Postkassetyve hærger England

Det britiske postvæsen har i øjeblikket store problemer med tyve, som stjæler postkasser og sælger dem på Ebay for svimlende beløb

Det er postkasser som denne (tv.), det britiske postvæsen i øjeblikket oplever at få stjålet (Foto: AP)
Det er postkasser som denne (tv.), det britiske postvæsen i øjeblikket oplever at få stjålet (Foto: AP)

Britiske tyve har kastet deres kærlighed over en noget usædvanlig ting, nemlig postkasser.

De røde metalkasser bliver i øjeblikket stjålet fra lygtepæle i store dele af landet, og i flere tilfælde har tyvene endda brugt kræfter på at mejsle dem ud af murstensvægge, skriver The Daily Mail.

Sælger dem på Ebay
Politiet har også set, hvordan gerningsmænd har fjernet postkasserne ved at spænde deres bil for og på den måde trukket dem op af deres fundament.

Selvom det måske lyder mærkeligt, er de gamle røde postkasser deres vægt værd i guld, når de bliver solgt videre på auktionssites som Ebay.

42.000 kroner for en postkasse
For de ældste udgaver stiger prisen nogle gange helt op til 5.000 £, hvilket svarer til cirka 42.000 danske kroner, når de finder en lykkelig køber.

Indtil 2003 solgte det britiske postvæsen deres gamle postkasser på auktion, men efter de stoppede med det, er priserne på det højst specielle inventar gået mod skyerne.

Troede de blev solgt til skrot
Specielt USA er et godt marked at afsætte hælervarerne, da de ifølge britiske medier vil betale gode penge for et lille stykke af England.

I starten troede Royal Mail, som er det britiske postvæsen, at de blev stjålet og derefter solgt som skrot, men nu kender de altså sandheden.

Samtidig siger de, at postkasserne har stor historisk værdi, og at de derfor meget gerne vil have dem tilbage igen.

0 kommentarer
Vis kommentarer