18-årig pakistaner får fjernet tumor på over 30 kilo

En ung pakistaner fik onsdag fjernet en tumor, der vejede knap 35 kilo

Se benet og den store afskårne tumor her. Advarsel: Optagelserne kan virke voldsomme (Video: Caters)

En tumor, der vejede knap 35 kilo, er blevet fjernet fra pakistanske Muhammad Essa Pallaris hofte.

Den 18-årige pakistaner, der bor i Nooriabad, fik fjernet tumoren i onsdags af et hold, der talte fire kirurger, og operationen varede godt fire timer. Det skriver Caters TV.

- Jeg har aldrig set en så stor tumor blive fjerne før her i Pakistan, fortæller Naushad Sheikh, der var en af lægerne, der stod for operationen, til Caters.

Sheikh fortæller desuden, at operationen var meget kompliceret, og at de i første omgang ikke kunne fjerne alt væksten fra den 18-åriges ben.

- Tumoren var inficeret, og der var risiko for at infektionen ville sprede sig til andre dele af kroppen. Derfor fjernede vi selve tumoren, der sad på hoften i første omgang. I næste omgang vil vi fjerne resten, der sidder på låret. Det sker om cirka en måned, siger Naushad Sheikh.

Gratis behandling
Da Muhammad Essa Pallaris var 13 år begyndte han at udvikle plexiform neurofibromatosis, der er en genetisk fejl, som påvirker vækst og udvikling af cellevæv.

Tumoren gav sig først til kende som en lille hævelse, men på få år voksede den sig enorm. Den store vækst medførte til sidst, at Pallaris hverken kunne gå eller stå.

Tidligere på måneden blev aktivisten Zulfiqar Solagi opmærksom på hans situation, og delte et billede af den unge mand på Facebook, hvor han bad folk hjælpe Pallaris.

Lokale politikere greb derefter ind og tilbød gratis behandling.

39 kommentarer
Vis kommentarer