Kæmper for at blive verdens mindste

72-årig nepalesisk landsbyboer kan overtage titlen som 'verdens korteste mand'

En slægtning holder en avis op for at vise, at Dangi er lavere end den. I weekenden håber Dangi på at blive udnævnt til verdens korteste mand af Guinness World Records (foto: AP/Niranjan Shrestha)
En slægtning holder en avis op for at vise, at Dangi er lavere end den. I weekenden håber Dangi på at blive udnævnt til verdens korteste mand af Guinness World Records (foto: AP/Niranjan Shrestha)

Chandra Bahadur Dangi har aldrig har aldrig været hos lægen eller uden for sin lille landsby i Nepal, og han var derfor indtil for nylig ikke klar over, at han muligvis er verdens korteste mand.

Nogle udefrakommende skovhuggere fik angiveligt øje på Dangi i landsbyen og varslede derefter den lokale presse, som besluttede sig for at finde ud af, om den korte mand rent faktisk er den korteste i verden.

Går efter titel
Chandra Bahadur Dangi hævder selv, at han ikke er højere end 56 centimeter, og det har nu fået ham til at gå behårdt efter den officielle titel som verdens korteste mand.

Dangi satte derfor onsdag kurs mod Nepals hovedstad, Katmandu, hvor han skal mødes med Guiness World Records. Turen var en ny oplevelse for Dangi, som aldrig har været på et fly før.

- Jeg er meget glad for at være i Katmandu for første gang i mit liv. Jeg er her for at tage Guiness-titlen, sagde Dangi ifølge nyhedsbureauet AP, da han landede på flypladsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Se verdens mindste brandmand

I weekenden vil medarbejdere fra Guiness World Records måle den lille mand. Han skal være kortere end 60 centimeter for at slå den nuværende rekordholder, filipinske Junrey Balawing.

Balawings tid som rekordholder kan dermed blive kortvarig, da han blev overtog verdensrekorden for bare otte måneder siden på sin 18-årige fødselsdag i juni 2011.

Har aldrig været gift
Trods sin alder på trekvart århundrede, har Dangi aldrig været gift, og bor måske af samme grund stadig sammen med sin ældste bror og hans familie i landsbyen Rhimkoli, omkring 400 kilometer vest for netop Katmandu.

Forskellen på verdens korteste mand og verdens højeste er næsten to meter. Sultan Koslen fra Tyrkiet er verdens i øjeblikket højeste mand med sine 2,47 meter.

1 af 3 Chandra Bahadur Dangi hviler sig på sit værelse i Katmandu (foto: AP/Niranjan Shrestha)
2 af 3 Chandra Bahadur Dangi håber på efter weekenden at kunne kalde sig 'verdens korteste mand' (foto: AP/Niranjan Shrestha)
3 af 3 En slægtning holder en avis op for at vise, at Dangi er lavere end den. I weekenden håber Dangi på at blive udnævnt til verdens korteste mand af Guinness World Records (foto: AP/Niranjan Shrestha)
0 kommentarer
Vis kommentarer