Annonce:
Annonce:

Weekendens bedste vinkøb

Garnacha fra Madrid. Vi har teste 27 vine i denne uge

Annonce:
Følg Vin

Det er nok de færreste som forbinder garnacha druen med vine fra Madrid. Men her har man dyrket druen gennem adskillige årtier uden dog at gøre meget væsen af sig. Men det er der ved at blive lavet om på og flere producenter er begyndt at præsenterer deres vine også uden for Spaniens grænser med succes. Og vinderen i ugens vintest er netop et godt eksempel. Bedste køb er en ganske flot ripasso, som viser at man ofte får meget for pengene ved at vælge denne vintype. Og så havde testen i øvrigt besøg af en af verdens fineste vine Chateau d'Yquem!

 

 

Arlaud Bourgogne Oka 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Unge røde kirsebær i duften. En tør lidt bitter bærsmag af jordbær, blomster og krydderier. Pænt balanceret men lidt kort i afslutningen.

Alkoholprocent: 12

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 129 kr.

 

Annonce:

Torbreck Cuvee Juveniles 2012, Australien. 4 stjerner.

Blend af grenache, syrah og mataro (monastrell). En rigtig krydret duft som forsætter i smagen med brombær, kirsebær, lakrids, bagte krydderier og vanilje. Alkoholen noget dominerende. Lidt spinkel i frugten og ikke det men vellykkede årgang fra tophuset Torbreck.

Alkoholprocent: 15

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 260 kr. for to styk

 

 

Talosa Vino Nobile di Montalcino 2012, Italien. 3 stjerner.

Meget diskret i duften. Let, spinkel i frugten med tørre tanniner og bitre bær i smagen. Pæne krydrede toner i smagen men har ikke det niveau jeg normalt forbinder med Vino Nobile vinene. Ganske givet årgangen der gør forskellen.

Alkoholprocent: 14

Set hos viniropa.dk til 100 kr.

 

 

Terrassus 2010, Portugal. 5 stjerner. GODT KØB

Annonce:

Fra Dourodalen på touriga national, tourigal franca og tinta roriz. Intense krydrede toner i duften. Pæn fylde og en krydret kraftig vin med masser af bærsmag, krydderier, tobak og vanilje. Bløde tanniner og man fornemmer den har lidt år på bagen. Saftig lang afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos nordentoftwine.dk på tilbud til 594 kr. for seks styk

 

 

Comando La Bruja de Rozas 2014, Spanien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Omkring 100 km udenfor Madrid finder man en række spændende producenter som laver kølig garnacha (grenache) vine på marker i 800-1000 m. Comando er en af dem. Blomster og parfumeret i duften. Intens i smagen med lakrids, peber, sorte kirsebær og vanilje. Yderst velbalanceret med mange lag og en stor kompleksitet. Lang afslutning med let tørt tanninbid. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos laudrup.dk på tilbud til 2148 kr. for tolv styk

 

 

Sartirano Piemonte Barbera 2013, Italien. 2 stjerner.

Meget diskret i næsen. Spinkel meget bitter og udpint frugt. Høj syre men står ikke mål med frugten og vinen hænger ikke sammen. Tørre bitre tanniner i afslutningen.

Alkoholprocent: 13

Set hos SPAR til 40 kr.

 

 

Annonce:

Chateau Maurine 2013, Frankrig. 3 stjerner.

Let urtet i duften. Noget spinkel med solbær, lette krydderier og strejf vanilje. Urtet med grønne tanniner og en mellemlang afslutning. Desværre et udtryk for megen af den Bordeaux der er kommet ud fra 2013.

Alkoholprocent: 12

Set hos MENY til 80 kr.

 

 

Heavyweight Old Vine Zinfandel 2013, Californien. 3 stjerner.

Varm sødlig krydret duft. Kogte bær, bagte krydderier og en sødlig bærsmag. Noget overstyret og sødmen klæder ikke vinen. Tørre tanniner og en bitter sød eftertone.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos skovgaardvine.dk på tilbud til 900 kr. for tolv styk

 

 

Fuerza 2011, Spanien. 3 stjerner.

Monastrell og cabernet sauvignon fra Jumilla i det østlige Spanien. En fyldig vin med struktur, i smagen solbær, kirsebær, chokolade, rødt kød og vanilje. Ender kort og lidt bittert med tørre tanniner. Starter klart bedre end den ender.

Alkoholprocent: 14,5

Annonce:

Set hos coop.dk/vin på tilbud til 390 kr. for seks styk

 

 

Domaine La Colliere Cotes du Rhone 2014, Frankrig. 3 stjerner.

Varm krydret tone i duften. Spinkel i frugten med en høj syre og alkohol. Hænger ikke i min optik helt sammen. Bitter tanniner og en mellemlang afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos jyskvin.dk til 112 kr.

 

 

Bersano Nebbiolo d'Alba 2013, Italien. 3 stjerner.

Meget diskret i duften. En lys og tanninrig vin med bitre kirsebær, kamfer, lakrids og vanilje i smagen. Noget en-strenget og jeg savner mere dybde. Brat tør afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Føtex til 89 kr.

 

 

Falasco Ripasso 2013, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Lette røde kirsebær i duften. I smagen mere intens med kirsebærsten, røde bær, tobak , krydderier og vanilje. Velbalanceret. Lang frugtig afslutning. Til prisen får man ganske meget vin her.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Irma på tilbud til 329 kr. for seks styk

 

 

Annonce:

Miros de Ribera Crianza 2011, Spanien. 4 stjerner.

Brombær i duften som fortsætter i smangen med tobak, mørk chokolade, krydderier og toast. Pæn og velbalanceret vin fra Ribera del Duero på tempranillo. Lang frugtig afslutning og fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk på tilbud til 109 kr.

 

 

Urbion Crianza 2010, Spanien. 4 stjerner.

En moderne Rioja i stilen drevet mere af frugt end fad. Kirsebær, jordbær, timian og vanilje i smagen. Ikke specielt koncentreret men saftig og ganske ligetil. En vin de fleste vil synes om. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos d-wine.dk til 474 kr. for seks styk

 

 

Domaine Mur Mur Ium 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Grenache fra det sydlige Frankrig. Ganske fyldig i stilen med brombær, kirsebær, lakrids, peber og provence krydderier i smagen. Lidt stikkende alkohol men en krydderbombe der fungerer ganske flot. Server den lidt køligt til en gryderet.

Alkoholprocent: 15

Annonce:

Set hos Holte vinlager til 540 kr. for seks styk

 

 

Chateau La Bastide "Exuberance" 2013, Frankrig. 5 stjerner. GODT KØB

Fra det sydlige Frankrig på grenache og mouvedre. Mørke bær i duften og i smagen sorte kirsebær, brombær, lakrids, peber, timian og vanilje. Velintegrerede tanniner og en let parfumeret antydning i afslutningen. Flot vin og fem fortjente stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos eriksorensenvin.dk til 600 kr. for seks styk

 

 

Fuentespina Seleccion Old Vines 2011, Spanien. 4 stjerner.

Mørke toner i duften.  En tæt og meget tannisk vin, noget lukket nu. Brombær, mocca, tobak og vanilje. Kan med fordel dekanteres. Lang tæt afslutning. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 12

Set hos Kvickly til 599 kr. for seks styk

 

 

Bellingham Old Vine Chenin Blanc 2014, Sydafrika. 4 stjerner.

Annonce:

Intense modne pærer i duften. En fyldig vin med abrikos, pærer, fersken og blomster i smagen. Fed tekstur og tilpas syre. Flot balanceret med en mellemlang afslutning. Starter lidt bedre end den slutter men fire flotte stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne på tilbud til 130 kr.

 

 

José Pariente cuvee especial 2012, Spanien. 4 stjerner.

Fra Rueda på verdejo. I dette tilfælde fra to enkeltmarker med gamle stokke. En meget fyldig vin med fersken, melon, abrikos og smørblomster i smagen. Meget kompleks med en fed tekstur. Savner dog lidt i syren. Lang eftersmag. En vin der godt kan stå imod en rimelig kraftig ret.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 230 kr.

 

 

Terre del Barolo Barbaresco 2011, Italien. 5 stjerner. GODT KØB

2011 er et forrygende godt år i Barbaresco og det fornemmes i denne. Kirsebær i duften og en intens smag af krydderier, kamfer, lakrids, sorte bær og vanilje. Klar nu og kan gemmes 3-5 år. Har måske ikke dybden som de store vine fra området men til prisen præsterer den over evne.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos philipsonwine.com til 960 kr. for tolv styk

 

 

Annonce:

Alessandro Veglio Langhe Nebbiolo 2012, Italien. 5 stjerner.

Mørke bær i duften og en intens smag af kirsebær, lakrids, tobak og krydderier. Godt eksempel på en langhe nebbiolo som er bedre end mange barolo vine på markedet. Den har ikke dybden som en stor Barolo men fungerer ganske flot nu.

Alkoholprocent: 15

Set hos gallovini.dk til 774 kr. for seks styk

 

 

Claudio Alario Barbera d'Alba Valetta 2012, Italien. 4 stjerner.

En kraftig barbera med 18 mdr. på fad (½ delen nye fade). Mørk og intens i duft og smag. Kirsebær, varme krydderier, rødt kød og toastede toner. Flot rund finish og bløde tanniner. Fadet måske en kende for dominerende.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos compagniet.dk til 190 kr.

 

 

Vina Sastre 2013, Spanien. 4 stjerner.

Annonce:

2013 var et svært år i Ribera del Duero, måske det sværeste i de sidste 20 år, men alligevel er Sastre kommet hæderligt ud af det med denne joven vin med kort fadlagring og det typiske tempranillo præg med brombær, kaffe, rød kød og vanilje i smagen. Pæn syre men lidt spinkel. Pænt balanceret og til prisen en ganske ok vin.

Alkoholprocent: 14

Set hos d-wine.dk til 498 kr. for seks styk

 

 

Brioni Governo Toscana Rosso 2014, Italien. 4 stjerner.

De første vine fra 2014 årgangen begynder at dukke op og det virker lovende. En ganske saftig sangiovese vin med kirsebær, krydderier, oregano og vanilje i smagen. Let og ikke specielt koncentreret med en let sødlig eftertone. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos AndrupVin.dk til 414 kr. for seks styk

 

 

Chateau d'Armailhac 2011, Frankrig. 5 stjerner.

57% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot og resten Cabernet Franc samt Petit Verdot fra Pauillac. Mest kendt for sit ejerskab af Rothschild familen som har kastet mange investeringer i dette hus. 2011 er måske ikke det største år men en ganske pæn vin med pæn koncentration og i duften grønne solbær noter som fortsætter i smagen med tobak, violer, lakrids og vanilje. Pænt balanceret med en let urtet afslutning. 90

Annonce:

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Lidl til 349 kr.

 

 

Chateau Tronquoy-Lalande 2006, Frankrig. 4 stjerner.

Fra St.Estephe i Bordeaux.  59% Merlot, 29% Cabernet Sauvignon og resten Petit Verdot. Urter og krydderier i duften. I smagen solbær, lakrids, tørstof og vanilje. Ikke specielt koncentreret og tanninerne er meget tørre. Jeg tvivler på hvor meget denne vil udvikle sig mere. Klassisk let bordeaux med en mellemlang blomstret afslutning som man ofte finder i vinene fra St.Estephe. 88

Alkoholprocent: 13

Set hos Lidl til 200 kr.

 

 

Chateau d'Yquem 1998, Frankrig. 5 stjerner.

Hvem skulle have troet man skulle finde Chateau d'Yquem i Lidl? Intense orange toner i duften. Yderst koncentreret med modne abrikoser, fersken, honning melon, akaciehonning i smagen. Mange lag og en kompleks flot vin. Måske ikke det bedste år men stadig en forrygende god vin. 93

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Lidl til 888 kr. ½ flaske

 

Annonce:

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Annonce: