TV: Se to sælers sidste farvelkys

I lørdags kunne de to sæler, Skylar og Sunset, igen drage ud på de store oceaner, men ikke inden et sidste farvelkys. Se de nuttede og ekstraordinære tv-billeder

Her kysses de to sæler farvel, inden de svømmer ud i det store Stillehav. (Foto: JoAnn Smith/Pacific Marine Mammal Center)
Her kysses de to sæler farvel, inden de svømmer ud i det store Stillehav. (Foto: JoAnn Smith/Pacific Marine Mammal Center)

Deres spæde start på livet endte som et mareridt, indtil de blev opdaget og indfanget af Pacific Marine Mammal Center, for her er de nemlig eksperter i, at behandle sæler og søløver, som af forskellige årsager er kommet til skade på det åbne hav, og strandet i sandet, med døden som udsigt.

Fra centeret, som ligger på den amerikanske vestkyst i staten Californien syd for byen Los Angeles, redder man hvert år hundredvis af Stillehavets forkomne pattedyr, og det samme gjorde sig også gældende for de to sæler Skylar og Sunset.

Begge blev de i starten af 2011, som helt spæde, fundet stærkt forkomne og svækket, og kun en effektiv rehabilitering gjorde, at de i lørdags blev lukket ud i friheden og igen svømme i det barske Stillehav. På vej ud i friheden, og til alles overraskelse, vendte Sunset om, ventede på Skylar, for et sidste farvel kys, inden de sammen drog af sted på deres sidste rejse til det ukendte.

JoAnn Smith, som til daglig arbejder som frivillig på centeret, fangede øjeblikket på video, og efter at hun lagde det på centerets facebookside, er antallet af seer på indslagets nærmest eksploderet. Hun fortæller, at sæler som regel kysser i vandet, men at hun har aldrig set dem kysse på land før. Så hvorfor Sunset venter og kysser Skylar, kan hun heller ikke forklare, men hun er dog glad for den opmærksomhed de har skabt, da centeret da har brugt for folks bidrag og hjælp.

Se masser af fantastiske billeder fra centeret, som dagligt knokler for at redde de mange pattedyr, ved at klikke på linket her billeder fra centeret.

Følg også med på centerets twitterprofil, som løbende opdateres.

0 kommentarer
Vis kommentarer