Weekendens bedste vinkøb

Bordeaux på toppen. Vi har i denne uge testet 24 vine

Når vinene fra Bordeaux rammes for det rette klima, er der ikke mange vine der kan slå dem. Og selv de mindre kvaliteter fra Bordeaux kan i gode år vise sig at være ganske flotte vine.  Netop ugens bedste vin er et godt eksempel, hvor man til 80 kr. får en balanceret vin med en flot tyngde. Bedste køb er lidt fra samme skuffe, nemlig en cabernet drevet vin, men fra det varmere Californien. Her har de fordelen af et noget mere stabilt klima og derfor er årgangene generelt af mindre betydning her.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

 

 

Domaine Chauveau Pouilly Fumé 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Sauvignon blanc fra det berømte område i Loiredalen. Stikkelsbær i duften som fortsætter i smagen med citrus, græs og mineralitet. Velbalanceret flot vin med en lang eftersmag. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 120 kr. 

 

 

Tenuta Grepone Mazzi Brunello di Montalcino 2008, Italien. 5 stjerner.

Intense bærnoter i duften. En let og elegant brunello med røde kirsebær, lakrids, ingefær, tobak, blomster og vanilje i smagen. Bløde tanniner. Ganske klar nu og har ikke så lang levetid som brunello ellers har. Men forrygende dejlig lige nu.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Salling på tilbud til 399 kr. 

 

 

Cesari Ripasso 2011, Italien. 5 stjerner.

En fyldig og krydret Ripasso som i dette tilfælde klarer sig bedre end mange amarone vine. Modne kirsebær i duften som fortsætter i smagen med lakrids, tobak, let tørrede frugter og vanilje. Flot koncentration pakket ind af en pæn syre. Lang krydret afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos Salling.dk på tilbud til 140 kr.

 

 

Carelli Medero Mendoza 2014 B-I-B, Argentina. 4 stjerner.

En rustik vin med røde bær, krydderier og strejf vanilje. Rimelig koncentration, let bitre tanniner og en mellemlang eftersmag. Pæn vin uden at være prangende og til under 30 kr. flasken bestemt i orden.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos MENY på tilbud til 110 kr. 3 l

 

 

Castaño Ecologico Monastrell 2013, Spanien. 3 stjerner.

Økologisk vin fra Yecla på monastrell druen. Blomster og krydderier i duften. Lover mere end den holder i smagen, som er noget spinkel med røde bær, lette krydderier og en udtalt bitterhed. Vandig og kort eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Føtex på tilbud til 90 kr.  for to styk

 

 

Zin Zinfandel 2014, Italien. 5 stjerner. GODT KØB

Zinfandel fra Puglien i det sydligste Italien hvor druen er i tæt familie med Primitivo. Tæt mørk duft. En let sødlig smag med bitre kirsebær, tørrede frugter, tobak, krydderier og vanilje. Fyldig vin med krydret lang eftersmag. Til prisen en ganske flot vin.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY på tilbud til 60 kr.

 

 

Camel Joseph Cotes du Roussillon 2013, Frankrig. 3 stjerner.

Vin på syrah og grenache fra Roussillon i det sydligste Frankrig. Mørke lidt bagte bær i duften. Noget vandig i smagen med brombær, lakrids, tobak, krydderier og vanilje. Pæn syre, mellemlang let krydret afslutning. Jeg savner mere pondus til prisen.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 474 kr.  for seks styk

 

 

Domaine Vincent Paris Saint-Joseph 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Syrah fra det køligere nordlige Rhone. Intense røde bær i duften. En let ikke specielt koncentreret vin i smagen med brombær, kirsebær, lette krydderier og violer. Mellemlang med en let bitter eftersmagen. Stadig tanninbid.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 129 kr.

 

 

Pinzale Brunello di Montalcino 2010, Italien. 3 stjerner.

Meget neutral i duften. Modne jordbær, kirsebær, tobak, peber og blomster i smagen. Ikke specielt koncentreret med en høj alkohol. Tørre tanniner. Noget lukket med en kort tør afslutning. Denne havde jeg forventet mig meget mere af og synes ikke den holder, især til prisen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Vinmonopolet til 1500 kr.  for seks styk

 

 

Prunotto Mompertone 2012, Italien. 5 stjerner.

Vin på barbera og syrah fra Piemonte. Sorte kirsebær i duften. En bitter lidt hård smag med brombær, lakrids, peber, lakrids og violer. Bitre og tørre tanniner. Mellemlang i eftersmagen. En vin for dem som går efter noget anderledes.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk på tilbud til 139 kr.

 

 

Domaine André Brunel Grenache 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Fra det sydlige Rhone. Let sødlige bagte bær i duften.  I smagen kærnemælk, brombær, kaffe, tobak og vanilje. Fyldig vin med en pæn syre. Mellemlang i afslutningen. En saftig ganske ligetil grenache der fungerer pænt.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble på tilbud til 69 kr.

 

 

Grand Listrac 2010, Frankrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Fra Listrac-Medoc i Bordeaux. Primært merlot drevet (60%). Mørke intense bær i duften. Fyldig og saftig bordeaux med solbær, krydderier, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med let tørre tanniner. Pæn lang afslutning. Ganske pæn bordeaux fra et godt år.

