Angrebet af isbjørn - og fik en bøde

TV-fotografer på naturoptagelser i Svalbard i Norge fik en bøde for at forstyrre en isbjørn, der angreb tv-holdet

Gordon Buchanan havde åndsnærværelse nok til at filme den angribende isbjørn inde fra sin plexiglaskabine. (Foto: SWNS/Polfoto)
Gordon Buchanan havde åndsnærværelse nok til at filme den angribende isbjørn inde fra sin plexiglaskabine. (Foto: SWNS/Polfoto)

I 40 rædselsfulde minutter tilbragte BBCs tv-reporter Gordon Buchanan i en mobil sikkerhedsboks af plexiglas, mens en hidsig isbjørn hamrede sine kløer mod glasvæggen for at komme ind til ham.

Koldblodigt filmede hans kollega Jason Roberts fra sin tilsvarende kabine angrebet fra den skønsmæssigt 2,20 meter høje, opretstående isbjørn. Samtidig havde Gordon Buchanan åndsnærelse nok til at filme angrebet inde fra kabinen - se de to billeder, der er knyttet til denne artikel.

Det har nu kostet filmholdet en bøde på omkring 50.000 norske kroner, skriver britiske The Sun.

Myndighederne: Bjørnen blev forstyrret
Den er udstedt af myndighederne i Svalbard, for at have brudt de strenge miljølove i området. De forbyder enhver at forstyrre eller komme for tæt på områdets isbjørne.

Viceguvernøren i Svalbard, Lars Erik Alfheim, skriver i sit brev, hvor han udsteder bøden: 'At lokke isbjørnen hen til buret er at forstyrre den.'

Han tilføjer: 'Hvis det var lykkedes isbjørnen at komme ind i kabinen, ville den have været i fare for at blive skudt af tv-holdet, inden den havde nået at skade tv-journalisten (... i kabinen, red.)'

Afviser anklagen
Jason Roberts har besluttet sig for at tage kampen op og afviser bøden.

- I de 22 år, jeg har filmet bjørne, har jeg aldrig været nødt til at skyde en bjørn eller at skræmme en væk. Viceguvernøren bruger mig til at statuere et eksempel, siger han til The Sun.

De dramatiske optagelser af den vrede og angribende isbjørn er blevet vist på BBC2-programmet 'The Polar Bear Family and Me.'

Angrebet fandt i øvrigt sted i samme område, hvor den 17-årige Eton-elev Horatio Chapple, blev dræbt af en isbjørn i 2011.

Se også: Isbjørn kvaste mit kranium

1 af 2 BBCs tv-hold forstyrrede isbjørnen ved at lokke den hen til fotografens kabine, mener myndighederne på Svalbard. (Foto: SWNS/Polfoto).
2 af 2 Gordon Buchanan havde åndsnærværelse nok til at filme den angribende isbjørn inde fra sin plexiglaskabine. (Foto: SWNS/Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere