TV-mystik: Filmede lyslevende sibirsk mammut

I forbindelse med arbejdet med en ny vej har en statsansat filmet hvad der ligner en mammut i Tsjukotka-regionen i Sibirien. På nettet diskuteret det voldsomt, hvad han egentlig har filmet. Se videoen og træf dit eget valg

Uanset om du skal på skovtur i weekenden, så er chancen for at se en lyslevende mammut ganske lille.

Hvis du altså ikke vælger spadsereturen i Tsjukotka-regionen i Sibirien.

For her vader de store dyr åbenbart rundt.

Hvis man altså skal tro en video fra billedbureauet Barcroft.

En statsansat var på arbejde, der skulle anlægges en ny vej. Han filmede et dyr, der unægtelig minder om en mammut, som går over en flod.

Måske er det virkelig en mammut, der ikke har hørt at den skulle være uddød.

I området er der tidligere fundet pels fra mammut, som er velbevaret i flere tusinde år i permafrosten.

Den australske UFO-aktivist Michael Cohen, der findes af australske og britiske medier, hver gang der er noget uforklarligt har også fået taletid denne gange.

- Det enorme Sibirien skjuler uden tvivl på mysterier og hemmeligheder. Rygterne har svirret i årtier, måske i århundreder, om at glemte arter, som vi har troet var uddøde, lever her, siger han. Men han spørger også: Kan optagelserne være ægte?

Videoen diskuteres voldsomt verden over. Nogen mener det er en bjørn med en laks i munden, mens andre siger at 'laksen bevæger sig som en snabel'.

Hvad synes du? Brug kommentarfeltet herunder.

Mammutten var (er?) på størrelse med en elefant, men har en noget anden kropsform. På hovedet og forrest på ryggen var der en pukken. Den havde en tæt tyk pels og om vinteren havde den en 15 cm tykt spæklag under huden. Så den ville slet ikke fryse i de temperaturer vi har herhjemme. Stødtænderne hos hannerne var krumbøjede. De største kunne blive op til tre meter lange og veje 80 kilo. Hunnernes stødtænder var mindre og mere lige.

De fleste af levestederne uddøde mamutten for 10.000-12.000 år siden, mens de i Sibirien først uddøde for 4.000-5.000 år siden.

Hvis de altså er uddøde. For videoen er fra sommeren 2011.

du kan se den ved at klikke her

0 kommentarer
Vis kommentarer