Weekendens bedste vinkøb

Lige ved og næsten. Vi har i denne uge testet 27 vine

Mange vine lå lige på kanten til at få de fem stjerner i ugens vintest. Vi smider dog ikke om os med den femte stjerne og en vin skal kunne noget specielt for at komme derop. Enten skal den være fremragende i sig selv og bære sin pris. Eller også skal det være så godt et køb, at den fortjener den femte stjerne grundet prisen. Flere vine var lige på kanten og en østriger fik netop sin femte stjerne, fordi man her til en halvtredser får et flot glas vin. Ugens bedste vin var dog i en anden kategori også prismæssigt. En bombe af en grenache vin fra Madrid. Og ja, du læste rigtigt. I udkanten af Madrid har man et større område med vinmarker og de senere år er man begyndt at se en utrolig flot kvalitet vine netop herfra.

Kom til stor spansk vinfestival og smag over 200 vine

 

 

Raymond Huet Bordeaux Blanc 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Semillon og sauvignon blanc fra Bordeaux. En frisk let vin med citrus, let fersken og blomstret karakter. Elegant og enkel i udtrykket med en lang vedvarende eftersmag. Fire pæne stjerner og en vin velegnet til skaldyr eller dampet fisk.

Alkoholprocent: 11,5

Set hos coop.dk/vin på tilbud til 456 kr. for seks styk

 

 

Domaine de Sainte Rose 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Chardonnay, viognier, sauvignon blanc og muscat fra det sydlige Frankrig. En let frisk vin med citrus, melon, blomster i smagen. Ikke specielt fyldig men med en pæn syre og mellemlang eftersmag. Server den til skaldyr.

Alkoholprocent: 13

Set hos vinmonopolet.dk til 450 kr. for seks styk

 

 

La Chablisienne Petit Chablis Dame Nature 2014, Frankrig. 4 stjerner.

En syrlig og let Chablis med grønne æbler, citrus, mineralitet og lette krydderier i smagen. Ikke specielt fyldig men med en høj syre. Mellemlang sprød afslutning. Savner lidt mere fylde.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos philipsonwine.com til 1080 kr. for tolv styk

 

 

Lenz Moser Gruner Veltliner 2013, Østrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Grüner Veltliner er uden tvivl den mest interessante drue fra Østrig og den har da også de senere år opnået stor succes.  Det er en spinkel syrlig vin, i dette tilfælde med græs, grønne æbler og limefrugt i smagen. En vin som med fordel kan nydes til dampet fisk eller skaldyr. Pænt balanceret og ganske pæn vin til en halvtredser.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Kvickly på tilbud til 50 kr.

 

 

Costantino Grillo 2013, Italien. 5 stjerner.

Grillo vinder frem i det syditalienske og især på Sicilien hvor denne vin kommer fra. En parfumeret duft og i smagen varme krydderier, fersken, mandler og røde æbler. Spændende fyldig vin som vil stå godt til fjerkræ. Balanceret med en pæn syre og afstemt alkohol som godt kan drille på disse kanter.

Alkoholprocent: 12

Set hos laudrup.dk til 1260 kr. for tolv styk

 

 

Delas Saint-Esprit Cotes du Rhone 2013, Frankrig. 4 stjerner.

En varm og intens krydret duft. I smagen brombær, tobak, lakrids og vanilje. Delas er en af de større men også gode producenter i Rhone og som oftest får man ganske pæne vine. Denne ingen undtagelse. En velbalanceret, fyldig krydret Rhone bamse med en saftig afslutning. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 450 kr. for seks styk

 

 

Undurraga Reserva Syrah 2013, Chile. 3 stjerner.

En grøn urtet duft. Desværre noget man ofte finder i vinene fra Chile og skyldes at modningen ikke helt er optimal. Solbær, blåbær, grøn peber og vanilje i smagen. Ikke specielt koncentreret med en mellemlang eftersmag. De urtede grønne toner for dominerende.

Alkoholprocent: 14

Set hos Føtex på tilbud til 99 kr. for to styk

 

 

Colombia Crest Syrah 2012, USA. 5 stjerner.

En spændende krydret og fyldig syrah fra Columbia Valley i Washington i det nordvestlige USA. En stat med spændende og særdeles gode vine, jeg håber vi kommer til at se mere til. Mørke modne bær i duften og i smagen let søde brombær, lakrids, tobak og vanilje. Fyldig og saftig med en lang eftersmag. Et spændende alternativ til en Rhone vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble på tilbud til 149 kr. 

 

 

Finca La Colina Sauvignon Blanc 2014, Spanien. 4 stjerner.

Aromatisk sauvignon blanc fra Rueda lidt nordvest for Madrid. Her er det den lokale drue verdejo som dominerer, men flere er begyndt at tilføre sauvignon til vinene. Denne på 100% sauvignon blanc har en flot syre og intens i smagen med fersken, melon og limefrugt. Let mineralsk i afslutningen men ellers meget frugt drevet. Måske en anelse for pebret i prisen.

Alkoholprocent: 13

Set hos youandwine.dk på tilbud til 160 kr. 

 

D.O.T. Sauvignon Blanc 2014, Argentina. 4 stjerner.

En intens duft af stikkelsbær og i smagen melon, stikkelsbær og citrus. Ikke specielt koncentreret i smagen, men med en pæn syre. Server den til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 12

Set hos MENY på tilbud til 110 kr. for to styk 

 

 

Chateau de Santenay Bourgogne VV 2012, Frankrig. 4 stjerner.

En lys og meget let bourgogne som fungerer overraskende flot. Bløde venlige tanniner. I smagen jordbær, kirsebær og lette krydderier. Saftig med en pæn syre og mellemlang eftersmag. Fire pæne stjerner. 

Alkoholprocent: 13

Set hos Holte vinlager til 900 kr. for seks styk 

 

 

Falesco Montiano 2012, Italien. 5 stjerner.

100% Merlot fra Lazio. Dyb krydret i duften. En saftig flot koncentration med brombær, tobak, varme krydderier og vanilje i smagen. Let tør i afslutningen og tanninerne fornemmes om end integreret. Flot lang eftersmag. Den er ikke billig, men spændende merlot som er pengene værd.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos AndrupVin.dk til 1050 kr. for seks styk 

 

 

Tormaresca Torcicoda Primitivo 2012, Italien. 4 stjerner.

En krydret koncentreret vin fra det sydligste Italien på primotivo druen. Modne sorte kirsebær, blåbær, lakrids, mørk chokolade og bagte krydderier i smagen. Saftig og fyldig uden at være sødlig, som vinene herfra ofte kan være. Fire flotte stjerner og vin velegnet til grillmad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos wine.dk til 894 kr. for seks styk 

 

 

Robert Cantin Pinot Noir Les Grezes 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Pinot fra Thauvenay i Sancerre. Lys vin med intens duft af jordbær. Meget let i stilen, nærmest som saftevand. Saftig med bløde tanniner og i smagen røde kirsebær, citrus og våde sten. Fire flotte stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 480 kr. for seks styk 

 

 

Borgo Dei Vassalli Refosco 2014, Italien. 4 stjerner.

Vin fra Friuli på refrosco druen, som benyttes her i det nordøstlige Italien. En meget ung og frugtig vin i stilen, nærmest som en Beaujolais. Kirsebær, blåbær, jordbær og timian i smagen. Spændende og anderledes vin som ikke bør serveres til for kraftig mad.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Skjold Burne til 480 kr. for seks styk 

 

 

Raisin de Loup 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Vin på grenache, cabernet sauvignon, syrah, carignan og cinsault. fra Rhone dalen. En ung meget ligefrem og saftig vin. Velegnet til terrassen en varm sommeraften. Røde kirsebær, tobak og blåbær i smagen. Bløde tanniner og mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 69 kr.

 

 

Rocca delle Macíe Chianti Classico 2013, Italien. 4 stjerner.

Sangiovese og merlot. Mørke toner med hint af skovbund i duften. Sorte kirsebær, lakrids, tobak og vanilje i smagen. Den typiske tørre afslutning som man ofte finder i sangiovese vinene. Stadig noget bidende tanniner. 2013 var en svær årgang men Zingarelli familien som står bag vinen har formået at lave en ganske god chianti med rimeligt potentiale.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 100 kr.

 

 

Sovrano Chianti Riserva 2011, Italien. 4 stjerner.

Ikke voldsom meget i duften men kommer bedre efter det i smagen. Modne svampede toner, kirsebær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Tør mellemlang afslutning. Fungerer ganske pænt til prisen, men ikke en vin der skal gemmes længe.

Alkoholprocent: 13

Set hos Irma på tilbud til 85 kr. for to styk

 

 

3 de Valandraud 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Valandraud er en af de bedste slotte i St. Emilion og har Grand Cru status. Der er dog stor forskel på første vinen og så denne. Dertil når denne ikke storesøsteren specielt i koncentration og kompleksitet. Det sagt er denne en ganske flot vin med en mellem krop, solbær, brombær og meget saftig i stilen. Jeg er ikke så sikker på udviklingspotentialet men den fungerer nu også flot nu. Bløde tanniner og en lang eftersmag.  Den er dyr og det trækker den ned på fire stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos jyskvin.dk til 2268 kr. for tolv styk

 

 

Bomba Quady North 2013, USA. 4 stjerner.

Noget så sjældent som en grenache fra Oregon i det nordvestlige USA. Parfumeret i duften og i smagen en intens krydret smag af brombær, sød lakrids, lavendel og vanilje. Fadet er dominerende og nok anelse en kende for meget. Lang krydret varm afslutning. Men en spændende vin bestemt viser at det ikke er for køligt til grenache i Oregon.

Alkoholprocent: 14,1

Set hos thewinecompany.dk til 125 kr.

 

 

Las Moradas Libro Ocho 2008, Spanien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

100% garnacha fra Madrid med alder. Mørke intens i duften og en yderst fyldig og kraftig vin med sort peber, brombær, sorte kirsebær, lakrids og vanilje i smagen. Velbalanceret og stadig med masser af lagringspotentiale. Saftig lang afslutning med en let tørhed. Mulighed mange der vil rynke på næsen over en grenache fra Madrid men de vil givet blive overraskede.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos d-wine.dk til 1350 kr. for seks styk

 

 

Louis M. Martini Cabenet Sauvignon 2010, Californien. 5 stjerner.

Fra Sonoma County og et familiehus der gennem 75 år har lavet vin nu med tredje generation ved roret. En af de køligste årgange nogensinde. Næsten sort vin. En solbær bombe især i duften. Solbær, brombær, lakrids, peber og krydderier. Bløde tanniner og man fornemmer ikke fadet. Ganske flot og fyldig cabernet som man forventer dem fra Californien.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Salling til 190 kr.

 

 

Von Buhl Riesling Brut 2013, Tyskland. 5 stjerner.

Knastør mousserende riesling fra Pfalz. Meget aromatisk med grønne æbler. I smagen fersken, æbler og en udbredt mineralitet. Flot mousse og meget frugtig i stilen. Flot lang eftersmag.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 170 kr.

 

 

Di Majo Norante Falanghina del Molise 2014, Italien. 4 stjerner.

Økologisk vin fra område tæt på Rom i det centrale Italien. Parfumeret i duften med en smag af mandler, melon, abrikos og krydderier. En mad vin der kan stå til rimelig krydrede retter. Lidt kort i eftersmagen.

Alkoholprocent: 13

Set hos MENY til 80 kr.

 

 

Lapeyre Vitatge Vielh Jurancon Sec 2011, Frankrig. 4 stjerner.

Fra Jurancon på gros manseng, petit manseng og courbu. Ikke en vin man ofte støder på. Meget mørk i farven men knastør med let oxiderede toner, nødder, modne ferskner, melon og citrus i smagen. En ubetinget madvin som også kan klare en del krydret mad. Koncentreret med en lang eftersmag. Men vil givet dele folk.

Alkoholprocent: 13

Set hos compagniet.dk til 145 kr.

 

 

Dios Baco Manzanilla Riá Pitá 2008, Spanien. 4 stjerner.

Knastør Manzanilla i den lyse finostil med mandler, æbler, saltvand og citrusnoter. Ikke så koncentreret men en flot vin til tapas eller aperitif.

Alkoholprocent: 15

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 70 kr. ½ fl.

 

 

Spier Title Deed 2013, Sydafrika. 3 stjerner.

Bordeaux-blend med især merlot og cabernet sauvignon som bærende druer. Noget urtet og grønt udtryk både i duft og smag. Ofte et problem i de varmere lande hvor druerne modner hurtigere end at smagsnuancerne kan følge med. I smagen solbær, brombær, grøn peber og strejf vanilje. Pæn syre og stadig en del tannin. Ikke så koncentreret.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 325 kr. for seks styk

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

3 kommentarer
Vis kommentarer