Altædende haj snupper kamera: Se direkte ind i dødens gab

En meget nysgerrig tigerhaj spiste en dykkers kamera, men spyttede det heldigvis ud igen

En tigerhaj sluger en dykkers kamera, så man kan se direkte ned i maven på den. Video: Jukin Media

Har man ingen arme, må man undersøge verden, med hvad der er til rådighed.

For hajers vedkommende er det munden, der hovedsageligt bliver brugt til at undersøge med. Derfor fik en dykker ud fra kysten på Bahamas sig også noget af en overraskelse, da en tigerhaj valgte at smage på hans kamera.

Foto: Hajer hærger i øjeblikket ved Whitsundays-øerne. Foto: Shutterstock Ferie - 9. nov. 2018 - kl. 12:15 Efter stribevis af hajangreb: Nu er der krisemøde i ferieparadis

Kameraet blev spyttet ud igen, men det er ikke givet, når det handler om netop tigerhajer. De har noget af et ry, når det kommer til deres aggressivitet og ædelyst.

Faktisk er det den haj, der har næstflest registrerede angreb på mennesker, kun slået af hvidhajen, skriver National Geographic.

Et madøre
Undersøgelser af tigerhajers maver kan give ret overraskende resultater. De er kendt for at spise hvad som helst, heriblandt andre hajer.

Tidligere har man fundet blandt andet pilerokker, søslanger, sæler, fugle, blæksprutter og sågar nummerplader og gamle dæk.

Se den altædende fisks indre i videoen øverst i artiklen.

Hajen, som åbenbart har nogenlunde samme appetit som en ged, kan blive seks til næsten otte meter, og vægten kan sagtens komme op over 850 kilo.

Se også: Mand død efter hajangreb ved turistø

På menuen
Tigerhajen er navngivet efter de sorte striber, der pryder den i dens ungdom. Med tiden blegner de dog, indtil man næsten ikke kan se dem.

Efterspørgslen efter deres kød blegner dog ikke. De bliver hovedsageligt jagtet for deres finner, som bruges i suppe, og deres lever, som har et meget højt indhold af A-vitamin.

Det var henholdsvis en meget heldig og uheldig dag for en haj og en sæl. Video: Newsflare Samfund - 31. okt. 2018 - kl. 13:46 Sæl undslipper akkurat hvidhaj: Se klippet her

Arten reproducerer uhyre langsomt, og det er derfor en sårbar art i forhold til at blive overfisket. På nuværende tidspunkt er arten klassificeret som 'near threatened'. Det betyder, at den ikke er truet endnu, men at der er risiko, den bliver det.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Nedenunder kan du se en haj begynde at spise en hval.

Der måske endda for meget af det gode. Video: Jukin Media
 

1 af 2 
2 af 2 
17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere