De 10 latterligste love i verden

Det er ikke altid, at lovgivning følger med tiden. Eller giver mening for den sags skyld

Mens den franske regering i år ændrede den lov, der gjorde det ulovligt for kvinder at gå med bukser i Paris, har den amerikanske stat Mississippi endelig afskaffet slaveriet.

Men der findes stadig ufatteligt mange skæve og underlige love uden i verden. ekstrabladet.dk har samlet de ti sjoveste eksempler, som måske er værd at huske på.

Læs også:

Se også: NU er slaveri også forbudt i Mississippi

1. I den amerikanske stat Kentucky er det ulovligt at have et skjult våben på sig, hvis det er mere end 1,80 meter langt. Man kan så spørge sig selv, hvor mange der egentlig kan skjule så langt et våben.

2. I Paris har det siden 1800-tallet været forbudt for kvinder at gå med bukser. Det er dog lige blevet lovligt.

3. I England er man ekstra large, når det kommer til gravide. De må nemlig tisse, hvor som helst det passer dem - også i politimandens hjelm, hvis bare de spørger først.

Læs også:

Se også: Nu må kvinder bære bukser i Paris

4. I Indonesien siger en gammel lov, at det er forbudt for kvinder at være højere end deres mænd.

5. Du kan lige så godt droppe at praje en taxa i London, hvis du har et lig med under armen - eller hvis din hund har hundegalskab. Så må taxachaufføren nemlig ikke køre dig.

6. Det er forbudt at dø i det engelske parlament. Så find et andet sted til din sidste udånding. Det er i øvrigt uvist, hvordan straffen lyder, hvis man alligevel bryder loven.

7. I byen York må du gerne dræbe en skotte, hvis altså skotten render rundt med en bue og pil.

Læs også:

Se også: Japanere til Michelangelo-statue: Tag bukser på

8. I Malaysia er det forbudt at kysse alt for længe i offentligheden. I 2003 blev et kinesisk par anholdt for at kysse i Kuala Lumpur. Så I må nøjes med at holde i hånd.

9. I den amerikansk stat Utah har det siden 2011 været forbudt for værtshuse og barer at holde Happy Hour. Så forbered dig på en tørlagt ferie, hvis du skal derhen.

10. I Illinois, USA, må du køre over for rødt, hvis du er på motorcykel eller cykel.

1 kommentar
Vis kommentarer