Weekendens bedste vinkøb

Masser af gode køb i årets første vintest. Vi har i denne uge testet 21 vine

Årets første vintest giver en række gode bud på særdeles gode køb. Og det er vel og mærke vine i mange stilarter og fra alle kanter af verdenen. Bedste vin blev en flot pinot noir fra Chile som vel er oversøisk i udtrykket men omvendt er utrolig imødekommende og saftig. Bedste køb blandt en hel række blev en vin fra det Rhone med en saftig og friskhed som bestemt klæder vinen.

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

 

 

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2015, Chile. 5 stjerner.

Masser af hyldeblomst i næsen. Stikkelsbær, citrus og blomster i smagen. Referencevin for netop sauvignon blanc vinene fra New Zealand og været det stort set de seneste 30 år. En vin der i den grad har været med til at få en region sat på vinlandkortet. Yderst velbanaceret med en skarp syre og lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set forskellige steder til omkring til 185 kr.

 

 

Frontera Merlot 2014, Chile. 4 stjerner. GODT KØB

Frugtige let grønne toner i duften. En meget let men ganske frugtig vin med brombær, kirsebær, lette krydderier i smagen. Meget ligefrem vin hvor man til 30 kr. bestemt får hvad man betaler for. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 12

Set hos fakta på tilbud til 30 kr.

 

 

Bouches du Rhone 2013, Frankrig. 2 stjerner

En meget let og spinkel rhone vin. Diskret i næsen og i smagen røde bær, lette krydderier, peber og strejf vanilje. Meget tyndbenet med en yderst kort tør eftersmag. Kan blive for skrabet så hellere undvære.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Kvickly på tilbud til 30 kr.

 

 

Vidal-Fleury Ventoux 2014, Frankrig. 5 stjerner UGENS BEDSTE KØB

Intense røde bær i duften. En krydderbamse med pæn fylde, røde kirsebær, peber og krydderier i smagen. En ung ligefrem vin saftig i stilen og vellavet. Ganske godt køb til en halvtredser og kvitterer med en ekstra stjerne for det.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos philipsonwine.com til 600 kr. for tolv styk

 

 

Barrels Monkeys Shiraz 2013, Australien. 5 stjerner GODT KØB

Sorte intense bær i duften. Og en meget intens vin også i smagen med peber, brombær, lakrids, varme krydderier og vanilje. Alkoholen er dominerende så kan med fordel serveres lidt køligt. Fadet velintegreret og en lang krydret afslutning.

Alkoholprocent: 15

Set hos skovgaardvine.dk til 1200 kr. for tolv styk

 

 

Sensi Chianti Dalcampo Riserva 2012, Italien. 4 stjerner

Diskret i duften. En let krydret tone i smagen med brombær, sorte kirsebær, krydderier og strejf vanilje. Lidt vandig i mellemsmagen. Ender pænt og krydret med en tør eftersmag. 2012 var et svært år i Toscana og det fornemmes her.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos MENU til 80 kr.

 

 

Backhouse Pinot Noir 2013, Californien. 3 stjerner

En meget let pinot med diskret duft og i smagen jordbær, kirsebær, lette krydderier og vanilje. Pæn struktur men savner mere af det hele. Noget kort i afslutningen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos laudrup.dk til 1080 kr. for tolv styk

 

 

Domaine Les Yeuses 2013, Frankrig. 4 stjerner

Merlot og syrah fra det sydfranske. Krydret udtryk i duften med brombær, lakrids, peber, varme krydderier og vanilje i smagen. Pæn syre og lang krydret eftersmag. Typisk sydfransk i stilen med masser af krydderier.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Holte vinlager til 450 kr. for seks styk

 

 

Chateau du Breuil 2011, Frankrig. 3 stjerner

Cru Bourgeois fra Haut Medoc. Meget urtet i duften. Knastør i smagen med solbær, grøn peber, lette krydderier og vanilje. Ikke specielt fyldig i stilen men pæn struktur. Mere spinkelt år i Bordeaux og det fornemmes tydeligt i vinen. Lidt kort i afslutningen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 720 kr. for seks styk

 

 

Athos Merlot 2013, Italien. 3 stjerner

Supertoscana vin på merlot. Meget faddomineret med masser af parfume i næsen. I smagen sorte kirsebær, peber, krydderier og vanilje. I min optik ikke helt integreret med fadet. Men pæn koncentration og lang eftersmag. En vin som har det meste men som bare ikke hænger helt sammen.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 894 kr. for seks styk

 

 

Olazabel Finest Reserve, Portugal. 4 stjerner

En intens og fyldig ruby portvin med blommer, varme krydderier, mørk chokolade og vanilje i smagen. Masser af koncentration men også en alkohol der stikker lidt. Lang lidt brændende afslutning.

Alkoholprocent:20

Set hos jyskvin.dk til 89 kr.

 

 

Sebastien Magnien Bourgogne 2012, Frankrig. 3 stjerner

Diskret i næsten og noget rå i filten. Et svært år og elegancen man normalt finder er svær at få øje på. Let frugtig i smagen men bitre tanniner og en kort lidt vandig afslutning sætter sit præg.

Alkoholprocent:12,5

Set hos domainebrandis.dk til 109 kr.

 

 

Chateau de Cayx 2011, Frankrig. 3 stjerner

Prins Henrik's tidligere vinslot som blev solgt tidligere på året. En intens tæt vin på malbec druen som benyttes i Cahors. Mørke brombær, lakrids, peber og krydderier i smagen. En smule vandig i afslutningen og man kan godt fornemme 2011 ikke var det bedste år. Krydret mellemlang eftersmag. Stadig en del tannin men velintegrerede.

Alkoholprocent:14

Set hos Vinspecialisten til 280 kr. for to styk

 

 

Rodney Strong Cabernet Sauvignon 2012, Californien. 4 stjerner

Fra Sonoma og i duften let krydret som fortsætter i smagen med solbær, krydderier, peber og vanilje. Ikke så fyldig som i tidligere år og mere elegant i stilen. Lidt kort i afslutningen dog.

Alkoholprocent:14

Set hos Skjold Burne på tilbud til 140 kr.

 

 

Pissarres 2012, Spanien. 4 stjerner

Fra Priorat på carignan og garnacha. Kølig i stilen og ikke voldsomt koncentreret som vinene ellers normalt er fra dette bjergrige område syd for Barcelona. Blåbær, sorte kirsebær, lakrids, peber og strejf vanilje. Tørre tanniner og ikke specielt lang i afslutningen. 88

Alkoholprocent:14,5

Set hos d-wine.dk til 750 kr. for seks styk

 

 

Villa Mt. Eden pinot Noir 2009, Californien. 4 stjerner

Fra Russian River Valley som er et forholdsvist køligt område. Varm krydret i duften. Jordbær, kirsebær, bagte krydderier og vanilje i smagen. Alkoholen er noget høj og stikker en del, så kan med fordel serveres lidt køligt. Bløde velintegrerede tanniner og en pæn lang eftersmag.

Alkoholprocent:15

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 170 kr.

 

 

Les Eminades Sortilége 2012, Frankrig. 4 stjerner

Grenache og syrah fra Saint-Chinian i det sydlige Frankrig. En tæt og fyldig vin med brombær, solbær, varme krydderier og vanilje i smagen. Pæn syre og en lang eftersmag. Savner nok mere dybde og flere lag i vinen prisen taget i betragtning.

Alkoholprocent: 14

Set hos compagniet.dk til 175 kr.

 

 

Cesari Corvina 2010, Italien. 5 stjerner

En tæt og fyldig vin på corvina fra Veneto. Intens i smagen af brombær, sorte kirsebær, varme krydderier, lakrids, peber og vanilje. Pæn syre til at holde den kraftige frugt oppe. Mange lag og flot kompleksitet. Minder meget om en ripasso i stilen. Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Salling på tilbud til 150 kr.

 

 

Cone Sur 20 Barrels Pinot Noir 2013, Chile. 5 stjerner UGENS BEDSTE VIN

En af topvinene fra Cone Sur i Chile og bestemt en flot vin. I modsætning til Bourgogne meget tilgængelig allerede nu med jordbær, kirsebær, lette krydderier og vanilje. Man fornemmer klart den er oversøisk men det fungerer især fordi frugten og syren står så skarpt. Lang frugtig eftersmag og der kvitteres med fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY til 250 kr. for to styk

 

 

Cruz Condi Pedro Ximenez Solera Fundaction 1902, Spanien. 4 stjerner

Nærmest som sirup i glasset, tyktflydende med et ekstremt højt sukkerindhold som netop PX sherry typen er kendt for. Karamel og svesker i duften som fortsætter i smagen med julekrydderier, tobak, læder og vanilje. Pæn syre og en yderst flot PX, men prisen er til den høje side sammenlignet med vine af tilsvarende kvalitet. Server den til en tung kage.

Alkoholprocent: 16

Set hos Aldi til 279 kr.

 

 

Villachica Crianza 2011, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

Fra Toro på tempranillo. Intense røde bær i duften. En tæt og rustik vin med brombær, kaffe, peber, lakrids og vanilje i smagen. En rigtig krydderbamse med en lang krydret afslutning. Server den til kraftig krydret mad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos cultwine.dk på tilbud til 89 kr.

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.