Stortest: Pinot Noir fra Sydafrika

Vi har testet 33 pinot noir fra Sydafrika indsendt af vinhandlere og supermarkeder fra hele landet

Testen er lavet i samarbejde med Danmarks vinmagasin DinVinGuide og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

Danskerne har i dén grad taget de sydafrikanske vine til sig. Måske ikke overraskende, når man ser på udbuddet og ikke mindst priserne. Årsagen til landets enorme succes som vinproducent skal findes i de optimale dyrkningsbetingelser med et mildt klima og gode jordbundsforhold. Hertil kommer meget lave lønninger, som gør det muligt at udbyde vinen til meget konkurrencedygtige priser.

Også i Sydafrika er pinot noir en vigtig drue, som man gennem mange år har haft fokus på. Der er mange stilarter, men de senere år er det især de køligere vine fra Walker Bay, som har opnået stor opmærksomhed.

En stor og pæn smagning, hvor stort set hele toppen af sydafrikansk pinot noir var repræsenteret. Og de levede bestemt op til forventninger. Flotte, vellavede vine i en kølig stil og måske det nærmeste man kommer Bourgogne uden for Frankrig! Men til helt andre priser, og det er mit indtryk, at man får virkelig meget for pengene, hvis man holder af pinot noir.

De 10 bedste

Hamilton Russell Pinot Noir 2019

BEDSTE VIN

Vinspecialisten | 395 kr. tilbudspris

Spændstig kirsebærfrugt, virker ungdommelig og frisk med velintegreret, diskret fad. Superintens smag med elegant balance mellem frugtsødme og syre, flot intensitet, en vin med format. Afslutningen kommer med et lille fast tanninbid og fadkrydderi. Fremragende vin.

Alkoholprocent: 13,5%  94

La Vierge Apogée Pinot Noir 2015

WineGuys.dk | 349 kr. tilbudspris

Old school næse med udvikling, ret spændende. Skovjordbær, muldjord, kaffe og lidt kostald. Fløjlsblød palette med god koncentration, igen old school med rig, sødmefuld frugt og en let krydret afslutning. Syrebalancen holder, og det er en fornøjelse at både dufte og smage. Glimrende!

Alkoholprocent: 13,5%  94

Newton Johnson Family Vineyards Pinot Noir 2018

 

Philipson Wine | 250 kr. tilbudspris

Charmerende duft med skovbund og perfekt modne jordbær. En velbalanceret stil, hvor forbilledet nemt anes i horisonten. God balance i smagen, med saftig og flot moden frugt og et fad, der ligger som en violin i baggrunden. Smuk, lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5%  93

Waterford Pinot Noir 2016

 

Vinkunsten | 229 kr. tilbudspris

Tydelige noter af jordbær og hindbær, der arbejder sammen med den røgede fadnote. I smagen er vinen flot og præcis i sit udtryk. Lidt frisk peber, rå frugt og en underliggende lakridsnote. Interessant vin at sidde med.

Alkoholprocent: 12,5%  93

Hamilton Russell Pinot Noir 2020

 

Vinspecialisten | 395 kr. tilbudspris

Flot frugtig næse med jordbærnoter. Mærke kølige noter, skovbær, ribs, krydderier og vanilje i smagen. Intens i smagen med flot balance med syre og fad. Elegant flot vin.

Alkoholprocent: 13,5%  93

Lismore Pinot Noir 2018

 

Sawineimport.dk | 295 kr. tilbudspris

Eukalyptus, kostald og hindbær i duften samt lidt fadkrydderi. Ret markante tanniner og syre for typen, frugten forbliver elegant. Ret subtil vin med en nærmest saltet undertone. Spændende og dyb trods sin tydelige feminine lethed.

Alkoholprocent: 13%  93

Catherine Marshall Finite Elements Pinot Noir 2017

 

WineGuys.dk | 499 kr. tilbudspris

Flot, ren og intens næse drevet af modne bær. Masser af vilde jordbær, ribs og vanilje i smagen, pakket ind af en fin syre. Lang afslutning.

Alkoholprocent: 13,5%  92

Storm Pinot Noir 2017

 

Laudrup Vin | 299 kr. tilbudspris

Flot, intens duft af røde bær. Meget burgundisk i udtrykket med mørke bærnoter, krydderier og roser. Velbalanceret med en lang, let krydret afslutning.

Alkoholprocent: 13,5% 92

Ataraxia Pinot Noir 2016

 

Vinkonsulatet | 299 kr. tilbudspris

Kompleks med masser af noter. Her er roser, rød frugt og lidt rabarber. Smagen er velbalanceret, lidt til den varme side, med masser af frugt og en herligt urtet kant. En vin, der vil udforskes.

Alkoholprocent: 13%  92

Paul Cluver Estate Pinot Noir 2018

BEDSTE KØB

Valuewine | 159 kr. tilbudspris

Meget fad i næsen med lidt skovbærfrugt. I munden virker syren ubalanceret og dominerende. Ikke helt harmonisk i min mund, jeg savner en bedre integrering af syren.

Alkoholprocent: 13,5%  91

 

Se resten af vinene - klik her - SpritNyt.com

Vin - og  spiritus festivaler i 2021 i Pressen:

Franske Vindage 5+6 marts  - køb billet nu - klik og læs mere her

Italiensk vinfestival 25+26 juni - køb billet nu - klik her.

Spansk Vinfestival 17+18 september

Whisky & Rom festival 29+30 oktober - køb billet nu - klik her.

Thomas Rydberg

Thomas Rydberg er Ekstra Bladets vinanmelder og skribent. Ejer og redaktør af magasinet DinVinGuide samt magasinet Whisky & Rom. Han driver endvidere AltomSpanskVin.dk, de100bedstevine.dk samt holder en række foredrag og underviser i vin.

Thomas har en diplomuddannelse (WSET) i vin og spiritus fra London samt er pt. på anden del af Master of Wine. Udover skrivegerningen dømmer han ved en række af de største internationale vin & spiritus konkurrencer. Se mere information på thomasrydberg.dk.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her

VinGuiden 2021

 412 sider og mere end 2900 anmeldelser af vine til salg i Danmark. Kun 99.95 kr. Købes i MENY eller hos boghandlerne.