Weekendens bedste vinkøb

Makedonsk vinder og masser af gode vinkøb i denne uges test. Vi tester 33 vine

De gode vinkøb stod i kø i ugens vintest. Ikke mindre end en håndfuld vine bejlede til at blive ugens bedste køb og testen viser med rette, at kvaliteten på vin omkring de 60-80 kr. kan være rigtig høj. Ugens køb blev, noget overraskende en makedonsk pinot noir som på sin egen lettere oversøiske facon i stilen er en veltillavet og særdeles god vin til prisen. Ugens bedste vin var en kamp mellem flere argentinske vine med en malbec fra det større hus Norton som vinder. En rigtig fyldig vin som vil egne sig godt til en god bøf eller en kraftig gryderet.

Læs også: Her er de 100 bedste vinkøb

 

 

Zuccardi Malbec 2013, Argentina. 5 stjerner. GODT KØB

Fyldig og krydret malbec fra Uco dalen i Mendoza. I duften sort vingummi og i smagen brombær, kærnemælk, peber, sød lakrids og vanilje. Ligefrem og ganske flot malbec især til prisen.

Alkoholprocent: 14

Set hos jyskvin.dk til 420 kr. for seks styk

 

 

Quinta dos Aciprestes Tinto 2009, Portugal. 4 stjerner.

Fra Douro dalen og en vin på lokale druesorter. Meget krydret i udtrykket med brombær, tobak, bagte krydderier og vanilje. Ikke så koncentreret, men en pæn syre bærer vinen pænt oppe. Server den til gryderetter.

Alkoholprocent: 14

Set hos Holte vinlager til 450 kr. for seks styk

 

 

Stobi Pinot Noir 2013, Makedonien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Ganske flot og fyldig pinot i den oversøiske lidt sødlige og meget frugtige stil. Modne jordbær og kirsebær, krydderier og vanilje. Ganske flot vin til prisen. Server den lidt køligt (16 grader) så fungerer den bedst.

Alkoholprocent: 13

Set hos Superbest til 149 kr. for tre styk

 

 

Norton Reserva Malbec 2011, Argentina. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Sorte intense bær i duften. Saftig koncentreret frugt især blomme, brombær med toner af mørk chokolade, cigar, violer og vanilje. Rigtig flot og vellykket vin fra Norton med en lang frugtig eftersmag og ikke mindst skarp struktur. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos theis-vine.dk til 120 kr.

 

 

Yering Station Shiraz Viognier 2010, Australien. 5 stjerner.

Det at blande hvidvinsdruen viognier i rødvine er meget benyttet i Australien og det fungerer ofte ganske godt. Den lidt sødlige og syrlige viognier giver et godt modspil til den tørre pebrede shiraz. Flot struktur og en saftig sprød vin. Masser af blomme, lakrids, krydderier i smagen. Server den til oksekød.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos laudrup.dk til 906 kr. for seks styk

 

 

McNab Merlot 2011, Californien. 4 stjerner.

Ikke så intens i duften, men kommer meget godt efter det i smagen med masser af mørke bær, mørk chokolade, peber og vanilje. Pæn lang frugtig afslutning, men alkoholen bider lidt. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 14,7

Set hos skovgaardvine.dk til 720 kr. for seks styk

 

 

Altosur Cabernet Sauvignon 2013, Argentina. 4 stjerner.

Mørke frugtige toner i duften. Saftig let cabernet i stilen med solbær, bagte krydderier, tobak og vanilje i smagen. Mellemlang lidt brændende eftersmag hvor alkoholen stikker lidt af.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos kogs.dk på tilbud til 75 kr.

 

 

Postales del Fin del Mundo Pinot Noir 2013, Argentina. 5 stjerner. GODT KØB

Let krydret i duften, i farven meget lys og i stilen en meget oversøisk pinot noir. I smagen jordbær, hindbær, røde kirsebær, blomster og vanilje. De oversøiske pinot vine er ofte meget frugtdrevne og har måske ikke så meget dybde. Men til denne pris må man kigge langt efter tilsvarende kvalitet i Bourgogne. Server den til kalvekød eller fjerkræ.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos philipsonwine.com til 480 kr. for tolv styk

 

 

006 Merlot 2013, Argentina. 4 stjerner.

Nyere vinhus fra Patagonien. Intens duft af mynte. Tydeligvis køligere klima som fornemmes i vinen med en spinkel frugt, høj syre og mineralitet. Brombær, violer og tobak i smagen. Lidt kort i eftersmagen med en del tørhed. Spændende hus at følge.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 600 kr. for seks styk

 

 

Gorú 2012, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

Blend af monastrell, syrah og petit verdot fra Jumilla. En næsten sort vin med mørke bær i duften og strejf vanilje. Brombær, lakrids, mørk chokolade, tobak og vanilje. Flot koncentration og pæn syre. Stadig lidt bidende tanniner. Men ganske flot vin til prisen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbest på tilbud til 60 kr. 

 

 

Bistro Girls Night Out NV, Frankrig. 2 stjerner.

Meget lav intensitet i duften. I smagen en krydret vin med en hel del restsødme, hvilket bestemt ikke klæder vinen. Den fremstår der meget bolsjeagtig med røde kirsebær, tyggegummi og vanilje. Fungerer ikke.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Superbest til 60 kr.

 

 

Chocoholic Pinotage 2013, Sydafrika. 2 stjerner.

Krydrede toner og vanilje i duften. Meget oversøisk i stilen lettere kvabset og med en del restsødme. Jeg savner syren og vinen fremstår derfor lidt bolsjeagtig sød og kvalm. Brændt gummi i eftersmagen. Et eksempel på, at pinotage er en svær drue og desværre ofte ikke fungerer.

Alkoholprocent: 14

Set hos nemlig.com til 70 kr.  

 

 

Viña Tarapaca Terroir Cabernet Sauvignon Syrah 2012, Chile. 5 stjerner. GODT KØB

En sort vin med kærnemælk, sorte bær og vanilje i duften. Koncentreret og meget oversøisk i stilen med brombær, solbær, mørk chokolade og vanilje. Ganske flot balanceret hvor især syren fungerer godt mod den massive frugt.

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne til 150 kr. for to styk

 

 

Famiglia Bianchi Malbec 2010, Argentina. 5 stjerner. NICA 44704653 GODT KØB

En tæt og fyldig vin med sorte bær i duften. Modne solbær, blåbær, peber og vanilje. Meget frugtdrevet i den oversøiske stil. Pænt balanceret og den høje alkohol fornemmes ikke.

Alkoholprocent: 15,5

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 570 kr. for seks styk

 

 

Vezzani Cannonau di Sardegna 2013, Italien. 2 stjerner.

Vin på cannonau (grenache) fra Sardinien. Lav intensitet i duften. Meget tør noget bitter smag af kirsebær, tobak, saddellæder og vanilje. Bitre grønne tanniner og kort eftersmag.  Fungerer ikke rigtig.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbest og Spar til 50 kr.

 

 

Chateau Lamothe Vincent Le Grand Rossignol 2010, Frankrig. 5 stjerner.

En fyldig og tæt Bordeaux med solbær, brombær, lakrids, krydderier og vanilje. Ganske imponerende med en yderst flot struktur og en lang frugtig eftersmag. Bløde tanniner men de er der og vinen kan sagtens gemmes i mange år. Så køb bare i kassevis, sådan skal god Bordeaux smage.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos AndrupVin.dk til 954 kr. for seks styk

 

 

Svoltacarrozze Toscana 2007, Italien. 3 stjerner.

Blend af sangiovese og cabernet sauvignon. Mørke vildt voksende skovbær i duften. I smagen en umiddelbar høj syre efterfulgt af sødlige bagte solbær, brombær, varme krydderier og vanilje. Alkoholen bider noget i eftersmagen.

Alkoholprocent: 14,7

Set hos dvin.dk til 600 kr. for seks styk

 

 

Poggio delle Faine Rosso, Italien. 4 stjerner.

Vinen er et blend af primært sangiovese, tilsat lidt merlot og cabernet. En del af druerne har tørret 4 uger. Det gir en fyldig men også lidt bitter vin med kirsebærtoner, tobak, krydderier og vanilje. En ligefrem vin hvor jeg savner lidt mere dybde. Server den til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos AndrupVin.dk til 528 kr. for seks styk

 

 

Gaja Ca'Marcanda Promis 2012, Italien. 4 stjerner.

Fra Gajas marker i Toscana. En vin på 55% Merlot, 10% Sangiovese og 35% Syrah. Meget atypisk Toscana og en fyldig vin med brombær, solbær, peber, krydderier, mineraler og strejf vanilje. Savner måske lidt mere karakter prisen taget i betragtning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble på tilbud til 249 kr.

 

 

Pardelasses 2011, Spanien. 5 stjerner.

Vin på garnacha og samsó fra Priorat. Modne bær i duften og i smagen brombær, kaffe, tobak, mineraler og lakrids. Flot struktur og ganske modne toner allerede nu. Klassisk priorat de færreste vil blive skuffet over. Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos grapeland.dk til 998 kr. for seks styk

 

 

Esporäo Defesa 2011, Portugal. 4 stjerner.

Vin på arinto, antao vaz og roupeiro. Citrus og blomster i duften. En fyldig med frisk vin uden fad og smag af æbler, abrikos, lichi og snert af mandler. Ligefrem og ukompliceret vin der vil stå godt til det meste fisk.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Portugisiskvinkælder til 79 kr.

 

 

Alma Vieja 2012, Spanien. 5 stjerner.

Fra højere beliggende vinstokke i Calatayud. Lavet på garnacha fra ældre stokke op til 100 år gammel. En fyldig og kraftig vin med røde brombær, kirsebær, lakrids, tobak og vanilje. Pænt balanceret og en vin til at nyde nu og de næste 3-5 år. Server den lidt køligt da alkoholen ellers dominerer for meget.

Alkoholprocent: 15

Set hos VinDanmark lagersalg til 74 kr.

 

 

Zumbral Moscatel, Spanien. 4 stjerner. NICA

En sød vin på moscatel druen fra marker omkring Malaga. En brændt rosinagtig duft og i smagen kogte ferskner, hasselnødder, sirup, blomster og vanilje. Savner lidt i syren og bliver derfor hurtig lidt tung. Server den køligt til en nøddekage.

Alkoholprocent: 15

Set hos Cultwine.dk til 137 kr.

 

 

Viña Sastre Pago de Santa Cruz 2011, Spanien. 4 stjerner. NICA

Enkeltmarks Ribera del Duero og sikke et brag af en vin. Sorte modne bær i duften. I smagen lakrids, tobak, brombær, blåbær, mineraler og vanilje. Flot struktur og en lang lang eftersmag. Den er dyr men hver en krone værd. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 15

Set hos d-wine.dk til 2094 kr. for seks styk

 

 

Rivetto Barbera d'Alba Nemes 2012, Italien. 5 stjerner. NICA

Røde bær i duften. En fyldig og meget saftig barbera med kirsebær, kørvel, kardemomme, timian og vanilje. Flot struktur og en lang frugtig eftersmag. Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos winefriends.dk på tilbud til 594 kr. for seks styk

 

 

Graymonts Zinfandel Old Vine Reserve 2012, Californien. 4 stjerner.

Modne bær i næsen. En fyldig og meget frugtig zinfandel i stilen med brombær, kirsebær, lakrids, tobak, peber og vanilje. Pæn struktur men lidt sødlig i eftersmagen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos wine.dk på tilbud til 1788 kr. for tolv styk

 

 

Podere Cerralta Montefalco Sagrantino 2007, Italien. 3 stjerner. NICA

Mørke bær i duften og en næsten sort meget koncentreret vin. Meget bitter i stilen med sorte kirsebær, lakrids, peber og tobal. Strenge hårde tanniner på trods af alderen. Ikke specielt tilgængelig og tvivler på den bliver det.

Alkoholprocent: 14

Set hos Føtex til 125 kr.

 

 

El Circo Acróbata 2013, Spanien. 3 stjerner. NICA

Garnacha fra Cariñena i det centrale Spanien. En sødlig krydret duft. Brombær, sød lakrids, peber og vanilje. Meget spansk i stilen med let brændt frugt og den sødlige tone. Savner lidt elegance og syre. Lidt kort eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos hallervine.dk til 50 kr.

 

 

Pojega Ripasso 2012, Italien. 3 stjerner. NICA

Enkeltmarks vin primært på corvina fra Veneto. Tydelige vaniljetoner i duften. Ikke specielt intens i smagen men lettere parfumeret i smagen. Krydret udtryk med brombær, tobak og vanilje i smagen. Let vandig og en meget ligefrem vin som ender lidt kort.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinspecialisten til 600 kr. for seks styk

 

 

Domaine des Ramieres 2011, Frankrig. 4 stjerner. NICA

Vin fra Lirac i Rhoen dalen. Modne lidt svampede toner i duften. Knastør let stilket smag med kirsebær, kirsebærsten, cigar, champignon og vaniljetoner. Stadig en del tørre tanniner men pæn lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Euro Spar til 100 kr. for to styk

 

 

Magnifico Rosso Fuoco 2013, Italien. 4 stjerner. NICA

Primitivo vin fra det sydlige Italien. Sødlige bærtoner i duften. Sødlige toner, brombær, søde kirsebær, lakrids, lys chokolade og vanilje. En meget frugtdrevet vin lidt lav i syren og hvor eftersmagen er mere sød end lang.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Kvickly på tilbud til 59 kr.

 

 

Aradon Reserva 2008, Spanien. 5 stjerner. NICA

Sødlige vaniljetoner i duften og en medium intensitet i smagen med brombær, tobak, læder og vanilje. En frugtig og moderne vin i den lettere mere elegante stil. Får en ekstra stjerne for en attraktiv tilbudspris.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 100 kr.

 

 

Kranz Spätburgunder 2012, Tyskland. 4 stjerner. NICA

Mørke skovbær i duften og en mørk lettere mineralsk og med jord toner i smagen. Sorte kirsebær, timian, peber og saltlakrids. Let sødme men også et lidt stikkende bitter afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos thewinecompany.com til 534 kr. for seks styk

 

 

Villa Vignamaggio Chianti Classico 2012, Italien. 4 stjerner.

En let chianti med lette kirsebærtoner i duften. En let brændt smag af røde bær, tobak, læder, violer og vanilje. En ligefrem pæn vin, savner måske lidt mere dybde.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Gallovini.dk til 510 kr. for seks styk