Weekendens bedste vinkøb

Bedste vin var en hvidvin fra Toscana, men ellers var der langt mellem de rigtig gode vin i denne uges test. Vi har testet 29 vine

Det var generelt en lidt sløv uge, hvor kun ganske få vine stak snuden rigtig frem og imponerende. Omvendt var der heller ikke nogen vine som ikke fungerer så et stort felt af vine med tre eller fire stjerner. Vinderen blev dog fortjent en flot hvidvin fra Toscana. Måske er det ikke så ofte man støder på hvidvine herfra, da klimaet godt kan være lidt for varmt. Men ude ved kysten får Frescobaldi blandt andet lavet nogle ganske flotte vine. Bedste køb var også en hvidvin, men fra vores tyske naboer på riesling.

Læs også: de 10 bedste rosévine til under 100 kr.

 

 

Geyser Peak Zinfandel 2013, Californien. 3 stjerner.

Lys yderst krydret vin med en høj alkohol, hvilket er typisk for en stor del af zinfandel vinene. Modne kirsebær, bagte krydderier og vanilje i smagen. Alkoholen stikker lidt af især i forhold til den lidt spinkle frugt.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 50 kr.

 

 

Gallo Cabernet Sauvignon 2011, Californien. 3 stjerner.

Basisudgaven med cabernet sauvignon fra en af verdens største producenter. Lav intensitet i duften. I smagen spinkel frugt og toner af solbær, tobak og vanilje. Ganske jævn vin i den meget oversøiske stil.

Alkoholprocent: 13

Set hos Meny på tilbud til 125 kr. for to styk

 

 

Spier Dried on the Vine 2013, Sydafrika. 3 stjerner.

Vin på tørrede druer fra Sydafrika men med inspiration fra appassimento metoden i Veneto. Det giver sig udslag i en fyldig vin med et let sødligt antræk. Blommer, mørk chokolade og varme krydderier i smagen. Den høje alkohol brænder noget men den pæne syre holder frugten og sødmen oppe. Bliver hurtig lidt tung, kluntet og jeg savner mere struktur og dybde.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 250 kr. for seks styk

 

 

Chateau de Haute Serre Malbec 2012, Frankrig. 5 stjerner.

Tør og fyldig Cahors-vin. Masser af koncentration og en flot balance. Stadig massive tanniner men smagen af de sorte bær, krydderier og lakrids fornemmes. Mange lag fornemmes og en spændende vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Rexwine.dk til 130 kr.

 

 

Cantina Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo 2013, Italien. 4 stjerner.

En let og ligefrem vin på montepulciano druen. Meget bærdrevet, saftig i udtrykket og med en let krydret afslutning. Moderat alkohol hvilket klæder vinen. En rigtig vin til terrassen som med fordel kan serveres let kølig. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos jyskvin.dk til 420 kr. for seks styk

 

 

DNA Murviedro Bobal 2013, Spanien. 4 stjerner.

Vin på bobal druen fra Utiel-Requena tæt på Valencia i det østlige Spanien. En ung bærdrevet vin uden meget fad og til at nyde nu til ikke for kraftig mad. Røde kirsebær, letbagte krydderier og violer i smagen. Til kylling eller en salat. Til prisen bestemt hæderlig vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos SPAR på tilbud til 40 kr.

 

 

Millot Cote de Nuits-Villages 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Intense jordbær i duften som fortsætter i smagen med røde kirsebær, lette krydderier og blomster. Lette vanilje toner i afslutningen. Bløde tanniner og ganske klar allerede nu. Bourgogne er generelt dyrt og det kan være svært at finde noget der kan betales, men denne er bestemt et godt bud. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos domainebtrandis.dk på tilbud til 149 kr.

 

 

Amadée Les Hautes Sentes 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Syrah og grenache fra Luberon i det sydlige Rhone.  Lys krydret vin med brombær, tobak, varme krydderier og vanilje. Meget typisk sydfransk stil med varme, krydderier og en høj alkohol der fornemmes. Pæn men ikke prangende.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Irma til 100 kr. for to styk

 

 

Poggio al Casone La Cattura 2011, Italien. 4 stjerner.

Vin på 85% toreldego og 15% syrah fra Toscana. Normalt benytter man udelukkende toreldego i det nordlige Italien hvor den trives i det køligere klima. På trods af varmen i Toscana kommer den flot ud også her. Kirsebær, violer, blyant og lette krydderier i smagen. Det let bitre typiske udtryk i vinene herfra med en pæn let krydret afslutning.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Skjold Burne til 200 kr. for to styk

 

 

Terre di Ginestra Magnifico Syrah 2013, Italien. 4 stjerner.

Syrah fra Sicilien. Koncentreret og saftig vin med massiv frugt smag og en let sødlig eftertone som man ofte finder i det sydlige Italien. Brombær, sort peber, mandler og bagte krydderier i smagen. Velbalanceret og ganske pæn syrah i den varmere stil. 

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Gallovini.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

Poderi Sinaglio Barbera d’Alba Erta 2012, Italien. 3 stjerner.

Meget kraftig barbera langt fra det man ellers møder fra disse kanter. Høj bidende syre og givet en vin der vil udfordre mange. I min optik sætter den sig lidt mellem to stole enten den lette syrlige barbera eller den mere kraftige fadlagrede. Vil for meget, men kan ikke leve op til det. 

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Viniropa.dk på tilbud til 99 kr.

 

 

Les Alcusses 2011, Spanien. 4 stjerner.

Fra Valencia på et blend af forskellige druer med monastrell som dominerende. En tør fyldig vin med brombær, mocca, krydderier og vanilje. Meget international i stilen. Pæn syre men ikke så mange lag i vinen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne til 510 kr. for seks styk

 

 

Amendola 36 Primitivo del Salneto 2013, Italien. 4 stjerner.

Varm krydret tone med en let sødlig eftertone, som er så typisk for vinene fra Puglien. En fyldig, frisk vin hvor det især klæder vinen at alkoholen er modereret. Til prisen bestemt pænt glas vin til eksempelvis grillmad.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos AMKA til 70 kr. 

 

 

Tocat  de L’Ala 2013, Spanien. 4 stjerner.

Fra Emporda lidt nord for Barcelona på carignan, syrah og grenache. I stilen minder vinene herfra meget om de sydfranske og vel ikke underligt når de ligger så tæt og druerne er identiske. En krydret vin ganske fyldig og saftig med brombær, tobak, timian og vanilje i smagen. Pæn lang eftersmag. 

Alkoholprocent: 14,5

Set hos kogs.dk på tilbud til 119 kr. 

 

 

Nativ Eremo San Quirico 2011, Italien. 4 stjerner.

Vin på aglianico fra Irpinia campi taurasisi i Campanien. Fyldig meget koncentreret vin med parfumerede toner fra fadet og massiv bærsmag. Sorte bær, lakrids, mørk chokolade, violer og vanilje. Meget moderne vin i stilen. Let sødme i afslutningen. Meget potens og jeg savner mere elegance, men anerkender at hvis man er til den svulstige stil vil man kunne lide den.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 1050 kr. for to styk

 

 

Domaine Lupier El Terroir 2010, Spanien. 5 stjerner.

Gamle stokke med garnacha fra Navarra. Stadig en del tannin som giver sig udtryk i en lidt tør afslutning. Men en spændende krydret vin med parfumerede toner, sorte kirsebær, blomster og vanilje i smagen. Bestemt spændende nye toner fra området oppe ved Pyranæerne.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos laudrup.dk til 2148 kr. for tolv styk

 

 

Domaine de la Graveirette Chateauneuf du Pape 2012, Frankrig. 5 stjerner.

Varm krydret chateauneuf i stilen med muskler, bagte krydderier og høj alkohol. Hvad man forventer af en vin herfra. Flot balanceret og kompleks med mange lag. Flot lang afslutning. Er man til disse krydrede bulderbasser bliver man ikke skuffet.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos dvin.dk til 1200 kr. for seks styk

 

 

Jakob Schneider Weissburgunder 2013, Tyskland. 4 stjerner.

Weissburgunder fra Nahe hvilket jeg ikke ofte støder på i disse test. Men det er ærgerligt for det er en ganske flot syrlig og fyldig hvidvin med abrikos, blomster og limefrugt i smagen. Måske ikke nær så kompleks som riesling men ganske drikbar nu. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 110 kr. 

 

 

 

Wegeler Riesling 2013, Tyskland. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Klassisk riesling fra Rheingau i en yderst flot kvalitet til prisen. Masser af syrebid, fersken, citrus, hvide blomster og mineralitet. Har måske ikke dybden til at blive gemt længe, men ganske flot stringent lige nu.

Alkoholprocent: 12

Set hos philipsonwine.com til 840 kr. for tolv styk

 

 

Ungrera Argiolas 2014, Italien. 5 stjerner. GODT KØB

Vin på vermentino fra Sardinien. Fyldig og flot hvidvin med melon, fersken, mandler og smørblomster i smagen. En madvin til stegt fisk eller fjerkræ. Flot balanceret og til prisen et ganske flot køb.

Alkoholprocent: 14

Set hos vindanmark.dk til 69 kr. 

 

 

Sebastien Magnien Bourgogne Hautes cotes de Beaune 2013, Frankrig. 3 stjerner.

En pæn typisk chardonnay med en syrebid og en let stringent frugt. Meget ligefrem i stilen med en let bitter eftertone. Savner lidt mere tyngde og fylde for at retfærdiggøre prisen i forhold til de mange gode chardonnay vine man kan få ellers til denne pris.

Alkoholprocent: 13

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 129 kr. 

 

 

Recuerde Troupe 2014, Spanien. 4 stjerner.

Albariño fra Rias Baixas i Galicien. En sprød og syrlig vin med en del frugttoner af fersken, limefrugt, hvide blomster og lette krydderier. Lidt kort i eftersmagen. Lidt simpel og enstrenget men til prisen i orden.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos mondovini.dk på tilbud til 69 kr. 

 

 

Janare Sannio fiano 2014, Italien. 4 stjerner.

En mørk fyldig hvidvin fra område ikke langt fra Rom. Typisk madvin med smag af melon, mandler, blomster og krydderier.  Lidt tør mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos MENY til 80 kr.

 

 

La Romantica Rose spumante , Italien. 4 stjerner.

Pivende sød vin til en frugt dessert eller som aperitif hvis man er meget til de sødere vine. Jordbær i duften som fortsætter i smagen med flormelis, blomster og kandiserede krydderier. Vil givet dele folket men en vellavet vin hvis man er til den stil.

Alkoholprocent: 6

Set hos Bilka til 119 kr. for to styk

 

 

Prunotti Mombertone 2012, Italien. 4 stjerner.

Vin på barbera og syrah fra Monferrato i Piemonte. Saftig vin med smag af kirsebær, anis, tobak, mineralitet og vanilje. Kølig i stilen med et mørkt krydret udtryk. Ganske flot vin til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk på tilbud til 139 kr.

 

 

Marcel Deiss Langenberg 2011, Frankrig. 4 stjerner.

Vin på riesling, pinot gris, pinot beurot, muscat og pinot noir fra en af Deiss bedste marker. Mørk og fyldig vin med mineralitet, fersken, melon, abrikos og blomster i smagen. Pæn syre og især koncentration. Den er ikke billig men holder bestemt. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Compagniet.dk til 225 kr.

 

 

Henri Fuchs Cremant d'Alsace, Frankrig. 4 stjerner.

Mousserende vin på Auxerrois druen og 18 mdr. eftergæring. Intens vin i duft og smag med fersken, melon, citrus og blomster. Knastør og uden dosage. Pæn dybde og ganske pæn cremant. Fire flotte stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 780 kr. for seks styk

 

 

 

Frescobaldi Castello Pomino Bianco 2013, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Chardonnay og pinot blanc fra Toscana. En fyldig vin med en let olieret tekstur og i smagen melon, fersken, citrus og blomster. Pænt balanceret med en flot lang frugtig eftersmag. Spændende vin der bør serveres til mad, fisk eller fjerkræ.

Alkoholprocent: 13

Set hos Vinspecialisten til 480 kr. for seks styk

 

 

Spier Private Collection Merlot 2012, Sydafrika. 4 stjerner.

Mørk intens bærduft. I smagen brombær, jordtoner, kaffe, tobak og vanilje. Let urtet afslutning men en pæn ligefrem vin. Ikke specielt koncentreret men med et saftig udtryk. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 69 kr.

 

Læs også: De 10 bedste Bag-in-Box vine

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer