

88

Modne krydrede noter i duften. Knastør med røde bær, tobak, lette krydderier og vanilje. Tør, lidt kort afslutning.

Skjold Burne | 113 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

Chateau Grand Tayac 2014, Bordeaux

  87

Lette røde bærnoter i duften. Spinkel men saftig og ligefrem i stilen. Solbær, lette grønne noter og strejf vanilje. Mellemlang afslutning.

Erik Sørensen Vin | 320 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

Graggy Range Te Kahu 2013, Hawkes Bay

  87

Mørk moden frugt i næsen, lidt peber og våd jordbund. Jordbærsorbet med timianblade i næsen. Utrolig floral i munden med masser af roser og et sæbeagtigt præg. Virker som en jagt på friskhed, på bekostning af modenhed i druerne. Lidt for spinkel og slank til at hænge sammen med det let sødlige præg.

Philipson Wine | 110 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

Terre du Lion 2011, Bordeaux

86

Tæt farve men en duft, der stikker lidt af. Her er noter af syltede solbær, lidt vanilje fra fadbrug og mørke roser. Smagen bekræfter den meget modne frugt, som her er nærmest sødladen. Et bid fra tør fad-tannin og så en frugt, der står spidst tilbage.

Erik Sørensen Vin | 200 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

Chateau Sipian 2012, Bordeaux

  85

Meget lys i glasset med en ekspressiv duft af tændstikker og røde bær fra skoven. I munden er der samling på sagerne med ren rød frugt, som skæmmes af lidt umodne grønne noter bagerst i billedet. Vinen mangler noget modenhed i frugten til at matche den stikkende syre.

Vinslottet | 149 kr.

Alc.: 13%

Grangehurst 2006, Stellenbosch

85

Relativt afdæmpet næse, som ikke er særligt fokuseret. En anelse tyndbenet også i smagen, hvor syren fortrænger frugten, og eftersmagen er ribs og syre og gummi.

Valuewine | 299 kr.

Alc.: 14%

 

 

Thomas Rydberg

Thomas Rydberg er Ekstra Bladets vinanmelder og skribent. Ejer og redaktør af magasinet DinVinGuide samt magasinet Whisky&. Han driver endvidere Spritnyt.com samt holder en række foredrag og underviser i vin. Medarrangør af en række vin og spiritusfestivaler i Politikens Hus.

Thomas har en diplomuddannelse (WSET) i vin og spiritus fra London. Udover skrivegerningen dømmer han ved en række af de største internationale vin & spiritus konkurrencer. Se mere information på thomasrydberg.dk.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her

Kom til stor Gin & Cocktail festival 25+26 maj

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

Annonce:
Annonce: