Annonce:
Annonce:

Weekendens bedste vinkøb

Masser af gode køb i ugens vintest. Vi har testet 28 vine

Annonce:
Følg Vin

Der var masser af gode køb i de vine der blev testet til denne uges vintest. Bedste køb blev en ganske flot chardonnay fra Livermore Valley lidt øst for San Francisco men også en spansk, new zealænder og Frankrig imponerede. Bedste vin blev en ganske suveræn og spændende vin fra Navarra i det nordspanske.

Læs også: De 100 bedste vinkøb i Danmark

Læs også: Væk med stjernerne til Tokaj vinene

 

 

Longview Devils Elbow 2012, Australien. 4 stjerner.

Cabernet sauvignon fra Adelaide Hills. Fyldig og kraftig udtryk med en flot balance mellem frugt, fad og syre. Masser af solbær, tobak og krydderier i smagen. Pæn mellemlang eftersmag. Meget oversøisk i stilen.

Alkoholprocent: 14,3

Set hos AndrupVin.dk til 714 kr. for seks styk


 

St. Francis Chardonnay 2013, Californien. 4 stjerner.

Annonce:

Fadpræget chardonnay fra Sonoma. Olieret tekstur, duft af vanilje og i smagen ed fed smag af fersken, melon og vanilje. Klassisk oversøisk chardonnay men velbalanceret og ikke overdreven fad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos lundens.dk til 810 kr. for seks styk

 

 

Domaine Chartron Rully Montmorin 2012, Frankrig. 3 stjerner.

Meget syrlig chardonnay fra Rully i det sydlige Bourgogne. En del fad fornemmes men frugten er en anelse spinkel har det svært med fadet. I smagen fersken, netmelon, citrus og toast. Lidt kort afslutning.

Alkoholprocent: 13

Set hos Irma på tilbud til 119 kr.

 

 

Domaine Herbauges Gamay Rose 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Rosévin fra Loiredalen. Jordbær i duften og en sprød syrlig vin med kirsebær, citrus og blomster i smagen. En hel del syre præger dog især afslutningen.

Alkoholprocent: 12

Set hos MENY til 60 kr.

 

 

Peter Yealands Sauvignon Blanc 2014, New Zealand. 5 stjerner. GODT KØB

Annonce:

Intens i duften af hyldeblomst og en klassisk sauvignon blanc. I smagen stikkelsbær, hvid peber, citrus, græs og blomster. Flot sprød sommervin som passer godt til skaldyr, dampet fisk eller salat.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Kvickly på tilbud  til 150 kr. for to styk

 

 

Coteaux Bourguignon Rosé 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Pinot noir og gamay fra Bourgogne. En fyldig frugtig rosé med jordbær, kirsebær, blomster og limefrugt i smagen. Lidt kort og vandig afslutning dog.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos compagniet.dk til 95 kr.

 

 

ES Loque Hay 2011, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

100% garnacha fra Calatayud i Aragon provinsen. Lagret 20 mdr. på cementfade med drueskallen. En yderst krydret og kraftig vin, ikke specielt koncentreret men med brombær, lakrids, peber og krydderier. Server den en anelse kølig så alkoholen ikke stikker af.

Alkoholprocent: 15

Set hos d-wine.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

Vajra Langhe Rosso 2012, Italien. 4 stjerner.

Annonce:

Blend af pinot noir, nebbiolo og dolcetto fra Piemonte. En fyldig og meget saftig vin med sorte kirsebær, lette krydderier, tobak og violer i smagen. Velbalanceret og en vin til ikke for kraftig mad. Fire flotte stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinspecialisten til 600 kr. for seks styk

 

 

Domaine Lupier La Dama 2011, Spanien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

100% garnacha fra gamle stokke, de ældste tilbage fra 1903. Vi er i det nordlige Spanien i Navarra. En blomstret og let krydret duft med kirsebær, jordbær, violer, flint, våde sten i smagen. En elegant og yderst velbalanceret vin. Den er ikke billig men den formår til fulde at leve op til prisen. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos laudrup.dk til 3048 kr. for tolv styk

 

Papale Primitivo di Manduria 2012, Italien. 4 stjerner.

Søde røde kirsebær i duften og i smagen en let sødlig smag af moden bær, bagte krydderier, sød lakrids og vanilje. Koncentreret men med en pæn syre som holder den lidt søde frugt oppe. Lang let bitter afslutning. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos nemlig.com til 140 kr.

 

 

Annonce:

Wente Chardonnay Morning Fog 2013, Californien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Kun en halv times kørsel fra San Francisco finder man i Livermore huset Wente. Et hus som i min optik laver rigtig gode vine til prisen. Denne er ingen undtagelse. Vanilje og fersken i duften. I smagen en olieret tekstur, ananas, abrikos, fersken og vanilje. Halvdelen fermenteret og lagret på fade i 7 mdr., hvilket godt fornemmes. Resten på tank for at bevare den frugtige friske stil. Resultatet er en flot balance og en yderst delikat vin til en yderst attraktiv pris.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Skjold Burne til 200 kr. for to styk

 

 

Chateau de Caraguilhes 2014, Frankrig. 5 stjerner. GODT KØB

Vin fra det sydlige Frankrig på grenache blanc, rousanne og marsanne. En fed og fyldig vin med fersken, netmelon, mandler og blomster i smagen. En rigtig madvin velbalanceret med en lang eftersmag. Til tilbudsprisen en flot vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos MENY på tilbud til 80 kr.

 

 

Stefan Breuer Grauburgunder 2014, Tyskland. 4 stjerner.

Annonce:

Grauburgunder er nok mest kendt som pinot gris og her fra Rheinhessen i Tyskland. En intens duft af lime, høj syre der møder en og i smagen let frugt, melon, røde æbler og blomster. Syrlig lidt spinkel men meget frisk vin. Til terrassen eller en salat en varm sommerdag.

Alkoholprocent: 13

Set hos Holte vinlager til 600 kr. for seks styk

 

 

Alamos Malbec Rosé 2014, Argentina. 3 stjerner.

Let duft af jordbær. En lys spinkel rose med meget bitre toner som klæder vinen. Kirsebær, æbler og blomster i smagen. Kort bitter eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos philipsonwine.com til 600 kr. fot tolv styk

 

 

Monte Zovo Valpolicella 2014, Italien. 3 stjerner.

En let vin fra Veneto med en flot duft af kirsebær men som ikke helt kan følge med i smagen som er let bitter med kirsebærsten, tobak og violer. Noget spinkel og kort i eftersmagen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 480 kr. for seks styk

 

 

Mammoth Zinfandel 2014, Italien. 3 stjerner.

Noget neutral i duften men i smagen meget parfumeret med smag af kirsebær, tobak, blomster og vanilje. Fadet meget dominerende og ikke specielt velintegreret. Mellemlang krydret i afslutningen.

Alkoholprocent: 14,5

Annonce:

Set hos AndrupVin.dk til 414 kr. for seks styk

 

 

Libenzi Verdiccio dei Castelli di Jesi 2013, Italien. 4 stjerner.

Fra Marche på verdiccio. En mørk og lettere oxideret vin i stilen. I smagen mandler, abrikos og smørblomster. En let syre og en madvin som vil stå godt med ikke for kraftige oste.

Alkoholprocent: 13

Set hos dvin.dk til 360 kr. for seks styk

 

 

Nativ Rue dell Inchiostro 2013, 2014, Italien. 4 stjerner.

Mørke sorte bær i duften. En let krydret ikke specielt koncentreret vin på aglianico druen. I smagen røde kirsebær, råt kød og violer. Pænt balanceret med en let bitter mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos AndrupVin.dk til 414 kr. for seks styk

 

3 Wooly Sheep Sauvignon Blanc 2014, New Zealand. 5 stjerner. GODT KØB

Annonce:

I duften hyldeblomst og i smagen en sprød smag af citrus, stikkelsbær og blomster. Klassisk Marlborough sauvignon blanc som har stor succes og det forstår man. Vellavet flot vin som til udsalgsprisen er et godt køb.

