TV: Ny svensk trend: Gå på disko i frokostpausen

Nyt clubbing-fænomen: Hundredvis af mennesker i den svenske hovedstad bruger deres frokostpauser på at fyre den af på diskotek

Med hårdt pumpende bass, stroboskoplys og hundredvis af svedige dansende kroppe ligner det en hver anden natklub. Men her er ingen alkohol, og festen varer bare en enkelt time.

Faktisk er det midt på dagen i Stockholm, og diskoteksgæsterne er en blandet skare af mandlige og kvindelige kontoransatte, studerende og erhvervsfolk.

SE OGSÅ:

Her fyrer Lisbeth Davidsen den af til technotonerne. Noget hun også gjorde ude på Christiania da hun var yngre. (Foto: Anthon Unger) TV - 2. mar. 2012 - kl. 15:11 TV: Se TV 2-reporter danse techno

De er alle sammen hoppet med på den seneste trend inden for clubbing.

Konceptet hedder Lunch Beat og startede i juni 2010, hvor en gruppe mennesker lavede et lignende arrangement i en underjordisk parkeringsplads i det centrale Stockholm.

LÆS OGSÅ:

Se også: Malmø erklærer København krig i påsken

Dengang dukkede 14 personer op og dansede i en time midt på dagen.

Kort tid efter begyndte folkene bag arrangementet at planlægge det næste. Og således voksede Lunch Beat sig gradvist til den nye populære clubbing-trend, den er i dag.

Spredt sig til andre lande
Men det er ikke kun i Stockholm, at folk har chancen for at smide deres hæmninger og danse løs, indtil deres skjorter er gennemblødte af sved.

SE OGSÅ:

112 - 17. nov. 2011 - kl. 16:52 TV: Se par blive knaldet for at knalde på strøget

Indtil videre er der blevet afholdt Lunch Beat i 10 byer over hele Sverige og fjerntliggende steder som Tampere i Finland, Beograd i Serbien og Porto i Portugal.

Simple regler
Ifølge Daniel Odelstad, en 31-årig Lunch Beat-arrangør fra Stockholm, er alle og enhver velkommen til afholde et Lunch Beat-event, så længe de følger reglerne, der er ret så simple.

- Den første regel i Lunch Beat er, at du er nødt til at danse. Og hvis du ikke ønsker at danse i løbet af din frokostpause, så skal du spise din frokost et andet sted. Så simpelt er det, siger Odelstadt.

LÆS OGSÅ:

Se også: Danmarks største dansefest

Lunch Break er faktisk så attraktivt hos vores svenske naboer, at folk er parate til at betale 100 svenske kroner (cirka 85 danske kroner, red.) og vente i kø for at deltage i løjerne.

Samtidig kvitterer arrangørerne med sandwiches, så folk ikke behøver vende sultne tilbage på arbejdet.

Folk vil have det sjovt
Ifølge Odelstad kommer folk af forskellige årsager. Enten fordi de kan lide musikken, nyder at danse, eller simpelthen bare synes, det er en sjov ting at deltage i.

LÆS OGSÅ:Non-profit
Ifølge Odelstadt, er Lunch Beat et non-profit foretagende. Pengene går til leje af lokaler og til at få sandwich bragt ind.

Eventuelle overskud, der er tilovers, investeres i en opstarts-bank, hvor folk kan søge om et tilskud til at etablere deres lokale Lunch Beat-begivenhed.

Man fristes til at tænke, at det blot er et spørgsmål om tid, før Lunch Beat også indtager Danmark.

Se, hvordan svenskere fyrer den af i frokostpausen øverst i artiklen!

Se mere fedt tv på Ekstra Bladet TV

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
0 kommentarer
Vis kommentarer