5-årig finder farlig Kinderæg-overraskelse

En lille dreng fandt og åbnede en gul plastikbeholder fra et Kinderæg, men det var ikke ligefrem legetøj, han fik

Det var en gul beholder fra et Kinderæg, der indeholdt stofferne (Arkivfoto: Thomas Borberg)
Det var en gul beholder fra et Kinderæg, der indeholdt stofferne (Arkivfoto: Thomas Borberg)

En fem-årig dreng fra Drumachose i Nordirland var ude og lege med sin bror, da han fandt en klassisk lille gul plastikbeholder fra et Kinderæg. Den viste sig at indeholde noget langt farligere end de normale legetøjsoverraskelser fra chokoladeproducenten.

Det skriver Belfast Telegraph.

Den lille beholder indeholdt nemlig en pose med hvidt pulver, der siden viste sig at være det euforiserende stof metamfetamin i krystalform. De to brødre gav posen til deres far, som gav den til politiet.

Formentlig er stofferne blevet gemt i ægget, så de kunne smugles ind i et fængsel, skriver avisen. Hvem der har efterladt den gule beholder fra ægget vides ikke, siger politiet, og der er således ingen anholdte i sagen.

- Jeg ønsker ikke, at folk fra lokalbefolkningen skal finde stoffer på deres gade, siger politibetjent Colin Shaw fra Police Service of Northern Ireland og fortsætter:

- Denne hændelse minder os om, at kriminelle er ligeglade med de lokale beboere, og jeg er taknemmelig for, at det her barn havde fornuft til at snakke med en voksen om, hvad han havde fundet.

En lokalpolitiker mener, at hvis stofferne var blevet indtaget af et af børnene, så kunne der være tale om en livstruende situation.

- Der ville have været en ødelæggende indvirkning på ethvert barn, der havde smagt på det stof, siger Alan Robinson til Belfast Telegraph.

Det er langt fra første gang, at uskyldigt børneslik bliver brugt til at skjule ulovligheder. I februar i år blev der fundet noget, der lignede helt almindeligt slik med figurerne fra Minions, men fundet var langt mere farligt.

27 kommentarer
Vis kommentarer