Spansk borgmester forbyder prutter og bøvser

Spansk borgmester indfører nyt høfligheds-charter, der blandt andet forbyder folk at slippe en vind og rette på klokkeværket

Borgmester Julian Atienza Garcia har åbenbart fået nok af stinkende prutter. (Foto: Colourbox)
Borgmester Julian Atienza Garcia har åbenbart fået nok af stinkende prutter. (Foto: Colourbox)

Det er tilsyneladende ikke alle, der kan se komikken i en vel-timet 'æggehørmer' eller en rungende bøvs med duft af ristede løg.

Især ikke den spanske borgmester Julian Atienza Garcia fra den spanske by La Toba, der ligger cirka 100 kilometer nord for den spanske hovedstad, Madrid.

Borgmesteren har nemlig med det lokale byråds godkendelse indført et såkaldt høfligheds-charter for byens borgere, der blandt andet forbyder dem at prutte, bøvse og slupre foruden at pille næse, rette på undertøj eller kønsdele.

Det er dog ikke kun forbud, der forefindes i charterets 65 regler. Børn kan eksempelvis også komme i unåde, hvis de undlader at besøge deres bedsteforældre regelmæssigt.

- Det er en samling af basale høfligheds-regler, som er blevet glemt, selv om de ikke burde, forklarer borgmesteren til den britiske avis The Sun.

De nye regler bliver dog ikke modtaget lige godt af alle borgere i La Toba.

Nogle af indbyggerne har således ikke alene nedlagt protest mod høflighedscharteret, de kræver også Garcias afgang.

I et nyhedsbrev skriver en af kritikerne således ifølge The Sun:

- Det næste bliver vel at indplante microchips i folks hjerner, så man kan kontrollere dem.

Skulle indbyggerne alligevel driste sig til at slippe en vind eller klø sig i skridtet, vil de i første omgang ikke blive straffet direkte. Der vil dog for det første blive ’set ned på det’, og derudover kan indbyggerne fremover opnå strafnedsættelser for mindre forseelser, hvis de består en eksamen i det nye charter.

0 kommentarer
Vis kommentarer