Weekendens bedste vinkøb

Er Lambrusco på vej tilbage? Vi har i denne uge testet 20 vine

Ugens vinder blev en lambrusco. Lambrusco var den store trend i 80’erne hvor den boblende vin havde sin storhedstid. Vinen stammer fra Emilia Romagna i Italien, er lavet på en række lokale druer og produceret gennem årtier. Desværre har det primært været den dårligere kvalitet vi har stødt på og i mange år har den næsten været glemt, så det var en overraskelse at se den i ugens test. Og en positiv af slagsen. Men ellers var det en meget jævn uge hvor vi desværre var nede og vende på karakterskalaen for flere af vinene. Der er mange vine på supermarkedshylderne, men desværre også meget uinteressant vin som man bør holde sig fra.

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

 

Cleto Chiarli Pruno Nero, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Lambrusco og nærmest kulsort i farven. Langt fra den lambrusco de fleste kender til og dette er ment positivt. For denne har en dybde og fylde som viser denne vins rette potentiale. Masser af jordbær i duften og bag den bløde cremede mousse kirsebær, citrus og jordbær i smagen. En rigtig frugtbombe mest velegnet til aperitif.

Alkoholprocent: 11

Set hos eriksorensenvin.dk til 220 kr. for to styk

 

 

Joel Gott Riesling 2012, USA. 4 stjerner.

Fra Washington state i det nordvestlige USA. En meget frugtdrevet Riesling med melon, æbler og citrus i smagen. En let mineralitet fornemmes og en lang vedvarende eftersmag. Meget fyldig og frugtig i stilen dog rimelig tør. Savner lidt i syren.

Alkoholprocent: 12,9 %

Set hos Holte vinlager til 840 kr. for seks styk

 

 

Cantos de Valpiedra 2011, Spanien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Moderne Rioja vin med begrænset fadlagring og hvor frugten får lov at folde sig ud.  Intens duft af modne bær. I smagen solbær, brombær, timian, peber og vanilje. Flot struktur og en ganske flot lang afslutning.

Alkoholprocent: 13

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 480 kr. for seks styk.

 

 

Ca'Boscari Negroamaro Primitivo, Italien.  2 stjerner. NICA 45632907

Fra Puglien i det sydligste Italien. Ikke specielt intens i duften, men i smagen mødes man af en umiddelbar sødme og derefter krydrede toner, bagte bær og vanilje. Den let brændte frugt og sødme bliver hurtigt for meget og derfor fungerer vinen ikke rigtig. 

Alkoholprocent: 14

Set hos Spar, Superbest til 40 kr.

 

 

Noble House Riesling Spätlese 2013, Tyskland.  5 stjerner.

En frisk sød riesling med abrikos, honning og melon i smagen. Ganske intens i duft og smag. En vin til frugtdesserten eller en blåskimmelost. Flot balance og en ganske god vin til prisen.

Alkoholprocent: 8

Set hos Føtex til 135 kr. for to styk

 

 

Cellole Chinati Classico 2010, Italien.  5 stjerner.

En chianti klassificeret i den nye top Gran Selezione. Røde modne bær i duften. En frugtig ligefrem vin med solbær, peber, krydderier og vanilje i smagen. Pæn struktur med let bitre tanniner i afslutningen. Flot struktur og meget typisk sangeovese.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos compagniet.dk til 160 kr.

 

 

Patrocinio Zinio 2011, Spanien.  5 stjerner.

Moderne Rioja vin i stilen. Vanilje og moden bær i duften. I smagen let animalsk med brombær, tobak, krydderier og masser af vanilje. Fadet dominerer. Pæn lang kødfuld eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos youandwine.dk på tilbud til 89 kr.

 

 

Renato Ratti Langhe Nebbiolo 2013, Italien.  4 stjerner.

Let krydret duft og i smagen en meget bitter vin med kirsebær, tobak og hvid peber. Meget stramme tanniner, giver den en noget tør eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.com til 1080 kr. for tolv styk

 

 

La Bastide Saint Dominique Cotes du Rhone 2012, Frankrig.  5 stjerner. GODT KØB

Kærnemælk og brombær i duften. Fortsætter i smagen med krydderier og masser af vanilje. Fadet dominerer i denne fyldige kødfulde vin. Pæn frugtig eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos jyskvin.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

Finca la Pica Reserva 2009, Spanien.  4 stjerner.

Parfumeret duft og en intens meget fadlagret vin. Brombær, krydderier og vanilje. En lidt spids vin men savner lidt i syren og lidt kort eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Irma på tilbud til 79,50 kr.

 

 

Asio Otus Rosso, Italien.  2 stjerner.

På cabernet sauvignon, merlog og shiraz fra forskellige steder i i Italien. Røgede bær i duften og i smagen sødmefulde brombær, timian og vanilje. Både fad og sødme er overvældende og for dominerende.

Alkoholprocent: 13

Set hos EuroSpar til 100 kr. for to styk

 

 

Dezzani ottoBucce 2013, Spanien.  3 stjerner.

Blend af 8 forskellige druer fra Piemonte. Stort set ingen duft men i smagen mørke letbrændte bær, krydderier og vanilje. Meget fad præg og ikke helt velintegreret.  De forskellige druers smag og træk kommer ikke ordentlig frem og vinen minder mest af alt om en gang biksemad med druer. Og det fungerer ikke i min optik.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbest til 100 kr. for to styk

 

 

Poggio al Casone Chianti Superiore 2012, Italien.  4 stjerner.

Bivoks i duften. I smagen kirsebær, peber, krydderier og ler. En del tannin og en mellemlang mørk bitter tone i eftersmagen. En streng Chianti som med fordel kan dekanteres. Fire små stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 70 kr.

 

 

Nugan Home Block Single Vineyard 2013, Australien.  4 stjerner.

Vin på petit syrah fra det varme Riverrina distrikt. I duften sorte kirsebær. Syrlig ganske harmonisk med en høj syre. Lidt tørre tanniner i eftersmagen. Lidt spinkel og vandig.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbest på tilbud til 80 kr.

 

 

Clos des Fous Grillos Cantores 2012, Chile.  4 stjerner.

Vin på cabernet sauvignon fra køligt område i Chile. I duften eukalyptus. I smagen solbær, lakrids, krydderier og vanilje. Pæn struktur men det grønne udtryk er meget tydeligt og man er ikke i tvivl om dette er Chile.

Alkoholprocent: 14

Set hos bichel.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Primitivo Salento 2012, Italien.  3 stjerner.

Intens duft af kirsebær. En krydret lettere vin i stilen med sorte kirsebær, krydderier, peber og vanilje. Kort lidt tør eftersmag. 

Alkoholprocent: 14

Set hos Lidl til 40 kr.

 

 

Domaine La Casenove 2010, Frankrig.  4 stjerner.

Fra det sydlige Frankrig på carignan, syrah og grenache. Vanilje og toast i duften. Brombær, kærnemælk, tobak, lakrids og vanilje i smagen. Pæn struktur hvor fadet dominerer.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Compagniet.dk til 110 kr.

 

 

Poliziano Chianti 2013, Italien.  4 stjerner.

En lys let krydret vin hvor tanninerne bider umiddelbart. Urter, kirsebær, krydderier og lakrids i smagen. Stram mellemlang eftersmag. Nok for stram for mange.

Alkoholprocent: 13

Set hos Gallovini.dk til 474 kr. for seks styk

 

 

Viña Eguía Reserva 2009, Spanien.  3 stjerner.

Toast og brændte bær i duften. Meget fadpræget vin hvor man nærmest har fornemmelsen af at tygge på træ. Varm brændt frugt og krydderier i smagen. Tør eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Laudrup.dk til 582 kr. for seks styk

 

 

Anakena Ona Pinot Noir 2012, Chile.  4 stjerner.

Modne jordbær i duften. Modne lidt varme bær, jordbær, kirsebær, ler og vanilje. Meget oversøisk pinot noir i stilen. Pæn syre men lidt kort stram eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Theis-vine.dk til 130 kr.

 

 

Manja del Brujo  2012, Spanien.  4 stjerner.

Fra Calatayud på garnache, syrah og tempranillo. Krydrede toner i duften som forsætter i smagen med brombær, lakrids, peber og vanilje. Fyldig med pæn syre men også lidt stikkende alkohol. Pæn lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-wine.dk til 534 kr. for seks styk

 

0 kommentarer
Vis kommentarer