Test af rosé fra Ribera del Duero

Vi kigger nærmere på de mere ukendte rosévine fra Ribera del Duero

Testen er lavet i samarbejde med Danmarks vinmagasin DinVinGuide og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

Ribera del Duero ligger stort set midt mellem Madrid og den nordlige kyst i Spanien. Her bliver området gennemskåret af floden Duero. Klimaet er kontinentalt, men de højtbeliggende vinmarker betyder, at modningssæsonen er kort sammenlignet med andre områder i Spanien. Det er tinto del país-druen (den lokale variant af tempranillo), der dominerer, og i modsætning til i Rioja er der her ikke tradition for at blande druerne, selv om nogle få i de senere år er begyndt at blande en smule cabernet sauvignon, merlot og malbec i vinene.

Området er i dag anerkendt som et af Spaniens bedste og vigtigste vinområder. Det har især vinhuse som Vega Sicilia og Pingus slået fast, og netop vinene fra disse huse er i dag blandt verdens mest anerkendte vine.

Udover rødvinene er det også tilladt at producere rosévin. Hvidvin er dog ikke tilladt indenfor den officielle DOC. Rosévinene er oftest lavet på tempranillo og ganske mørke i farven. Vi har sat os for at teste en række rosévinen fra området.

De anmeldte vine er fordelt for hver kategori de tilhører. Udsalgspriserne kan varierer i forhold til hvornår de er på tilbud.

Kom til spansk vinfestival  og en række Masterclasses 13+14 september

Lime Kilns Heritage Darling 2017, Sydafrika.

5 stjerner GODT KØB

Blend af chenin blanc, viognier og chardonnay. Fyldig og velbalanceret vin med fadpræg. Abrikos, fersken, tropiske frugtnoter, blomster og vanilje i smagen. Flot intensitet og afslutning. En madvin til grillet eller stegt fisk. 90

Alkoholprocent: 13,5%

Set hos AMKA til 110 kr. tilbudspris

Kom til stor Whisky & Rom festival 25+26 oktober - læs mere her

Bodegas Antidoti Roselito 2018

88 – 4 stjerner

Løgismose | 145 kr. tilbudspris

Lys med lette røde bær i duften. Tør med delikate ribs, hindbær og blomsternoter. Alkoholen lidt brændende men ellers en flot vellavet vin.

Alc.: 13,5%

Bodegas Antidoti Le Rose 2017

94 – 5 stjerner TESTENS BEDSTE

Løgismose | 475 kr. tilbudspris

Meget lys, nærmest som hvidvin. Imponerende flot rosé med lyse lette bærnoter, blomster og lette krydderier. Let fadpræg fornemmes, men velintegreret. Så elegant og vellavet. De 14,5% alc. fornemmes slet ikke. Bedste spanske rosé jeg til dato har smagt.

Alc.: 14,5%

Monte Pinadiflo Rosado 2018

87 – 4 stjerner

ViniPortugal | 80 kr. tilbudspris

Mørk rosé med røde kirsebær noter i duft og smag. Lidt bolschepræg over smagen. Pæn syre og rimelig afslutning.

Alc.: 13,5%

Fuentespina Rosado 2018

86 – 4 stjerner

Kvickly | 49 kr. tilbudspris

Masser af røde bær i duften. Pæn intensitet også i smagen med kirsebær, bolcher, krydderier. Lidt tør bitter i eftersmagen.

Alc.: 13%

Montepinadillo Edition Limitada Rosado 2017

90 – 5 stjerner

ViniPortugal | ukendt pris

Jordbær i duften. Forsætter i smagen med ribs, hindbær og lette krydderier. En vellavet rosé med en pæn koncentration og intensitet. Lang afslutning.

Alc.: 13,5%

Sarmentero Rosado 2018

87 – 4 stjerner

Ukendt | ca. 80 kr.

Bitre kirsebær i duften. Pæn rund og fyldig rosé med masser af bærsmag. Måske til den tunge side og en vin der bør have mad til. Pæn let krydret afslutning.

Alc.: 13,5%

PradoRey Rosado 2018

89 – 5 stjerner

Holte vinlager | 100 kr. tilbudspris

Mørk og sødmefuld i næsen. I smagen en fyldig og kraftig rosé med mørke bærnoter, krydderier og vanilje fra fadet. Lette tørre fadtanniner og ubetinget en madvin. Pnt balanceret og god længde.

Alc.: 14,5%

Zarzuela Rosado 2018

88 – 4 stjerner

Ukendt | ca. 80 kr. tilbudspris

Mørke frugtige noter i duften. En mørk og fyldig vin med modne jordbær og kirsebær i smagen. Pænt balanceret med en frugtig pæn afslutning.

Alc.: 14%

Ribon Rosado 2018

87 – 4 stjerner

Benconi | 89 kr. tilbudspris

Intense røde bær i duften. Frugtig med jordbær, ribs og blomster i smagen. Velbalanceret med en pæn syre og afslutning. 88

Alc.: 13,5%

Marte Maté Rosado 2018

89 – 5 stjerner

Ukendt | ca. 100 kr. tilbudspris

Lys med røde bær noter i duften. En velbalanceret og ganske flot rosé med jordbær, hindbær og blomsternoter. Pæn frugtig afslutning.

Alc.: 13,5%

Montecastrillo Rosado 2018

88 – 4 stjerner

Mørk og urtet i duften. Fyldig og meget kraftig med kirsebærnoter, krydderier og pebernoter i smagen. En madvin. Tanninerne fornemmes. Pæn længde.

Grønnere | 150 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

Torremilanos Ojo Gallo Rosado 2017

91 – 5 stjerner

Mørk som en rødvin. Fyldig og ganske koncentreret af en rosé. Bestemt en madvin med kirsebær, peber, urter og vanilje fra fadlagringen. Flot struktur og længde. En seriøs mad rosé.

Grønnere | 240 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

 

Picaro del Aguila Rosado 2016

86 – 3 stjerner

En del fadpræg i næsen. Lys elegant men fadet ikke helt integreret og er for dominerende. Flot rene frugtnoter bagved med jordbær og ribs. Pæn syre og afslutning.

Supervin.dk | 190 kr. tilbudspris

Alc.: 13%

Carmen by Comenge Rosado 2018

90 – 5 stjerner

Masser af frugtige noter i duften. En fyldig vin med masser af bærintensitet i smagen med citrus og blomsternoter. Flot balanceret med en lang afslutning.

Nemlig.com | ca. 150 kr. tilbudspris

Alc.: 13,5%

 

Thomas Rydberg

Thomas Rydberg er Ekstra Bladets vinanmelder og skribent. Ejer og redaktør af magasinet DinVinGuide samt magasinet Whisky & Rom. Han driver endvidere AltomSpanskVin.dk, de100bedstevine.dk samt holder en række foredrag og underviser i vin.

Thomas har en diplomuddannelse (WSET) i vin og spiritus fra London samt er pt. på anden del af Master of Wine. Udover skrivegerningen dømmer han ved en række af de største internationale vin & spiritus konkurrencer. Se mere information på thomasrydberg.dk.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her

 

Kom til spansk vinfestival 13+14 september

Kom til stor Whisky & Rom festival 25+26 oktober - læs mere her

2 kommentarer
Vis kommentarer