Lå to måneder i indesneet bil

En 44-årig fra Sverige blev tilfældigt opdaget i en nødstødt bil udenfor Umeå i Sverige. Der skal han have siddet siden 19. december

I denne bil skal en 44-årig have overlevet ved i to måneder udelukkende at spise sne (foto: Patrick Trädgårdh/Aftonbladet)
I denne bil skal en 44-årig have overlevet ved i to måneder udelukkende at spise sne (foto: Patrick Trädgårdh/Aftonbladet)

Det var to scooterførere, som opdagede hvad de troede var et bilvrag fredag aften. Men da de bankede på vinduet, så de noget, som bevægede sig på bagsædet. Det skriver svenske Västerbottens-Kuriren.

De kontaktede med det samme politiet, som fragtede den næsten livløse mand til sygehuset.

- Det er et under, at han lever, siger vagthavende Ebbe Nyberg til svenske Aftonbladet

Levede af sne
Politiet i Västerbotten fortæller til norske VG, at manden har boet frivilligt i bilen i omkring to måneder. Han lå i en sovepose, da han blev fundet. Over ham lå der mindst én meter sne.

- Han sagde, han ikke havde spist siden 19. december, altså bortset fra lidt sne, fortæller Ebbe Nyberg.

Ifølge Västerbotten-Kuriren formåede den 44-årige at sige et par ord, men var så svag, at han ikke var i stand til at gå ud af bilen på egen hånd.

- Han var bare skind og ben. Det er helt utroligt, han overlvede uden mad, siger Ebbe Nyberg til avisen.

Lå i 30 minusgrader
Manden skal være drejet ind på en skovvej nord for Umeå og stoppet foran en bom. Vejen er ikke blevet ryddet hele vinteren, og der var ingen fodspor i nærheden af bilen.

- Det er underligt, at han ikke er frosset ihjel, det har jo været 30 minusgrader her. Men bilen kan være blevet isoleret af sneen, siger Nyberg til Västerbotten-Kuriren

Ingen skal have meldt manden savnet, og det er stadig uvist, hvorfor han valgte at blive inde i bilen, men han skal efter omstændighederne være i god behold.

0 kommentarer
Vis kommentarer