Weekendens bedste vine

Piemonte sejrer. Vi har testet 34 vine i denne uges vintest

En vin på Nebbiolo og Barbera væltede mig bagover i denne uges vintest. En fremragende vin i en høj klasse stadig til at betale. Det er vel det alle søger efter. Det er nu ikke ofte man støder på et blend af disse to druer som oftest bruges alene, men i denne er det det bedste fra to verdener der mødes. Ugens bedste køb er fra Californien og viser at selvom der er meget oversøisk vin på hylderne i supermarkederne finder man ind imellem vine som bare fungerer og i dette tilfælde til en halvtredser.

 

Kom til Rom & Cocktail festival - læs mere her.

 

 

Castillo Monjardin Rosado 2013, Spanien.  4 stjerner.

Merlot baseret rosévin fra Navarra, som er kendt som et af de bedste områder for netop denne type vin. En smule uren i duften. I smagen jordbær og melon. Pæn syre og let bitter eftersmag. Pæn men ikke prangende rose.

Alkoholprocent: 13

Set hos Laudrup.dk til 414 kr. for seks styk

 

 

Mont-Ferrant Cava , Spanien.  5 stjerner. GODT KØB

Fyldig og særdeles flot cava. Cremet flot mousse med vedvarende bobler. Rigtig høj intensitet i smagen med fersken, citrus og mineralitet. Mont-Ferrant lever bestemt op til at være blandt de bedste Cava producenter.

Alkoholprocent: 12

Set hos dvin.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Josten & Klein Mayschoss Pinot Noir 2012, Tyskland. 5 stjerner.

Fra Ahr distriktet i det sydlige Tyskland som er kendt for deres pinot noir vine. Lys i farven og med duft af modne jordbær. I smagen kirsebær, krydderier, mineraler og en anelse sødme. Meget typisk tysk i udtrykket meget terroir drevet. Yderst flot og spændende vin.

Alkoholprocent: 13

Set hos winefly.dk til 140 kr.

 

 

Domaine de Cristia Vieilles Vignes Les Garrigues Cote du Rhone 2013, Frankrig.  4 stjerner.

Fyldig krydret Rhone vin på 100% grenache med modne røde bær i duften og i smagen brombær, lakrids, tobak, krydderier og vanilje. Pæn syre og lang let tør eftersmag. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos thewinecompany.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

Sottimano Langhe Nebbiolo 2012, Italien. 4 stjerner.

En lys noget tør, bitter nebbiolo. Sorte kirsebær, kamfer, violer og vanilje. En hel tannin så kan med fordel dekanteres.

Alkoholprocent: 14

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 140 kr.

 

 

Zinio Reserva VS 2006, Spanien.  5 stjerner.

Fyldig rioja vin i den moderne stil. Sorte bær i duften. I smagen brombær, tobak og vanilje. Meget frugt drevet omend fadet stadig er der. Pæn balance med en lang vedvarende eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos youandwine.dk på tilbud til 155 kr.

 

 

Rinero Rosso 2010, Italien. 3 stjerner.

Merlot vin på delvist tørrede druer fra mindre distrikt i Veneto. Portvinnoter i duften. Meget moden og alkoholen fornemmes. I smagen meget tung med overmodne kirsebær, svampe, lakrids og vanilje. Noget overstyret og virker allerede på vej ned.

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne til 150 kr. for to styk

 

 

Christian Bernard Vielles Vignes Fleurie 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Meget jordet i duften. I smagen kirsebær, violer og våde sten. En let vin til ikke for kraftig mad. Pæn syre og mellemlang eftersmag. 

Alkoholprocent: 12,7

Set hos Skjold Burne på tilbud til 80 kr.

 

 

Govone Barbera d'Alba Superiore 2007, Italien. 5 stjerner. GODT KØB

Moden og fyldig barbera. Meget atypisk i stilen. Sorte kirsebær, lakrids og vanilje. Pæn syre og en let tør med fyldig eftersmag. Bør købes og nydes inden for længe. Til prisen yderst flot køb.

Alkoholprocent: 14

Set hos Holte vinlager til 390 kr. for seks styk

 

 

Argiano L'Orciaia Brunello di Montalcino 2010, Italien. 5 stjerner.

Den nye årgang er netop frigivet fra Brunello og den virker lovende. Denne fra Arginao med danske Hans Vinding Diers som vinmager er lys med intens duft af kirsebær, blomster og i smagen brombær, kirsebær, timian og vanilje. Stadig en del tannin så bør gemmes nogle år. Men balanceret og flot vin med pænt potentiale og mange lag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos philipsonwine.com til 2400 kr. for tolv styk

 

 

La Carraia Orvieto Classico 2013, Italien. 3 stjerner.

Intens duft af netmelon. I smagen en let bitter smag af citrus, melon og fersken. En meget frugtig ligefrem vin med en lidt spids kort eftersmag.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Holte vinlager til 300 kr. for seks styk

 

 

Helios Riesling Italian 2013, Rumænien. 2 stjerner.

Sødlige toner i duften af især modneabrikos. I smagen let bitter og tør med mandarin, melon i smagen. Savner i den grad syren så virker meget bitter og flad. Fungerer ikke i min optik. Dertil savnes friskheden som netop er det riesling ofte giver til vinen.

Alkoholprocent: 13

Set hos vinmedmere.com til 540 kr. for tolv styk

 

 

Domaine de la Borde Terre du Lias 2013, Frankrig.  5 stjerner.

Fra Jura bjergene i det østlige Frankrig på chardonnay. En fyldig vin med 12 mdr. fadlagring og minimal brug af svovl. Lette oxiderede toner, moden frugt  og madvin i udtrykket. Meget koncentreret og ganske spændende vin. Lang eftersmag. En vin der dog uden tvivl vil dele vandene.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 190 kr.

 

 

Carreduenas 2014, Spanien. 4 stjerner.

Rosévin på tempranillo fra Cigales. Intens duft af jordbær. En frisk og ligefrem rosé lige til sommeraftenerne på terrassen. Fyldig med en let sødme, kirsebær, jordbær og let bagte krydderier. Let bitter tør eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos d-wine.dk til 414 kr. for seks styk

 

 

Weingut Funfzehn Morgen Sauvignon Blanc Sekt 2011, Tyskland. 4 stjerner.

Tør mousserende vin på sauvignon blanc fra det tyske. Intens duft af blomster og i smagen ganske frisk med melon, limefrugt og let tropisk frugt. Meget aggressive bobler. Simpel men fungerer fint som en terrasse vin for dem som ønsker mere frugt end elegance.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Winefly.dk til 85 kr.

 

 

Domaine de la Grand Cour Fleurie VV 2013, Frankrig. 5 stjerner.

En let og meget lys Fleurie fra Beaujolais lavet på over 70 år gamle stokke. Røde kirsebær, boysenbær, lakrids, violer og krydderier. Fyldig og saftig i udtrykket. Ganske flot og spændende vin til ikke for kraftig mad. Tør let bitter kirsebærfuld eftersmag.

Alkoholprocent: 12

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 199 kr.

 

 

Albino Armani Ripasso 2009, Italien. 4 stjerner.

En moden saftig ripasso med røde kirsebær i duften som fortsætter i smagen med svesker, lakrids og bagte krydderier. Flot balanceret med en lang frugtig afslutning. Bør ikke gemmes for længe da den er på vej over toppen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos vinmonopolet.dk til 720 kr. for seks styk

 

 

Terre di Ginestra 2012, Italien. 2 stjerner.

Vin på nero d'avola og syrah fra det sydlige Italien. Meget bag og brændt i smagen. Som at indtage blommemarmelade. Voldsom koncentration og sødme, hvilket ikke klæder vinen. Tør bitter i eftersmagen og ikke en syre kan der magte denne voldsomme frugt.

Alkoholprocent: 14

Set hos gallovini.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

Marcel Deiss Rouge de Saint Hippolyte 2011, Frankrig. 3 stjerner.

Meget animalsk i duften. Krydret i udtrykket med modne jordbær, kirsebær, ler, tobak og violer i smagen. Jeg er aldrig blevet den store fan af de røde vine fra Alsace og selvom man her forsøger ihærdigt synes jeg der mangler for meget i forhold til prisen. For spinkelt og for specielt. Men pæn balanceret vin.

Alkoholprocent: 12

Set hos compagniet.dk til 175 kr.

 

 

Ampelida Pinot Noir 2010, Frankrig. 3 stjerner.

Fra Loire dalen på Pinot Noir. Meget dyrisk i duften og min første tanke var naturvin. Men virker ikke umiddelbar sådan. Meget tør og animalsk i udtrykket. Ikke megen elegance. Savner mere frugt og fylde.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos dvin.dk til 900 kr. for seks styk

 

 

Gocce Primitivo di Manduria 2012, Italien. 5 stjerner.

Krydrede bagte toner i duften. En koncentreret vin med blommer, lakrids, peber og vanilje i smagen. En let sødme i eftersmagen men ganske pæn syre til at holde vinen oppe. Lang frugtig eftersmag med et sødligt strejf. En vin efter mage danskeres smag som fungerer.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 774 kr. for seks styk

 

 

Auntsfield Block 88 Pinot Noir 2014, New Zealand. 5 stjerner. GODT KØB

Intens duft af jordbær. I smagen kirsebær, krydderier, mineralske toner og strejf af vanilje. Flot balance og ganske vellavet pinot. Lang frugtig eftersmag. Godt køb bestemt.

Alkoholprocent: 14

Set hos vindanmark.dk til 99 kr.

 

 

Pelissero Long Now 2011, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Vin fra Piemonte på et blend af barbera og nebbiolo. Intens mørke bær i duften og en moderne vin med smag af brombær, mocca, røg, peber og krydderier. Stadig en del tannin men en yderst balanceret og flot vin som bør dekanteres. Der er smæk på så server den til en rød bøf. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 15

Set hos Superbest til 375 kr. for tre styk

 

 

Cono Sur Sauvignon Blanc 2013, Chile. 4 stjerner.

Hyldeblomst i duften. Frisk og syrlig sauvignon med masser af smag. Ribs, stikkelsbær og limefrugt. Flot balance og en rigtig forårsvin. Fire flotte stjerner.

Alkoholprocent: 12

Set hos Superbest til 110 kr. for to styk

 

 

Weingut Frank Gruner Veltliner 2013, Østrig. 3 stjerner.

En syrlig og stringent vin, som gruner veltliner ofte er. Citrus, grapfrugt og fersken i smagen. Pæn balance. Savner lidt mere dybde og mere i afslutningen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos nemlig.com til 80 kr.  

 

 

Cotes de Gascogne Colombelle 2014, Frankrig. 5 stjerner. GODT KØB

Merlot, tannat og cabernet udgør druerne i denne rosé. Jordbær i duften. Meget frisk i stilen med citrus, kirsebær og lette krydderier.  En vis tyngde så vil stå godt til mad. Til prisen ganske flot.

Alkoholprocent: 12

Set hos eriksorensensenvin.dk til 342 kr. for seks styk

 

 

Twisted Old Vine Zinfandel 2012, Californien. 5 sjerner. UGENS BEDSTE KØB

Krydret vin med brombær, kirsebær, timian, tobak og vanilje i smagen. Saftig med en flot lang krydret eftertone. En rigtig grillbasker til en yderst flot pris.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Netto til 50 kr.  

 

 

Dois Vales 2013, Portugal. 3 stjerner.

Vin på en række lokale druer fra Douro dalen i det nordlige Portugal. Meget bitter og umiddelbar hård. Ikke specielt intens i duften. Sorte bær, krydderier, peber og vanilje i smagen. Hårde tanniner som jeg ikke tror integreres meget bedre med tiden.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Vinspecialisten til 65 kr.

 

 

Cesari Cento Filari Lugana 2013, Italien. 5 stjerner.

En fyldig og yderst balanceret vin fra det lille område syd for Gardasøen. Citrus, melon, grapefrugt og hvid peber i smagen. Flot høj syre og vin med også lagringspotentiale. Server den til dampet fisk.

Alkoholprocent: 13

Set hos Salling til 120 kr.  

 

 

Ca del Console Rosso Appasimento 2013, Italien. 4 stjerner.

Vin lavet på delvist tørrede druer fra det nordlige Italien. Det giver en fyldig krydret vin med en høj alkohol. Lidt kølig fungerer den fint men kommer den over 18 grader bliver den hurtigt lidt kvalm og alkoholen stikker af. Kirsebær, kirsebærsten, tobak og vanilje i smagen. Pæn lang lidt brændende afslutning.

Alkoholprocent: 12

Set hos Skjold Burne på tilbud til 420 kr. for seks styk

 

 

Bosco del Merlo Lison Pramaggiore Refosco Riserva 2011, Italien. 4 stjerner.

Vin på refosco druen fra det nordøstlige Italien. En fyldig krydret vin lidt bitter i smagen. Kirsebær, lakrids, peber og vanilje i smagen. En del tannin og en pæn syre. Koncentreret men lidt lukket i stilen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Haller vin til 99 kr.  

 

 

Domaine de La Baume Merlot 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Merlot baseret vin fra det sydlige Frankrig. En meget fyldig og kraftig vin med en del tannin stadig. Brombær, jordtoner, mørk chokolade, mocca og vanilje i smagen. Lidt bitter og tør i eftesmagen. En vin der måske vil mere end den magter.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Kvickly på tilbud til 100 kr. for to styk

 

 

Fattoria la Lecciaia Brunello di Montalico Vigna Manapetra 2009, Italien. 4 stjerner.

Forholdsvis moden Brunello med kirsebær, lædertoner, tobak og krydderier. Bløde venlige tanniner og flot struktur. Savner måske lidt flere lag prisen taget i betragtning. Men pæn Brunello som ikke bør gemmes mange år.

Alkoholprocent: 14

Set hos Irma til 295 kr.

 

 

Achelo Cortona 2012, Italien. 4 stjerner.

Varme modne bær i duften og lidt reduktiv. Brændte bær i smagen, tobak, krydderier og vanilje. Pæn koncentration men savner lidt i syren. 86 Sang, Tos

Alkoholprocent: 13,5

Set hos wine.dk til 834 kr. for seks styk   

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer