Annonce:
Annonce:

Stortest: Rød Bordeaux mellem 100-300 kr.

Vi har testet 55 Bordeaux vine indsendt af vinhandlere og supermarkeder fra hele landet

Annonce:
Følg Vin

Testen er lavet i samarbejde med Danmarks vinmagasin DinVinGuide og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

Bordeaux er en af verdens største vinregioner med over 110.000 hektarer vinmarker og over 10.000 vinbønder. Produktionen er årligt ca. 600 millioner liter vin, hvilket svarer til lige så meget vin, som der laves i hele Chile.

Bordeaux by har gennem mange hundrede år været vinbranchens centrum. Når høsten er i land og den første vin er på fadene, flokkes alverdens vinskribenter og indkøbere til Bordeaux for at vurdere årgangen.

Men Bordeaux har haft det svært de seneste mange år, og pris/kvalitet har bestemt ikke hængt sammen. Men det virker som om, man er begyndt at lave bedre vine hjulpet af en række gode årgange. Vi har derfor sat os for opgave at se, hvad man kan få, hvis man bruger mellem 100 og 300 kroner.

Annonce:

En smagning, som egentlig levede op til min forventning om, at der er mange rigtigt gode vine i denne prisklasse. Men også at man skal se sig for, og at en højere pris i sig selv ikke naturligt giver en bedre vin. Desuden kan man heller ikke bare gå efter det sikre som Saint-Émilion Grand Cru, Pomerol eller Margaux, dertil viste mange andre vine fra mindre kommuner, at de klarerede sig bedre. Men konklusionen må være, at man bestemt godt kan finde gode vine til under 300 kroner i Bordeaux— man skal bare se sig for.

 

De 10 bedste

Grand Vin de Château Bel-Air 2016, Cadillac

BEDSTE VIN

Thewinecompany.dk | 175 kr. tilbudspris

Stor og moden næse, meget new-world-agtig med fuld skrald på frugt og fadpræg. Sødmefuld smag og megen. Lidt varmende alkohol og klart moderne stil, som vil dele vandende lidt. Men koncentrationen fornægter sig ikke.

Alk.: 15%  93

 

Château Deyrem Valentin 2016, Margaux

 

WineFamly | 194 kr. tilbudspris

Flot let krydret næse. Solbær, solbærblade, tobak, violer og vanilje i smagen. En flot og elegant vin med pæn intensitet i smagen. Lang afslutning.

Alk.: 14%  92

Château Fontarney 2016, Margaux

 

Kjær & Sommerfeldt | 249 kr. tilbudspris

Flot og frugtig næse. Imødekommende saftig med en pæn koncentration. Masser af brombær, mokka og vanilje i smagen. Lang, let krydret afslutning.

Alk.: 13%  92

 

Château La Croix Bonneau 2018, Montagny Saint-Émilion 

BEDSTE KØB

Juuls | 129 kr. tilbudspris

Nærmest sort og meget koncentreret. Masser af sorte bær, animalske noter, sort peber og vanilje. En moderne og seriøs vin med en pæn afslutning.

Alk.: 14%  92

 

Château Pierrail 2016

GODT KØB

Vinspeciaisten | 149 kr. tilbudspris

Moderne udtryk i næsen, fyldt med slikket bærfrugt og bagekrydderi og med god intensitet. Smagen er intens, varmer en del og har modne tanniner, som bider fra sig. Intens og sødmefuld bærfrugt, fadpræget er vel meget tilstede.

Alk.: 14,5%  92

 

Grand Vin de Château de Ricaud 2016, Cadillac

 

Kjær & Sommerfeldt | 259 kr. tilbudspris

Flot næse. Elegant med noter af solbær, brombær, peber og lakrids. I Smagen er den domineret af tørre tanniner og så absolut en elegant vin med en medium+ eftersmag.

Alk.: 14%  91

 

Château au Pont de Guitres 2016, Lalande de Pomerol

GODT KØB

MENY | 125 kr. tilbudspris

Charmerende og vegetal næse med solbærbusk, grøn peber og rød blomme. Smagen er ren og frisk med velkomponeret frugt og balanceret tannin. Til den lidt grønne side og vil nok ikke være i alles smag; men den gør det, den gør, godt.

Alk.: 14%  91

 

Château Piganeau 2016, Saint-Émilion Grand Cru

 

Holte Vinlager | 180 kr. tilbudspris

Mineralsk og dyb næse domineret af tranebær og solbær med let vegetalt præg i flot harmoni. Smagen har god balance, drevet af vinens syre men med frugtkoncentration og tannin til at spille op. Rigtigt fint sammensat.

Alk.: 14%  91

 

Château Bousquet 2015, Graves

GODT KØB

Juuls | 149 kr. tilbudspris

Pæn, intens næse med sorte bær. Saftig, imødekommende i udtrykket med masser af bærsmag, krydderier, tobak og vanilje. Meget klassisk og vellavet vin.

Drik 2020-2026 | Alk.: 13%  91

 

Château Le Rey Les Rocheuses 2016, Castillon

 

Theis Vine | 210 kr. tilbudspris

Moden næse med noter af blommer, peber og modne solbær. I smagen er den i udmærket balance, med tørre tanniner og en syre, som gør lige nok væsen af sig til at den balancerer.

Alk.: 14%  91

 

 

Se resten af vinene - klik her - SpritNyt.com

 

Vin og spiritus festivaler i 2022 i Pressen

Spansk Vinfestival 16+17 september 2022 - klik her

Masterclass: Ribera del Duero - klik her

Masterclass: Rueda - klik her

Masterclass: Corpinnat - klik her

Whisky & Rom festival 28+29 oktober 2022 - klik her

Franske vindage 3+4 marts 2023

Italiensk Vinfestival 2023 - datoer følger

Køb billetter nu - klik her.

 

Thomas Rydberg

Thomas Rydberg er Ekstra Bladets vinanmelder og skribent. Ejer og redaktør af magasinet DinVinGuide samt magasinet Whisky&. Han driver endvidere Spritnyt.com samt holder en række foredrag og underviser i vin. Medarrangør af en række vin og spiritusfestivaler i Politikens Hus.

Thomas har en diplomuddannelse (WSET) i vin og spiritus fra London. Udover skrivegerningen dømmer han ved en række af de største internationale vin & spiritus konkurrencer. Se mere information på thomasrydberg.dk.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her

VinGuiden 2021

468 sider og mere end 3000 anmeldelser af vine til salg i Danmark. Kun 129.95 kr. Købes i MENY eller hos boghandlerne.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: