15-årige Joe fik kunstig robo-hånd for 300 kroner

Joe Oxenbury føler sig som Darth Vader, når han bruger sin nye, kunstige hånd, der er lavet ved hjælp af 3D printere

Joe har fået designet hånden, så den ligner den Darth Vader har i Star Wars (Foto: SWNS/Polfoto)
Joe har fået designet hånden, så den ligner den Darth Vader har i Star Wars (Foto: SWNS/Polfoto)

Da Joe Oxenbury blev født, manglede han fingrende på sin venstre hånd.

I de første 15 år af den unge brites liv, har han måtte leve med generne fra sit handicap, men det er slut nu, efter en gruppe frivillige med speciale i 3D print hjalp teenageeren.

For plot £30 eller lige over 300 kroner, har Joe fået en af sine største drømme opfyldt, han har fået en funktionel kunstig hånd, der tilmed minder ham om hans favorit skurk.

- Den er lidt ligesom den, Darth Vader fik i Star Wars, siger han til engelske The Mirror.

Med den nye protese kan han gøre ting, han aldrig har kunnet gøre før. Efter bare 10 minutter med den kunstige hånd, kunne Joe Oxenbury samle ting op i familiens hus.

Hånden er mekanisk og med et avanceret system af strenge, kan han styre hånden til en vis grad.

 

Det var efter Joes far var faldet over en artikel på Facebook, hvor en tre-årig fra Hawaii, fik en hånd 3D-printet af den frivillige gruppe Enablingthefuture, at han fik ideen til Joes hånd.

- Jeg kom i kontakt med velgørenhedsgruppen, som hjalp mig med at få Joes hånd scannet. I London brugte de et specielt værktøj til at scanne hånden, som efterfølgende blev sendt over Atlanten, fortæller Chris Oxenbury.

Efter fire måneder kom den futuristisk udseende protese tilbage og familien er overvældede over resultatet.

- Fordi den er mekanisk og ikke elektrisk, føles den nærmest organisk på ham og den er virkelig funktionel. Den føles som en del af ham, når han drejer hånden knuger hans fingre, siger Chris stolt til The Mirror.

Han fortæller, at når Joe vokser fra hånden, vil han nemt kunne få printet nye komponenter, så hånden følger hans udvikling. Men selvom hånden var billig at printe, ligge der et stort arbejde bag, der uden de frivilliges indsats, ville gøre produktionen af hånden noget dyre.

- Det er et stykke kompliceret teknologi og det tog omkring tyve timer at printe den, siger James Holmes-Sidle, der arbejder frivilligt for 3D-print hjemmesiden Enablingthefuture.

0 kommentarer
Vis kommentarer