Dansker dræber hele Norges yndlings-elg

En albino-elg har været hele Norges kæledægge, indtil en dansk jæger i denne uge skød den

Det store dyr var hele Norge kæledægge. (Foto: Vidar Tangerud)
Det store dyr var hele Norge kæledægge. (Foto: Vidar Tangerud)

'Hele Norges Albin er dræbt. Af en dansker!'

Sådan skriver det store norske nyhedssite VG.nett.

Men det er heller ikke hvilken som helst elg, en dansk jæger ved en fejl er kommet til at nedlægge.

Den seks år gamle albino-elg, blev landseje, da en fotograf fangede den med sit kamera i 2006. En afstemning blandt VG.netts læsere afgjorde, at den skulle hedde 'Albin'.

Læs også: Jæger skyder katte i haven

Det populære dyr, der også bliver kaldt 'kjendiselgen' er fredet blandt de norske jægere. Det glemte de bare at fortælle deres danske jagtkammerat.

Var fredet
- Vi har aftalt, at Albin er fredet, men desværre har vi ikke været tydelige nok omkring det over for vores danske ven, siger Sigmund Lereim, der ledte onsdagens skæbnesvangre jagt.

Han understreger, at der ikke er noget ulovligt i at skyde Albin.

- Men vi er ikke særligt 'happy' for at sige det sådan, tilføjer han.

Læs også: Ulveelskere 'nakker' jæger

Sigmund Lereim mener ikke, at danskeren har gjort noget galt. Elgen havde rullet sig, så den var grå på siderne. Så det var også svært at se, det var albino-elgen.

- Han kunne heller ikke ringe og spørge os om lov til at skyde den. Det havde han ikke tid til. Han var nødt til at skyde den, da han var på sin post og elgen kom, siger Sigmund Lereim, der understreger, at den danske jæger er ked af, hvad der er sket.

Jægeren fortryder ikke
Til bt.dk fortæller den danske jæger om oplevelsen.

- Omkring kl. 14 kommer der en flot, hvid elg forbi på hundrede meters afstand. Jeg har for nogle år siden hørt noget om en fredet elg, men siden har jeg intet hørt. Så da jeg får den på kornet, har jeg nogle sekunder til at tænke over, hvad jeg skal gøre. Men jeg beslutter mig for at skyde elgen, og det er en beslutning, jeg står ved, siger Ole Frost til bt.dk.

Læs også: Skiløber dræbt af elgjæger i Sverige

Da de andre jægere samler sig om byttet, opdager han hurtigt, at det ikke bare er en flot elg, han har skudt. De fortæller ham, at han nok skal regne med, at høre for det i pressen. Alligevel skal han igen om en uge på jagt i Norge.

- Jeg er ikke bange for at være i Norge, efter jeg har skudt elgen. Men jeg er lidt forbløffet over, at der bliver gjort så meget ud af det, siger Ole Frost

1 af 2 Jagtleder Sigmund Lereim ved byttet. (Foto: Vidar Tangerud)
2 af 2 Det store dyr var hele Norge kæledægge. (Foto: Vidar Tangerud)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere