Annonce:
Annonce:

Weekendens bedste vinkøb

Lige ved og næsten. Vi har i denne uge testet 27 vine

Annonce:
Følg Vin

Stjernerne stod ikke i kø i ugens vintest og kun ganske få vine kunne opnå fem stjerner. En vin med et kraftigt dansk fingeraftryk blev ugens bedste vin. Normalt har jeg haft det svært med malbec vinene fra Chile som jeg ikke synes når der argentinske brødre til sokkeholderne. Men Steffan Jørgensen har formået at rokke ved den opfattelse. Bedste køb er en sancerre som er flot balanceret og har dem sprødhed og strenghed som netop sauvignon blanc vinene herfra besidder.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

 

 

Tabali Talinay Chardonnay 2014, Chile. 5 stjerner.

Fra Limari Valley. Intense smøragtig i duften. I smagen fersken, abrikos, melon, citrus, mineralitet og strejf vanilje. Yderst flot vin med en høj syre, stram struktur og en lang vedvarende eftersmag. Den er ikke billig men værd en krone værd.

Alkoholprocent: 14

Annonce:

Set hos wine.dk til 149 kr.

 

 

Wakefield Riesling 2014, Australien. 4 stjerner.

En let riesling fra Clare Valley i det sydlige Australien. Let melon i duften. I smagen mineralitet, grønne æbler, citrus og diskrete blomstertoner. Høj syre. Lang syrlig afslutning. Savner en anelse i koncentrationen.

Alkoholprocent: 13

Set hos vinogvin.dk til 89 kr.

 

 

Buti Nages 2013, Frankrig. 3 stjerner.

Sødlige røde bær i duften. Varm og krydret i stilen med let sødlig smag og brombær, tobak og vanilje i smagen. Ikke specielt fyldig og med en mellemlang lidt tør afslutning. Lidt en-strenget og alkoholen brænder lidt.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinoble på tilbud til 99 kr.

 

 

Castello di Montespertoli Riserva 2011, Italien. 4 stjerner.

Annonce:

En chianti fra Montespertoli.  Mørke diskrete bær i duften. En tør frugtig vin med sorte kirsebær, lakrids, violer og strejf vanilje i smagen. Saftig men ikke specielt fyldig. Krydret mellemlang lidt bitter eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinmonopolet.dk til 900 kr. for seks styk

 

 

Ettore Germani Balau Merlot 2011, Italien. 3 stjerner.

Noget så sjældent som en 100% merlot fra Langhe i det nordlige Italien. Intense mørke bær i duften. En kraftig og koncentreret vin med kirsebær, brombær, kaffe, lakrids, tobak og vanilje. Noget brændende alkohol, pæn syre men lidt for svulstig og derfor ikke specielt elegant. Tør afslutning.

Alkoholprocent: 15

Set hos Viniropa.dk på tilbud til 139 kr.

 

 

La Caudrina Moscato d'Asti, Italien. 4 stjerner.

Søde sommerjordbær i duften. En livlig og sødlig vin med melon, abrikos, akaciehonning og blomster i smagen. Flot balanceret, ikke for sød og boblerne ikke for aggressive. En pæn aperitif vin.

Alkoholprocent: 5

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 75 kr.

 

 

Fairhills SHiraz Cabernet 2014, Sydafrika. 3 stjerner.

Annonce:

Faitrade vin fra område godt 150 km nordvest for Cape Town. Jeg har stor sympati for fairtrade projekter og især dette som jeg har besøgt. Men kvaliteten af vinen er dog ikke overbevisende. Brændt tone i duften. Spinkel i frugten med antydning af brombær, kirsebær, krydderier og vanilje. Meget simpel, let bitter vin i afslutningen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Fakta på tilbud til 35 kr.

 

 

Periquita Reserva 2012, Portugal. 4 stjerner.

Fra område lige syd for Lissabon nær Setubal på en række lokale druer. Røde kirsebær i duften og en saftig vin med kirsebær, violer, lette krydderier og vaniljetoner i smagen. Let sødlig mellemlang eftersmag. Pæn ligefrem krydret vin.

Alkoholprocent: 13

Set hos Føtex til 99 kr. for to styk

 

 

Zumaya 2013, Spanien. 4 stjerner.

Tempranillo fra Ribera del Duero, her i en joven udgave. Intens i duften af moden brombær. En fyldig vin med solbær, brombær, peber, krydderier og vanilje i smagen. Tørre tanniner men pæn koncentration. Knastør afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos gallovini.dk til 354 kr. for seks styk

 

 

Villa des Gres Cotes du Rhone 2013, Italien. 4 stjerner.

Annonce:

Grenache og carignan fra et sydligste i Cotes du Rhone. Røde bær i duften. Krydret i smagen med brombær, kærnemælk, peber, sød lakrids og vanilje. Saftig og ligefrem i stilen. Pænt balanceret og den høje alkohol vel integreret. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos jyskvin.dk til 390 kr. for seks styk

 

 

Colle Cristi Amarone della Valpolicella 2011, Italien. 3 stjerner.

Sorte lidt kogte bær i duften. En fyldig vin med en hel del alkohol som dominerer. Blommer, svesker, lakrids, peber og vanilje. Pæn syre og lang tør eftersmag. Ikke helt balanceret, dertil stikker alkoholen for meget af.

Alkoholprocent: 15,5

Set hos MENY på tilbud til 170 kr.

 

 

Refosco Dal Peduncolo Rosso 2013, Italien. 3 stjerner.

Rødvin fra Friuli. Meget diskret i næsen. En syrlig spinkel vin  med noget udpint frugt. Kirsebær, blåbær, lette krydderier og violer i smagen. Kort noget tør afslutning. Savner den saftighed jeg trods alt finder i gode Friuli rødvine.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 110 kr.

 

 

Elqui Wines Malbec 2013, Chile. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Annonce:

En fyldig krydret malbec fra danske Steffan Jørgensens hånd i Chile og det har han gjort ganske flot. Kompleks i stilen med modne kirsebær, peber, tobak, chokolade og vanilje. Alkoholen er høj og lige på grænsen, men serverer man den på 16-17 grader er det en flot balanceret vin.  Pæn lang frugtig afslutning.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Theis-vine.dk på tilbud til 140 kr.

 

 

Senorio de Nevada Syrah 2010, Spanien. 2 stjerner.

Syrah fra det sydlige Spanien på marker op af Sierra Nevada. Kogte bær i duften. Oxideret i smagen med marmeladetoner, kogt frugt, lakrids og vanilje. Al elegance er forsvundet og vinen fremstår tung og ganske uinspirerende. En vin der definitivt er på vej over toppen og måske er det for varmt alligevel for syrah hernede.

Alkoholprocent: 15

Set hos d-wine.dk til 594 kr.  for seks styk

 

 

Maycas Syrah 2012, Chile. 4 stjerner.

Intense røde bær i duften. En koncentreret meget frugtig vin i stilen med brombær, ribena, mørk chokolade, tobak og vanilje. Pæn syre og balanceret. Ganske behagelig og ligefrem. Savner dog lidt mere struktur især i forhold til prisen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos coop.dk/vin til 799 kr.  for seks styk

 

Annonce:

Montemajor Mammasantissima Primitivo Riserva 2012, Italien. 3 stjerner.

En fyldig koncentreret saftevandsvin fra det sydligste Italien. Modne blommer, sød lakrids, peber og vanilje i smagen. Typisk for vinene herfra. Lidt lav i syren og bliver hurtigt meget tung i stilen.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 954 kr.  for seks styk

 

 

Chateau de Saint-Martin Cru Classe Rosé 2014, Frankrig. 4 stjerner.

En flot rosé fra Provence. Blomster i duften med jordbær, kirsebær, lette krydderier og blomster i duften. Pæn balanceret og syre. Mellemlang lidt tør afslutning.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Irma til 89 kr. 

 

 

Lunardi Pinot Grigio 2014, Italien. 3 stjerner.

Der sprøjtes pinot grigio ud fra Italien og især fra Venedig området hvor denne også kommer. Det er dog langt fra alt som er lige interessant og denne falder i kategorien. Lidt sur i duften med en kort frugt, melon, æbler, blomster i smagen. Spinkel og simpel med en kort eftersmag.

Alkoholprocent: 12

Annonce:

Set hos SPAR på tilbud til 45 kr. 

 

 

La Chateau Sancerre 2013, Frankrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

En sprød og ganske flot sauvignon blanc fra Loiredalen. Stikkelsbær, blomster, melon og citrus i smagen. Pænt balanceret med en pæn dybde. En elegant vin, måske ikke som fremfusende men som fungerer flot.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Kvickly på tilbud til 89 kr. 

 

 

Dr. von Bassermann Riesling 2013, Tyskland. 5 stjerner.

En knastør riesling fra Pfalz. Let melon i duften og i smagen grønne æbler, limefrugt, melon og let blomstret udtryk. Flot balanceret med en pæn dybde og ganske lang syrlig eftersmag. Lad den ligge nogle år og er sikker på den er ganske flot.

Alkoholprocent: 12

Set hos Vinspecialisten til 140 kr. 

 

 

Morgan Bay Cellars Chardonnay 2014, Californien. 4 stjerner.

Annonce:

Fadpræget chardonnay. Vaniljetoner toner i duften som fortsætter i smagen med abrikos, fersken, citrus. Ikke specielt koncentreret men en enkelt pæn chardonnay. Lang krydret eftersmag og pakket ind i en flot syre. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos laudrup.dk til 1164 kr.  for tolv styk

 

 

Royal Oporto Extra Dry White, Portugal. 2 stjerner.

En tør hvid portvin og må indrømme det fungerer ikke helt. Nedfaldsfrugt i duften. Oxiderede let bitre toner af licchi, melon, citrus og bitterstof i smagen. Den høje alkohol dominerer og forstyrrer. Mellemlang tør bitter eftersmag.

Alkoholprocent: 19

Set hos Holte vinlager til 99 kr. 

 

 

Matulán Crianza 2012, Spanien. 4 stjerner.

En moderne Rioja på udelukkende tempranillo. Røde bær i duften og intens frugtig i smagen med kirsebær, jordbær, peber, tobak og blomster. En let og ligefrem vin, velbalanceret til at nyde nu. Pæn frugtig afslutning.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Eriksorensenvin.dk til 480 kr.  for seks styk

 

 

Vizcarra Senda del oro 2012, Spanien. 3 stjerner.

Annonce:

En ung Ribera del Duero med kun kort fadlagring. En frugtig ligefrem vin med brombær, røde kirsebær, tobak og krydderier i smagen. Lidt kølig og lukket i stilen. Ikke specielt koncentreret og en vin der er lavet til at nyde nu og vil givet ikke blive meget bedre med tiden.

Alkoholprocent: 14

Set hos thewinecompany.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Mora & Memo Cannonau di Sardegna 2013, Italien. 4 stjerner.

Cannonau er det lokale navn for grenache på Sardinien. En let brændt bærduft og i smagen brombær, tobak, masser af krydderier og let sødlig strejf af vanilje. Pænt balanceret, saftig i udtrykket med en lang krydret afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos thewinecompany.dk til 534 kr. for seks styk

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: