Weekendens bedste vinkøb

Det var en sløj omgang der ventede efter julen og nytåret. Vi har i denne uge testet 22 vine

Mange af vinene var meget lidt spændende, var ikke skarpe i balancen og savnede dybde. Ugens bedste vin blev en australsk cabernet med en del års modenhed. En ganske flot vin, der med al tydelighed viser, at man får meget for pengene oversøisk. En tilsvarende kvalitet ville givet koste det dobbelte i Bordeaux. Og bedste køb blev sådan set en bordeaux vin. Ikke ofte det sker, men denne uge er det fuldt fortjent. En vin fra yder kommunen Castillon og som til prisen er en ganske sprød og lækker vin. 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

 

Lealtanza Reserva 2008, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

Eksempel på en mere moderne Rioja i stilen. Kærnemælk og let animalske toner i duften. Elegant og ganske flot vin med brombær, kaffe, rødt kød, krydderier og vanilje. Flot balance og lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos jyskvin.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Postales del Fin del Mundo Malbec 2013, Argentina. 4 stjerner.

En mørk ung vin i stilen. Krydret vin med brombærtoner og vanilje i smagen. En ligefrem ganske pæn vin som fungerer fint på sin egen præmis. Ganske attraktiv pris.  

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.com til 480 kr. for tolv styk

 

 

Stony Creek Shiraz 2012, Australien. 3 stjerner.

Let bagt frugt i duften og smag. I smagen brombær, krydderier og vanilje. Lidt kantet og for brændt vin i stilen. Har i tidligere årgange fungeret bedre.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne til 300 kr. for seks styk

 

 

Santa Rita Pinot Noir 120 2013, Chile. 4 stjerner.

Chile er næsten som skabt til vin dyrkning, for klimaet er stabilt og jordbunden god. Næsten for perfekt, for vinene har en tendens til at savne kant. Dette er et godt eksempel. Jordbær i duften. En meget oversøisk pinot noir i stilen med smag af modne jordbær, kirsebær, krydderier og vanilje. Ligefrem og enkel vin til en fornuftig pris.  

Alkoholprocent: 13,5

Set hos nemlig.com til 55 kr.

 

 

Baccolo Rosso Veneto 2013, Italien. 4 stjerner.

Vinene fra Veneto buldrer frem og fylder tilbudshylderne. Denne er som de fleste en ligefrem frugtig vin med kirsebær, krydderier og vanilje. Let i stilen og en ligefrem vin med bløde tanniner og en pæn syre. Pæn men ikke prangende.

Alkoholprocent: 13

Set hos EuroSPAR til 110 kr. for tre styk

 

 

Leo Premium Malbec 2011, Argentina. 4 stjerner.

Vanilje toner i duften. I smagen animalsk toner, brombær, kaffe, lakrids og vanilje. Savner lidt i syren. Men koncentreret vin med lang eftersmag. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos vinspecialisten.dk til 510 kr. for seks styk

 

 

Chateau Marcadis Lalande de Pomerol 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Lidt atypisk Bordeaux i stilen. Kærnemælk i duften og tydeligt en ung vin i stilen. Kirsebær, lakrids og krydderier i smagen. Pæn balance, lidt vandig tone og en vin til ikke for kraftig mad. Server den let kølig.

Alkoholprocent: 12

Set hos Kvickly på tilbud til 89 kr.

 

 

Hagelsberg cabernet sauvignon merlot 2014, Sydafrika. 4 stjerner.

Blend fra Sydafrika som der laves rigtig meget af. Desværre ofte lidt kønsløst. I denne ikke meget i duften. En krydret vin med brombær, kaffe, krydderier og strejf vanilje. Let vandig og mellemlang eftersmag. Fire små stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbest til 150 kr. for tre styk

 

 

Barolo 2010, Italien. 4 stjerner.

Ingen producent står angivet, så en vin givet opkøbt som bulk. Lys typisk nebbiolo i stilen med kirsebær, lakrids, medicinskab og med rimelig bidende tanniner. I stilen mere som en langhe nebbiolo men fungerer ganske pænt. Pæn lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Lidl til 95 kr.

 

 

Wakefield Cabernet Sauvignon 2006, Australien. 5 stjerner. BEDSTE VIN

Modne bær i duften og en kraftig cabernet savignon med solbær, lakrids, peber og krydderier. Man fornemmer den er moden, selvom den nu stadig har masser af saft og kraft. Kommer fra det køligere Claire Valley, hvilket fornemmes i den elegante stil. Flot vin især til prisen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos vinogvin.dk på tilbud til 150 kr.  

 

 

Chateau Hyot 2010, Frankrig. 5 stjerner. BEDSTE KØB

Fra Castillon i Bordeaux på 60% merlot og resten cabernet sauvignon og cabernet franc. Ganske saftig og krydret vin med brombær, peber og et let krydret udtryk. Ikke specielt koncentreret, men med en pæn lang eftersmag. Server den til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Holte vinlager til 450 kr. for seks styk

 

 

Estate Landt Sauvignon Blanc Annabel 2013, New Zealand.  5 stjerner.

Hyldeblomster intenst i duften. En fyldig frisk vin i stilen med stikkelsbær, grapefrugt, citrus og lette krydderier i smagen. Yderst flot balanceret med en lang syrlig eftersmag. Server den til dampet fisk eller skaldyr.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos jyskvin.dk til 169 kr.  

 

 

Clos des Fous Pinot Noir 2012, Chile. 5 stjerner.

Nyt hus i Danmark og en vin lavet af Pedro Parra som er en af de nye fremstormende vinmagere, som især kigger mod de køligere egne i Chile. I dette tilfælde fra Malleco dalen ved kysten. Intens duft af jordbær og i smagen rødt kød, hvid peber, blomster og hindbær. Har den kølighed som gør den ikke virker kvalm som mange oversøiske pinot vine. Lovende nyt Chile hus og det har vi brug for.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Bichel vine til 660 kr. for seks styk

 

 

Vignamaggio Gherardino Chianti Classico 2012, Italien. 4 stjerner.

Let i stilen. Ung røde frugter med let syltetøjspræg. Kirsebær, krydderier og en let tør frugt specielt i afslutningen. Ikke specielt koncentreret. 87

Alkoholprocent: 14

Set hos gallovini.dk til 660 kr. for seks styk

 

 

Colognole Chianti Rufina 2009, Italien. 3 stjerner.

En let men krydret chianti med kirsebær, letbagte krydderier og strejf af vanilje. Pæn balance men lidt vandig. Hæderlig chianti men ikke mere.

Alkoholprocent: 14

Set hos Laudrup.dk til 630 kr. for seks styk

 

 

Chateau Elisee 2012, Frankrig. 3 stjerner.

Fra Pomerol på 95% merlot og resten cabernet sauvignon. En let krydret vin med solbær, mynte og grøn peber i smagen. Pæn struktur men savner noget mere koncentration og kompleksitet til den pris. Vinene fra Pomerol er dyre men det forsvarer ikke at de skal vurderes på ligefod med andre vine fra hele verden og så er det for dyrt. 

Alkoholprocent: 12

Set hos theis-vine.dk til 300 kr.  

 

Triade 2012, Italien. 4 stjerner.

Vin på negroamaro, primitivo og nero di troia fra Puglien. En krydret medium fyldig vin med brombær, lakrids, krydderier og vanilje. God syre og en ligefrem ganske behagelig vin. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos youandwine.dk til 92 kr.  

 

 

Tenuta Monticello Operetta 2012, Italien. 4 stjerner.

Vin på cabernet sauvignon, corvina og molinara fra Veneto. Lavet på delvist tørrede druer (appassimento) hvilket giver en ret fydlig vin med en let sødme i eftersmagen. Solbær, brombær, let bagte krydderier og vanilje i smagen. En ligefrem vin lidt tung i stilen.

Alkoholprocent: 13

Set hos youandwine.dk til 92 kr.  

 

 

The Bully Zinfandel 2012, Californien. 4 stjerner.

Modne letbagte toner i duften. Metalisk, let sødlig msag af brombær, mocca, søde krydderier og vanilje. Pæn syre men lidt for sød i stilen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skagen Food til 359 kr for seks flasker.

 

 

Cleto Chiarlo Premium 2013, Italien. 5 stjerner.

Lys pink mousserende vin fra det nordlige Italien på lambrusco druen. En let flot vin med en cremet mousse og jordbær, hindbær i smagen. Flot syre og en elegant frisk vin.

Alkoholprocent: 11

Set hos eriksorensenvin.dk til 600 kr. for seks styk

 

 

Treloar One Block Grenache 2011, Frankrig. 4 stjerner.

Kærnemælk og blyant i duften. Ung vin i stilen med røde bær, peber, krydderier og vanilje. Ganske pæn og kraftig vin. Flot struktur og pæn lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14 

Set hos Ellingvin.dk til 93 kr.

 

 

Menguente garnacha 2012, Spanien. 3 stjerner.

Dea Cariñena i Aragon provinsen. Let parfumeret i duften. Tør lidt bitter smag af kirsebær, ler, krydderier og vanilje. Lidt klumpet i stilen og elegancen savnes.

Alkoholprocent: 14

Set hos d-wine.dk til 474 kr. for seks styk

 

0 kommentarer
Vis kommentarer