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.com til 960 kr.  for tolv styk

 

 

D'Arie Syrah 2012, Californien. 4 stjerner.

Syrah fra Sierra Foothills. Noget neutral i duften. Saftig intens i smagen med brombær, sorte kirsebær, krydderier, tobak og vanilje. Bløde tanniner. Let brændende alkohol. Pæn syre og en let sødmefuld afslutning.

Alkoholprocent: 14,6

Set hos eriksorensenvin.dk på tilbud til 780 kr.  for seks styk

 

 

Les Jamelles Pinot Noir 2013, Frankrig. 3 stjerner.

Fra det sydlige Frankrig. Modne jordbær i duften. Fortsætter i smagen med hindbær, kirsebær, blomster og kandiserede frugter. Savner mere en syren og vinen fremstår derfor lidt flad. Tørre tanniner og en kort afslutning. Måske for varmt til druen helt hernede?

Alkoholprocent: 14

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 80 kr.

 

 

Calandray Reserve 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Fra Roussillon på grenache og syrah. Mørke intense bær i duften. En klassisk sydfransk vin med brombær, varme krydderier og vanilje. Noget høj i alkoholen, som stikker lidt af. Pæn syre og en lang krydret eftersmag. Ikke specielt kompleks, men fungerer pænt.

Alkoholprocent: 15,5

Set hos jyskvin.dk på tilbud til 420 kr. for seks styk

 

 

Abrazo Reserva 2010, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

Vin på garnacha og tempranillo fra Carinena i Aragon provinsen. Mørke svampede toner i duften. En tæt og koncentreret vin med animalske toner i smagen, blåbær, peber, lakrids og vanilje. Tørre hårde tanniner. Pæn koncentration. Imponerende koncentration til prisen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Gallovini.dk til 354 kr. for seks styk

 

 

Nicodemi Montepulciano D'Abruzzo Terrana Rosso 2013, Italien.  3 stjerner.

Lav intensitet i duften. Spinkel i smagen med udpint frugt, antydning af kirsebær, lette krydderier og violer i smagen. Hårde tørre tanniner. Kort i eftersmagen. Fungerer ikke i min optik. Tre små stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos Vinspecialisten til 80 kr.

 

 

Carnivor Cabernet Sauvignon 2013, Californien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Helt sort vin. Intense bær i duften. Meget frugtig med brombær, sorte kirsebær, modne blommer, lakrids, kaffe, peber og vanilje. Så utrolig tæt men med en flot syre, bløde tanniner. Lang vedvarende eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY på tilbud til 70 kr.

 

 

Raccolto Nero d'Avola 2013, Italien. 4 stjerner.

Økologisk vin fra Sicilien. Lav intensitet i duften. Sødlige røde bær i smagen med varme krydderier og vanilje. Fyldig med en pæn syre. Let bitter tør eftersmag. Pæn vin uden at være prangende.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Irma til 89 kr. for to styk

 

 

Plaisir de Merle 20th Aniversary Blend 2013, Sydafrika. 4 stjerner.

Klassisk hus fra Sydafrika som gennem årtier har været i Danmark. Dette jubilæums blend har en flot elegance, solbær, eukalyptus, peber, tobak, krydderier og vanilje. Let tørre tanniner og en urtet lang eftersmag. Flot syre bære vinen op. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos SPAR, MENY til 120 kr.

 

 

Martini Palladium Coldirus Rosso 2013, Italien. 4 stjerner.

Fra det sydlige Tyrol på den lokale lagrein, cabernet og merlot. Nærmest et tyroler blend! En koncentreret vin med smag af blåbær, solbær, violer, tobak og lakrids. Hårde tanniner og en udfordrende men også spændende vin. Høj syre og en krydret lang afslutning. Kan med fordel dekanteres.

Alkoholprocent: 14

Set hos vinogvin.dk til 145 kr.

 

 

Morgan Bay Cellars Chardonnay 2013, Californien. 5 stjerner.

En fyldig fadlagret chardonnay fra Rutherford. Fersken i duften med abrikos, melon, smør, blomster og vanilje i smagen. Pæn syre og rimelig koncentration. Flot lang afslutning. Er man til en fadlagret vin er dette et godt bud.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos laudrup.dk til 1164 kr. for tolv styk

 

 

Domaine de Regusse Chardonnay 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Fra marker lidt oppe i højden i det sydlige Frankrig. En fyldig chardonnay med let fadpræg. I duften fersken og smørpræg. Abrikos, melon, røde æbler og vanilje i smagen. Pænt balanceret men lidt kort i afslutningen. Husker den bedre i tidligere årgange.

Alkoholprocent: 13

Set hos Holte vinlager til 480 kr. for seks styk

 

 

Liberalia tres 2013, Spanien. 4 stjerner.

Mørke bær i duften. Brombær, kaffe, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Lidt vandig og frugten en anelse udpint. Mellemlang i eftersmagen. Fire små stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos d-wine.dk til 450 kr. for seks styk

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

17 kommentarer
Vis kommentarer