10-årig pige dropper skolen: Skal lære at blive den perfekte hustru

Hun vil hellere lære at gøre rent og lave mad end at gå i skole

Foto: Channel 5.
Foto: Channel 5.

10-årige Shannon fra Storbritannien har besluttet sig for at droppe ud af skolen - og hendes mor er henrykt.

De er en del af romaerne i Storbritannien, der selv betegner sig som gypsy. Her holder man på, at kvindens vigtigste rolle er at kunne passe hus og hjem, og man starter derfor med at oplære pigerne i en meget tidlig alder.

I dokumentaren 'Gypsy Kids: Our Secret World', der bliver vist på den britiske kanal Channel 5, følger man blandt andet Shannon på sin vej til at lære at blive en perfekt hustru.

- Jeg kan ikke vente til, at jeg forlader skolen, for så har jeg mere frihed, ingen lektier og ingen mobbere, siger 10-årige Shannon i dokumentaren ifølge The Sun.

En tradition i familien
Selv om det kan lyde underligt, at Shannon på bare ti år skal lære, hvordan man passer en familie, er det meget naturligt for hende.

- Min mormor gik ud af skolen, da hun var 10 år. Min mor gik ud af skolen, da hun var ti år. Så det gør jeg også. Det er en tradition i familien. Jeg glæder mig til at gå i deres fodspor, understreger hun i dokumentaren.

Shannons mor Caroline glæder sig over beslutningen og er allerede i gang med at lære sin datter at lave mad og gøre rent, så hun kan blive en acceptabel hustru.

- Jeg ville elske, hvis Shannon blev gift og kunne håndtere tingene, som jeg gjorde, da jeg blev gift. Som kvinde føler jeg, at det er godt at kunne holde et hjem med stolthed. Det er ikke, fordi vi skal. Det er, fordi vi gerne vil, fastslår Caroline ifølge The Sun.

Sharon blev gravid som 15-årig og har født otte børn. Nu taler hun ud om sin kamp som ung mor.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Verden på vrangen
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen