'Skrotmaleri' solgt for 6.200.000 kr

En helt normal svensker er nu blevet over seks millioner kroner rigere efter at have ryddet ud i sit gamle skrammel

Den svenske ejer af dette russiske maleri troede det var værdiløst. Heldigvis satte han det på auktion, hvor det blev solgt for over seks millioner kroner (Foto: Uppsala Auktionskammare)
Den svenske ejer af dette russiske maleri troede det var værdiløst. Heldigvis satte han det på auktion, hvor det blev solgt for over seks millioner kroner (Foto: Uppsala Auktionskammare)

At gammelt skrammel kan være sin vægt værd i guld, kan en helt normal svensker nu skrive under på. Han er nemlig lige blevet over seks millioner kroner rigere efter at have ryddet ud i gemmerne.

Manden er en pensioneret tømrer, som efter hans kone døde så sig nødsaget til at få ryddet ud i de gamle sager.

Fik ryddet ud i sit ragelse
Derfor samlede han en stor bunke gammelt ragelse og ringede til det lokale auktionshus i Stockholm. De ville gerne tage imod tingene, så han gav dem beskeden: 'Sælg hvad i kan, og donér resten til Røde Kors'.

Blandt de gamle ting var et stort maleri, som havde hængt på familiens væg gennem mange år.

Tingene blev sat på en netauktion, men aktiviteten omkring maleriet gik meget hurtigt i vejret. Startprisen var sat til 8.000 svenske kroner, men på grund af de mange bud trak auktionshuset billedet tilbage igen.

Skrammel blev til guld
Herefter ringede de til alverdens eksperter, som kunne fortælle, at de havde fat i et sandt mesterværk.

Maleriet går under navnet 'Slaget ved Bomarsund', og er udført af den russiske kunstner Ivan Aivazovsky i 1858.

Knut Knutson fra Uppsala auktionshus tog herefter personligt ud til sælgeren, som stadig var i den tro, at maleriet var noget gammelt skrammel, for at fortælle ham den vanvittige nyhed.

'Det må være en spøg'
- Da vi fortalte ham, hvad maleriet i virkeligheden var værd, blev luften i rummet helt elektrisk, fortæller Knut Knutson til The Local.

- Det var et af de tidspunkter, hvor man virkelig ønskede, man havde taget et kamera med for at filme mandens reaktion. Først stod han op. Så satte han sig ned og sagde: 'Det må være din spøg, det kan du ikke mene'.

Solgt for 6,2 millioner kroner
Maleriet blev i tirsdags solgt ved Uppsala auktionshus for 7,6 millioner svenske kroner svarende til cirka 6,2 millioner danske.

Den nu tidligere ejer af det russiske maleri har siden udtalt, at han er utrolig glad og overvældet, men at han stadig ikke helt tror på det, før pengene står på hans konto.

0 kommentarer
Vis kommentarer