Weekendens bedste vinkøb

Masser af gode køb. Vi har i denne uge testet 21 vine

Der var masser af gode køb i ugens vintest. Og gode køb på mange forskellige druer og fra alle dele af verdenen. Mange har spurgt mig om, hvad definitionen på en godt køb er og i min optik, er det en vin som hænger flot sammen, har den dybde og koncentration man må forvente af en vin til under 100 kr. Bedste vin blev en ganske forrygende Ribera del Duero, hvor man dog skal slippe lidt mere, men stadig en vin hver en krone værd.

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

 

 

Mandato Appasimento 2014, Italien. 5 stjerner UGENS BEDSTE KØB

Fra Salento-regionen sydlige Italien på delvist tørrede primitivo og negroamaro druer. Røde bær i duften og i smagen en krydret vin med brombær, kirsebær, lakrids og vanilje. Flot syre og ikke så tung som vinene her kan være. Rimelig tør med en lang krydret eftersmag. Ganske flot glas vin.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos vinogvin.dk til 89 kr.

 

 

Hardy's Wiliam Hardy Shiraz 2014, Australien. 4 stjerner

Intense røde bær i duften. En let og frugtig shiraz med sorte kirsebær, brombær, peber og vanilje i smagen. Ikke specielt koncentreret, pæn syre og mellemlang eftersmag. Pænt køb til tilbudsprisen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Kvickly, Superbrugsen på tilbud til 50 kr.

 

 

Arido Malbec 2013, Argentina. 5 stjerner GODT KØB

Intense røde bær i duften. En yderst saftig og frugtig malbec fra Mendoza. Brombær, blåbær, kaffe, lakrids og strejf vanilje. Klar til at nyde nu til ikke for kraftig mad. En vin man i den grad får lyst til bare at drikke omend det ikke er en stor dyb vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos propperiet.dk til 528 kr. for seks styk

 

 

Chateau Haut Bourcier 2012, Frankrig. 5 stjerner GODT KØB

Fra Blaye i yderkanten af Bordeaux. I udtrykket klassisk Bordeaux med solbær, lette krydderier, urter og vanilje. Ikke specielt koncentreret, men ganske saftig med en mellemlang eftersmag. Pæn bordeaux til prisen fra et lidt svært år.

Alkoholprocent: 13

Set hos eriksorensenvin.dk til 480 kr. for seks styk

 

 

Cantina del Nebbiolo Vigna Valmaggiore Nebbiolo d'Alba 2013, Italien. 4 stjerner

Noget diskret i næsen og generelt en lidt lukket vin lige nu. Men bagved fornemmes en pænt balanceret vin ikke voldsom koncentreret med tørre tanniner og i smagen kirsebær, kamfer, lakrids og vanilje. Pæn frugtig afslutning hvor vinen ligesom åbner op. Pæn basis nebbiolo, men kan ikke konkurrere med storebroderen Barolo.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY til 100 kr.

 

 

Borsao Bole 2013, Spanien. 5 stjerner GODT KØB

Garnacha og syrah fra Campo de Borja i Aragon provinsen. En kraftfuld og frugtig vin med brombær, lakrids, peber, krydderier og vanilje. Meget spansk i udtrykket og man fornemmer druerne har fået varme omend syren er ganske pæn. Lang eftersmag og en vin til en sammenkogt krydret ret.

Alkoholprocent: 15

Set hos laudrup.dk til 1188 kr. for tolv styk

 

 

Vina Albina Reserva 2009, Spanien. 3 stjerner

En klassisk Rioja hvor fadet klart fornemmes. I smagen brombær, læder, cedertræ, varme krydderier og vanilje. Lidt kort i smagen og ikke specielt koncentreret taget den flotte 2009 årgang in mente.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Kvickly på tilbud til 69 kr.

 

 

Ca Rugate Valpolicella Rio Albo 2014, Italien. 5 stjerner GODT KØB

Tæt i duften af kirsebær som fortsætter i smagen med tobak, varme krydderier og strejf vanilje. Pæn koncentration og alligevel en let og saftig vin. Lang krydret afslutning. Flot Veneto vin til prisen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos thewinecompany.dk til 534 kr. for seks styk

 

 

Fess Parker Pinot Noir St. Rita Hills 2012, Californien. 4 stjerner

Modne jordbær i duften. I smagen kirsebær, jordbær, varme krydderier og en let sødme i eftersmagen. Den høje alkohol fornemmes. Meget varm og oversøisk i stilen.

Alkoholprocent: 14,3

Set hos Vinspecialisten til 245 kr.

 

 

Barone Ricasoli Chianti Classico Riserva 2012, Italien. 3 stjerner

Diskret i næsen. Ultratør sangiovese med kirsebær, lakrids, krydderier og strejf vanilje i smagen. Ikke voldsom intens i smagen og med knastørre tanniner i afslutningen. Savner mere dybde og ikke sikker på tanninerne vil integreres med tiden.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos gallovini.dk til 774 kr. for seks styk

 

 

Familia Pacheco Roble 2014, Spanien. 4 stjerner

Monastrell fra Jumilla i det østlige Spanien. Fyldig moden frugt med et strejf restsødme. Blommer, tobak, peber og krydderier i smagen. Tørre tanniner og mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos wine.dk til 89 kr.

 

 

Celler Piñol Raig de Raim 2013, Spanien. 5 stjerner GODT

Blend af carignan, grenache og merlot fra Terre Alta i Katalonien. En saftig fyldig vin med blommer, brombær, krydderier, peber og vanilje. Pænt balanceret med en lang krydret eftersmag. Spændende flot vin.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinoble på tilbud til 99 kr.

 

 

Nativ Eremo San Quirico 2012, Italien. 5 stjerner

Vin på aglianico druen fra det sydlige Italien. Meget intens vin både i duft og smag af bagte blommer, kirsebær, lakrids, krydderier og vanilje. Pæn syre til at stå mod den voldsomme frugt. En vin der givet vil dele vandene, men som er flot lavet i sin helt egen stil.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 1050 kr. for seks styk

 

 

Palacios La Montesa 2012, Spanien. 4 stjerner

Alvaro Palacios vin fra familievingården i Rioja. En moderne Rioja uden særlig meget brug af fade. Frugt drevet i stilen med modne brombær, tobak, kaffe og vanilje. Lidt tør i afslutningen og jeg savner mere i syren. Fire små stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinspecialisten til 140 kr.

 

 

Señorío de Nevada Plata 2010, Spanien. 2 stjerner

Syrah, petit verdot og merlot fra det sydligste Spanien. Meget intens i duften. En meget kogt vin i stilen med brændte toner og hvor alkoholen stikker af. Meget tør i afslutningen og en vin der ikke hænger sammen. Den friskhed en vin bør have eksisterer ikke her.

Alkoholprocent: 15

Set hos d-wine.dk til 454 kr. for seks styk

 

 

Megaphone 2013, Frankrig. 5 stjerner

Fra Ventoux i det sydlige Rhone. En let og yderst saftig vin med røde bær i næsen og brombær, kirsebær, kaffe, tobak, peber og vanilje i smagen. Ikke voldsom koncentreret og flot integreret alkohol. En lang krydret afslutning. Flot vin og hver en krone værd.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos theisvine.dk på tilbud til 120 kr.

 

 

Vina Tarapaca Gran Reserva Syrah 2011, Chile. 4 stjerner

Intense mørke toner i duften. Kødfuld med sorte bær, søde krydderier, peber og vanilje i smagen. Savner lidt i syren, men ellers en ganske pæn vin i den frugtige stil og til at nyde nu og de næste par år.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 100 kr.

 

 

Mud House Sauvignon Blanc 2014, New Zealand. 3 stjerner

Intens i duften af hyldeblomst. Stikkelsbær, blomster og limefrugt i smagen. Lidt spinkel men en frisk og sprød vin. Kort i afslutningen.

Alkoholprocent: 13

Set hos Kvickly, Superbrugsen til 69 kr.

 

 

Hardy's Wiliam Hardy Chardonnay 2014, Australien. 4 stjerner

Fersken i duften og en fyldig fed chardonnay med melon, citrus i smagen. Lidt kort og vandig i afslutningen dog.

Alkoholprocent: 13

Set hos Kvickly, Superbrugsen på tilbud til 50 kr.

 

 

Casella Pinot Grigio 2014, Australien. 4 stjerner

En sprød og spændende pinot gris fra down-under. Grape og melon i duften. Frugtig i smagen med en let krydret eftertone. Pæn syre og mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 11,5

Set hos Føtex på tilbud til 140 kr. for to styk

 

 

Yealands Sauvignon Blanc 2014, New Zealand. 5 stjerner

Intense stikkelsbær i duften. I smagen ribs, citrus, melon og blomster. Fyldig i smagen med en pæn syre og lang eftersmag. Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos Holte vinlager til 720 kr. for seks styk

 

 

Chateau Lamothe-Cissac 2012, Frankrig. 4 stjerner

Fra Haut Medoc primært på cabernet sauvignon med merlot og petit verdot. Diskrete solbær i næsen. En rimelig fyldig lidt urtet smag med solbær, tobak, grøn peber og vanilje. Udmærket vin fra et lidt svagt år.

Alkoholprocent: 13

Set hos philipsonwine.com til 720 kr. for tolv styk

 

 

Carmelo Rodero Crianza 2012, Spanien. 5 stjerner UGENS BEDSTE VIN

Intense bærtoner i duften. En fyldig og koncentreret vin med brombær, kaffe, lakrids, krydderier og vanilje i smagen. Yderst intens med en lang frugtig afslutning. Bløde tanniner. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Compagniet.dk til 190 kr.

 

 

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

6 kommentarer
Vis kommentarer