Hvad skal albino-ålen hedde?

JyllandsAkvariet i Thyborøn har netop fået en meget, meget sjælden albino-ål, som mangler et navn. Hvad er dit forslag?

Hvad skal hun-ålen hedde? Skriv dit forslag i kommentar-feltet, så laver vi en afstemning. (Foto: JyllandsAkvariet)
Hvad skal hun-ålen hedde? Skriv dit forslag i kommentar-feltet, så laver vi en afstemning. (Foto: JyllandsAkvariet)

En lille hun-ål i JyllandsAkvariet i Thyborøn mangler et navn. Men det er ikke en hvilken som helst ål, akvariet beder ekstrabladet.dk's læsere om hjælp til at navngive.

Den knap tre år gamle ål er nemlig albino. Og det er ekstremt sjældent for en ål.

- Hvis det var en fisker, der skulle have fanget den, så skulle han faktisk blive tusind år gammel for, at der statistisk set skulle være en lillebitte chance for, at han kunne have fanget den, siger indehaveren af JyllandsAkvariet, Michael Madsen. til ekstrabladet.dk.

I naturen er en glasål så hvid som denne ekstremt sjælden. Ikke mindst fordi den uden sin kamuflering er et let offer.

Læs også: Albinobjørn er Knuts afløser

- Ude i naturen er sådan en albino-ål meget synlig. Alle rovfiskene ville flyve på den som den aller første, siger Michael Madsen.

Derfor er det da også et ål-opdræt, der har leveret den sjældne slangefisk. Men også der er den yderst sjælden.

- Den var den eneste blandt 800 ton andre ål, siger Michael Madsen, der har spurgt andre danske akvarier, om de nogensinde har set sådan en af slagsen. Det havde ingen af dem.

Men den lille blege charmetøs på omkring 50 centimeter mangler et navn. Derfor beder akvarie-manden nu ekstrabladet.dk's læsere om hjælp.

Hvad synes du albino-ålen skal hedde? Skriv dit forslag i kommentarfeltet!

Inspireret af historierne fra Norge, hvor en dansk jæger nedlagde en albino-elg, har Michael Madsen overvejet, om ålen skal hedde det samme, som hele Norges kæledægge 'Albin'.

- Det er klart, at det er et af de navne, der florerer som en mulighed i hvert fald, siger han og tilføjer med et glimt i øjet:

- Det må være ledigt nu.

Nedskydning af norske Albin førte til landesorg og hævntørst hos broderfolket. Derfor kan det medføre øgede sikkerhedsforanstaltninger i akvariet, hvis valget falder på Albin. Det var nemlig en dansk jæger, der nedlagde Norges yndlings-elg.

- Det kan være en trussel. Så det kan være, vi skal visitere de norske turister, hvis der er et hævntogt på vej, griner Michael Madsen.

Skriv dit navneforslag i kommentarfeltet! Der er akvarie-billetter til hele familien på højkant.

1 af 2 Den lille blege charmetøs lyser op ved siden af sin brune artsfælle i baggrunden. Derfor ville hun ikke have overlevet længe i det fri. I fangeskab kan hun blive 50 år. (Foto: JyllandsAkvariet)
2 af 2 Hvad skal hun-ålen hedde? Skriv dit forslag i kommentar-feltet, så laver vi en afstemning. (Foto: JyllandsAkvariet)
0 kommentarer
Vis kommentarer