Weekendens bedste vinkøb

Chardonnay på podiet. Vi har i denne uge testet 26 vine

Masser af gode køb igen i denne uge. Da de fleste danskere køber vin under 100 kr. er det rart at se at der i øjeblikket er så mange gode køb. Og det er vine fra alle hjørner af vinverdenen. Men det var chardonnay som tog alle kegler i denne uge, hvor både bedste vin og bedste køb er på den grønne drue. Men også to meget forskellige vine. Dels en kølig østrigsk chardonnay fra Burgenland tæt på grænsen til Ungarn samt en mere oversøisk chardonnay fra det dog lidt køligere Casablanca i Chile, som har vist sig som et yderst spændende område for de lidt køligere vine.

Kom til stor spansk vinfestival og smag over 200 vine

 

 

Darling Cellars Lime Kilns 2013, Sydafrika. 5 stjerner. GODT KØB

Chardonnay, chenin blanc og viognier. En fyldig og koncentreret vin som bør serveres til mad. Modne ferskener, abrikos, smør og vanilje. Et fed tekstur med en flot krydret afslutning. Spændende og anderledes blend som er vellykket.

Alkoholprocent: 14

Set hos AMKA tlf. 86419600 til 80 kr.

 

 

Poggio Al Sale Chianti Riserva 2012, Italien. 3 stjerner.

Ikke meget intensitet hverken i duft eller smag. Røde kirsebær, let bitre kirsebærsten, tobak og lette krydderier. Bitter tør afslutning. Ganske jævn vin.

Alkoholprocent: 13

Set hos Irma på tilbud til 82,50 kr. for to styk.

 

Max Reserva Pinot Noir 2013, Chile. 5 stjerner. GODT KØB

Mørke bær i duften og en meget intens smag af jordbær, kirsebær, varme krydderier, vanilje og en let sødme i afslutningen. Meget typisk oversøisk pinot men det fungerer flot især fordi alkoholen er balanceret og frugten får lov at træde frem.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 600 kr. for seks styk.

 

 

Domaine Guillon Bourgogne Cuvee du Roi 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Jean-Michel Guillon er en af de nye unge kometer i Gevrey-Chambertin. Dette er hans basis Bourgogne. Skovbær og vanilje i duften. En mørk fyldig pinot noir med kirsebær, jordbær, mørke krydderier og violer i smagen. Først en tør men siden mere saftig afslutning. Ganske habil bourgogne.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 180 kr.

 

 

Nativ Blu Onice 2012, Italien. 5 stjerner.

Fra Irpinia Aglianico på druen af samme navn aglianico. En fyldig vin med en let sødme i smagen. Modne sorte kirsebær, violer, mørk chokolade og vanilje i smagen. Koncentreret med en krydret lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 894 kr. for seks styk.

 

 

Natura Chardonnay 2014, Chile. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Chardonnay fra det køligere Casablanca uden fadlagring. Intens i duften med fersken og citrus. Fyldig sprød i smagen med melon og blomster. Ganske flot balanceret og til prisen et kup. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos coop.dk/vin til 294 kr. for seks styk.

 

 

Casa Catelli Montepulciano d'Abruzzo 2012, Italien. 4 stjerner.

Økologisk lidt spinkel vin på montepulciano druen.  Saftig i stilen med kirsebær, blomster og tobak. Pænt balanceret men i den noget lette ende. Server den til ikke for krydret mad.

Alkoholprocent: 13

Set hos Vinmonopolet.dk til 900 kr. for tolv styk.

 

 

VDC Gigondas 2013, Frankrig. 3 stjerner.

Noget tør og bitter Gigondas. En vin som normalt er betydelig mere kraftig i stilen. Men 2013 var et svært år og det fornemmes. Kirsebær, tobak og strejf vanilje i smagen. Let lukket tørre tanniner. Kort afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos coop.dk/vin til 600 kr. for seks styk.

 

 

Wente Zinfandel Beyers ranch 2012, Californien. 4 stjerner.

Fra Livermore tæt på San Francisco. En sødlig krydret duft. I smagen brombær, blåbær, bagte krydderier, tobak og vanilje. En lidt spinkel vin og den høje alkohol fornemmes men til svinekød på grillen ideel.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 200 kr. for to styk.

 

 

Schubert Pinot Noir 2012, New Zealand. 5 stjerner.

Fra sydspidsen af den nordlige ø fra en af pionererne af pinot noir vinene på New Zealand. En yderst intens duft af modne jordbær som fortsætter i smagen med røde kirsebær, lette krydderier og vanilje. Harmonisk flot vin med en let sødme i afslutningen. Meget oversøisk pinot, men det holder.

Alkoholprocent: 14

Set hos jyskvin.dk til 954 kr. for seks styk.

 

 

Nittnaus Chardonnay 2014, Østrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

En fyldig chardonnay fra Burgenland i det østligste Østrig. Saftig i stilen med abrikos, fersken, smørblomster og vilde krydderier. Yderst spændende og flot vin, velbalanceret med en lang eftersmag. Yderst flot køb og en vin der nemt kunne koste det dobbelte kvaliteten taget i betragtning. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos MENY på tilbud til 130 kr. for to styk.

 

 

Barnaut Champagne Rosé Grand Cru Brut, Frankrig. 5 stjerner.

Pinot noir (85 %) og chardonnay (15 %) fra Bouzy. Hovedvinen lagres 4 år på tanke før anden gæringen. Flot konsistent mousse. Intens i duften med jordbær, kirsebær som fortsætter i smagen med citrus, våde sten og lette krydderier. En ganske flot og fyldig rosé champagne. Lang frugtig eftersmag.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos compagniet.dk til 245 kr.

 

 

Domaine L'Eouviere 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Fra Var regionen i det sydlige Frankrig. En saftig og frugtig rosévin med en intens frugtsødme. Meget frisk, ligefrem og ganske behagelig vin til de varme sommeraftener.

Alkoholprocent: 11,5

Set hos philipsonwine.com til 600 kr. for tolv styk

 

 

Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2013, Sydafrika. 4 stjerner.

Let brændte bræ i duften. Brombær, tobak, lakrids og vanilje i smagen. En fyldig meget oversøisk vin i stilen. Pæn balance med lidt bagt eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinoble på tilbud til 69 kr.

 

 

Montemajor Maravento 2014, Italien. 3 stjerner.

Fra Sicilien. Intense søde kirsebær i duften. Syrah vin med en del bitterhed og sødme i smagen. En anelse for meget vil mange mene. Amaretto i smagen med bitre mandler og vanilje. Kraftig og koncentreret i stilen. Lang sødlig afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

Marques Casa Concha Chardonnay 2013, Chile. 5 stjerner. GODT KØB

En fed og fyldig chardonnay med en del fadlagring. Fersken, abrikos, melon og vanilje i smagen. Flot balanceret, sprød med en pæn syre til at holde fadsmagen oppe. Til tilbudsprisen et rigtig godt køb.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 75 kr.

 

 

Quinson Beaujolais 2013, Frankrig. 4 stjerner.

En lys og let vin nærmest som saftevand for voksne. Umiddelbar bærsmag med kirsebær, blomster og lette krydderier. Pænt balanceret, bløde næsten ikke eksisterende tanniner. Nyd den til en salat en varm sommerdag.

Alkoholprocent: 12

Set hos Holte vinlager til 390 kr. for seks styk

 

 

Chateau du Moulin à Vent 2011, Frankrig. 5 stjerner.

En spændende lettere parfumeret vin fra den måske mest spændende Beaujolais kommune. Saftig og mere fyldig end man ellers ser vinene herfra. Modne kirsebær, hindbær, lakrids, sort peber, violer og vanilje i smagen. Pænt balanceret med en lang mineralsk afslutning. Beviser til fulde at området bør tages mere alvorligt.

Alkoholprocent: 13

Set hos wine.dk til 1014 kr. for seks styk

 

 

Chateau Prat de Cest 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Vin fra Corbieres i det sydlige Frankrig på de gængse druer grenache, syrah, mouvedre og carignan. En ung vin i stilen lavet til at nydes nu til let krydret mad. Lidt neutral i duften men i smagen brombær, tobak, peber og bagte krydderier.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 360 kr. for seks styk

 

 

Dezzani Primitivo di Manduria  2011, Frankrig. 5 stjerner. GODT KØB

En fyldig krydret vin fra det sydlige Italien på primotivo druen. En rigtig krydderbamse med modne bær, tobak, bagte krydderier og vanilje i smagen. Intens og tør i stilen hvilket klæder vinen. Lang krydret afslutning. For en halvtredser er det et godt køb.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos MENY på tilbud til 100 kr. for to styk

 

 

Pennautier Sauvignon  2014, Frankrig. 4 stjerner.

Sprød let vin fra det sydlige Frankrig på den velkendte sauvignon blanc drue. Intens duft af stikkelsbær. I smagen melon, citrus og grønne æbler. Starter forrygende men ender lidt kort. Men ganske pænt gals til prisen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos laudrup.dk til 828 kr. for tolv styk

 

 

Chianti 2013, Italien. 3 stjerner.

Vin fra Chianti givet indkøbt som bulk og solgt uden Lidl eget mærke. En tør let vin med kirsebær, tobak og strejf vanilje. Noget bitter og lidt vandig i eftersmagen.  Nogen stor vin er det ikke men fungerer.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Lidl til 45 kr.

 

 

Halewood Prahova Valley Pinot Noir, Rumænien. 3 stjerner.

En tæt lidt lukket pinot noir fra et område omkring 100 km nord for Bucarest. Et område som er bjergrigt og noget køligere., hvilket pinot druen foretrækker. I duften sorte kirsebær som fortsætter i smagen med skovbund, tobak og strejf vanilje. Ikke specielt imødekommende. Noget kort i eftersmagen.

Alkoholprocent: 13

Set hos youandwine.dk på tilbud til 75 kr.

 

 

Marques Escriba Jumilla 2012, Spanien. 1 stjerne.

Monastrell og tempranillo fra Jumilla tæt på Valencia. Stort set ingen duft og i smagen udpint frugt, gammel karklud og røde umodne bær. Høj syre og en kort eftersmag. Desværre eksempel på at der desværre laves en hel del dårlig vin i området.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos SPAR på tilbud til 35 kr.

 

 

Elvio Cogno MonteGrilli 2014, Italien. 4 stjerner.

Enkeltmark nebbiolo fra Piemonte lagret på stålfade og frigivet som en ung Langhe vin. Røde kirsebær i duften og en lys spinkel vin med hårde tanniner og en høj syre. Vil givet dele vandene og nok mest til nebbiolofan. Pænt balanceret dog uden speciel meget dybde.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos thewinecompany.dk til 125 kr.

 

 

Llopart Rosé Cava 2011, Spanien. 4 stjerner.

Klassisk cavahus med rødder tilbage til år 1385 selvom det var andre vine der blev lavet på det tidspunkt. 60 % Monastrell, 20 % Garnacha, 20 % Pinot noir. I duften lette røde bær. En let cava uden megen dybde meget frugt drevet. Pænt balanceret med en mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 11,5

Set hos d-wine.dk til 654 kr. for seks styk

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.