Alkoholprocent: 13

Set hos kogs.dk på tilbud til 89 kr.

 

 

Domaine Beau Mistral Rasteau 2010, Frankrig. 5 stjerner.

Rasteau vinene har ofte lidt mere fylde end de gængse cotes du rhone vine. Denne er ikke en undtagelse og er en yderst flot vin på højde med mange chateauneuf vine. Brombær, kirsebær, lakrids, violer og masser af krydderier i smagen. Vellavet flot vin med en lang vedvarende eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk til 149 kr.

 

 

Rosenhof Grüner Veltliner 2013, Østrig. 3 stjerner.

Grüner veltliner er ofte kendt for sin højre strenge syre men den er ikke specielt høj i denne vin fra Burgenland i det østligste Østrig. Græs, melon, æbler og hvide blomster i duft og smag. Ikke specielt intens og noget flad i afslutningen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Holte vinlager til 510 kr. for seks styk

 

 

Janare Sannio Greco 2014, Italien. 4 stjerner.

Annonce:

Vin fra det sydlige Italien på greco druen. En mørk og fyldig vin som man fornemmer har fået sol men stadig har masser af frugt og en rimelig syre. Licchi, mandler, melon og lette krydderier i smagen. En vin der bør serveres til mad.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos MENY til 80 kr.

 

 

Undurraga Chardonnay Gran Reserva 2013, Chile. 4 stjerner.

En fadlagret chardonnay hvor der er brugt en del nye fade og fadet derfor er meget dominerende. Fed olieret tekstur og i smagen fersken, abrikos, smør og vanilje. Masser af frugt men syren ikke helt høj nok til at modstå især fadets dominans. Ender derfor lidt kvabset.

Alkoholprocent: 14

Set hos Føtex til 120 kr. for to styk

 

 

Wine by Joe Pinot Gris 2013, USA. 5 stjerner.

Fra Willamette dalen i Oregon i det nordvestlige USA. En let krydret tør vin med melon, æbler, krydderier og citrus i smagen. Intens i smagen med en flot syre. Har ganske meget at byde på omend stilen ikke kan sammenlignes hverken med Alsace eller Italien. Nok nærmere midt imellem hvilket fungerer ganske godt.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 120 kr.

 

 

Mar de Envero 2013, Spanien. 5 stjerner.

Annonce:

Albarinho fra Rias Baixas i Galicien. En frugtig og ganske smagsfuld vin med melon, fersken, hvide blomster og limefrugt. Rimelig kompleks med en flot tyngde og mange lag. Pæn syre. Prøv den til skaldyr.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Mondovino.dk på tilbud til 99 kr.

 

 

Ruffino Il Ducale 2011, Italien. 5 stjerner.

Sangiovese, syrah og merlot fra Toscana. En fyldig krydret vin med kirsebær, peber, krydderier, violer og vanilje. Tanninerne fornemmes men er velintegreret men viser også vinen sagtens kan gemmes. Saftig, velbalanceret vin med en lang krydret eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY på tilbud til 110 kr.

 

 

Chateau Leret Monpezat 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Vinhus drevet af Prins Henriks familie Monpezat i Cahors. Peber i duften og en umiddelbar saftig vin med mørke bær, lakrids, peber men også knastørre tanniner i afslutningen. Kan derfor med fordel dekanteres. Spændende vin med et meget anderledes udtryk end sine argentinske fætre på malbec.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos rexwine.dk til 110 kr.

 

 

Arrels del Priorat 30 års, Spanien.  4 stjerner.

Annonce:

En hedvin fra Priorat lagret på solera metoden. Intens i duften af dadler, rosiner og i smagen tørrede frugter, læder, lakrids, varme krydderier og vanilje. Meget sherryagtig i den tørre stil (Oloroso). Oxideret med mange lag og en anelse mere vinøs end en sherry. Spædende vin men alt for dyr.

Alkoholprocent: 18

Set hos grapeland.dk til 375 kr. (0,5 l)

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: