Hov - det er da ikke mine sygesikringsbeviser!

Michael Pedersen fik i går tilsendt flere sundhedskort. Problemet var bare, at der stod andres navne og CPR-numre på

Her er de sundhedskort, som Michael Pedersen modtog. (Collage - efternavne, stregkoder og CPR-numre maskeret)
Her er de sundhedskort, som Michael Pedersen modtog. (Collage - efternavne, stregkoder og CPR-numre maskeret)

Da Michael Pedersen i går fik sit nye sundhedskort - det vi plejer at kalde sygesikringsbevis - med posten, blev han noget overrasket.

Ud over hans eget kort lå der nemlig også to vildt fremmede menneskers sundhedskort i postkassen.

De to andre sundhedskort tilhørte en Erling og en Mona (efternavne fjernet -red.), der ifølge kortenes oplysninger skulle være flyttet ind på Michael Pedersens adresse.

- Det er meget mærkeligt, at det er min adresse, der fremgår på kortene, men nogle helt andre navne og personnumre, siger Michael Pedersen, som bor i Hedensted, til ekstrabladet.dk.

Det kan misbruges
Michael ville ikke selv bryde sig om, hvis fremmede mennesker ved en fejl fik fingrene i hans sundhedskort og personnummer.

- Jeg ville da være rigtig træt af, hvis det var mit kort, der blev sendt forkert. Det kan jo misbruges på mange måder, siger Michael Pedersen. Blandt andet til identitetstyveri.

- Der bør være meget mere sikkerhed, så sådan nogle kort ikke bare bliver dumpet rundt omkring i forskellige postkasser, siger han og fortsætter:

- Der er jo utroligt mange ting, du kan misbruge, hvis du har andres sygesikringskort. Du kan blandt andet oprette lån og få lavet nyt pas, siger Michael Pedersen, der er ret forarget over ombytningen.

Det viser sig at være Hedensted Kommune, der har lavet en pinlig en fejl.

Kommunen: Kædereaktion af fejl
- Det er i den grad ikke noget, der må ske. Det er jo folks personlige oplysninger, erkender Hans Christian Knudsen, som er beskæftigelseschef i Hedensted Kommunes bestyrelse, da ekstrabladet.dk konfronterer ham med forviklingen.

Da Michael Pedersens gamle adresse i Hedensted skulle ændres, blev samme vejnavn i den by, hvor Mona og Erling bor, nemlig også ændret i kommunens system.

- Det er, hvad der sker, når mennesker arbejder med systemer, siger Hans Christian Knudsen, der beklager hændelsen.

Ud over fejlen fra kommunens side mener han, der er sket en kædereaktion af fejl.

- Fejlen er opstået her i kommunen, og så kom postvæsenet til at aflevere to breve til en forkert postkasse. Og det næste er så, at pågældende vælger at åbne andre folks breve, siger Hans Christian Knudsen.

Michael Pedersen lagde nemlig ikke mærke til navnene, da han åbnede brevene, som kommunen nu har bedt ham sende tilbage til dem.

0 kommentarer
Vis kommentarer